Yenidoğan Krizi
131 görüntüleme
F
Figen A.
1 Temmuz 2025 19:22
1 aylık bebeğim dört gündür akşam 8-9 olunca memede uyumak için emerken ağlama krizine giriyo bu 4 saat kadar sürüyo uykuya direniyo sallıyorum uykuya dalıyo 15 dk sonra tekrar başlıyo yine meme veriyorum susuyo tam uykuya daldı derken tekrar eden bir döngü oluyo gazdan mı uykudan mı bir türlü anlayamıyorum lütfen başına gelen varsa yardımcı olsun bu arada gazı çok rahat çıkarabilen bir bebek değil sab simplex damla kullanıyoruz emdikten sonra ama sanırım işe yaramıyo
B
Burcu K. Y.
1 Temmuz 2025 19:26
Mutlaka emdikten sonra geğirtmelisiniz sık sık bisiklet sürme gibi harketler yaptırarak bağırsaklara inen gazı çıkartmasına yardımcı olmalısınız.gaz damlasının bilimsel olarak işe yaradğı henüz kanıtlanmadı 3 saati geçen ağlamalarda da ne yazık ki kolikten şüpheleniyorlar inşallah değildir kolik bebeğin çaresi de yok ne yazık ki Allah kolaylık versin.tek tavsiyem memede uyutmamanız mutlaka gazını çıkarıp öyle uyumasına izin verin aksi halde gaz bağırsaklarda 2 gün boyunca dolaşır ve bebeğinizi rahatsız eder bu da ağlamasıba sebep olur
S
Sennur E.
1 Temmuz 2025 19:28
Ben yatakta emziriyorum gündüz inanılmaz rahat oluyor, hemde hareketsiz kalıyor bu şekilde uyanmıyor. Açsa Neh diye ağlıyor, gazı olunca kızarıyor ve karnını sıkıyor bebekler ınga şekilde ağlıyor canım yanıyor diye
F
Figen A.
1 Temmuz 2025 19:30
gündüz bebekte hiçbir sıkıntı yok melek gibi uykusu geldiğinde uyuyor karnını doyuruyor gayet sakin ama akşam olduğunda başlıyor krizi ben de buna anlam veremiyorum
S
Sevgi Ö.
1 Temmuz 2025 19:48
Benim bebeğim de 50 günlük ve anlattığınız şekilde ilk başlarda günde iki kez nöbet gibi oluyırdu sürekli ağlıyor uyuyamıyo memeyi reddediyor. Bir hafta böyle sürdü şimdi günde bir atağa düştü. Saatleri de aynı sizin saatlerle 😅 Öyle huysuzlanmaua başlayınca hemen banyo yaptırıyorum gaz çıkarttırıyorum memede uyutuyorum mecbur. Bazen ona da izin vermiyor sürekli kucakta gezdirerek zorla emzik tutturarak uyutuyorum. Ki bazen o da işe yaramıyor en son yorgunluktan bayılıp uyuyor😅
S
Sevgi Ö.
1 Temmuz 2025 19:50
Eşim gazdan dolayı diye düşünüyor ama bence tamamıyla uykuyla alakalı uykuya dalamadıkça hırçınlaşıyor değil mi ? Bence belirli bir dönem atağı bu ve geçici o yüzden sabretmeyi önerebilirim sadece. Bizimki çok şükür azaldı gün geçtikçe
F
Figen A.
1 Temmuz 2025 19:52
yani bende gazdan diye düşünüyorum her yolu deniyorum ama sonra gözleri kızarmaya başlayınca anlıyorum uyku yüzünden oluyo diye dediğiniz gibi artık yorgunluktan uyuyo çocuk inşallah bizimkisi de çok uzun sürmeden biter
S
Sennur E.
1 Temmuz 2025 20:14
Gece gündüz ayrımı için ilerki aylar diyorlar ama bence odasına sarı ışık ve kısacak şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Havalarda sıcak ama ara sıra çok zorlarsa yarım kundak pamuklıu bir eşarp veya müslin ile yapın daldıktan sonra gevşetin. Küçük oldukları için anne karnı hissi arıyorlar
Ö
Özge B.
1 Temmuz 2025 20:22
Merhaba. Bebeğim 3 aylık ve ilk 2 ay akşam 6 7 den gece 1 e kadar sadece kucağımda evde gezerek duruyordu oturduğumda bile ağlayan uykuya direnen bir bebekti. Ikınma kızarma hepsi vardı. Doktora anlattım kolik olduğunu söyledi probiyotik damlası adını tam hatırlamıyorum birde nurse harveys gaz damlası verdi. Verdiğim günden itibaren rahatladı hala çok kolay uyuyan bir bebek değil çünkü kriz dönemi sallamaya alıştı malesef ama artık uyumak için ağlıyor ve sallandığı an direkt uyuyor. Ağlama şeklini saatini herşeyini doktoruna daha düzenli anlatırsan belki daha iyi yardımcı olabilir. Umarım en kısa sürede geçer çok çok zor çünkü 😔
F
Figen A.
1 Temmuz 2025 20:24
şeyi merak ediyorum en son artık uykuya daldığında kesintisiz uyuyor mu

Yeter O. ..
1 Temmuz 2025 20:25
Benimde bebeğim 22 günlük akşam olunca oda ağlıyor bide susturamıyorum gazını çıkartıyorum mama veriyorum gazını yine çıkartmama rağmen ağlıyor iki üç saat aralıksız huysuz ağlıyor bende dayanamıyorum doluyorum hemen
Ö
Özge B.
1 Temmuz 2025 20:27
Şuanda 7 gibi banyo masaj biraz sakin oynama emzirme sallama derken derin uykusuna geçmesi çok rahat 9u buluyor 9 dan sonra 1 e kadar kesintisiz uyuyor 1 den 4 5 e kdar kesintisiz uyuyor sabah 7 7.30 uyanıyoruz zaten ve mutlaka yataktan çıkıp günün aymış olduğunu belli edecek şeyler yapıyoruz anlamadıklarını söyleyenlere inanmayın anlıyorlar bence ☺️ bazı günler yine saat başı uyandığı huysuzlandığı tabi ki oluyor ama genel düzeni bu şekilde
F
Figen A.
1 Temmuz 2025 20:30
özge hanım gerçekten aynısını yaşıyorum derin uykuya dalıyor 12-1 gibi 5 e kadar uyuyor emzirmek için normalde 3 saatte bir uyandırın diyorlardı gece ne yapsam uyanmıyordu ben de bıraktım artık uyandırmıyorum kendi uyandığında emziriyorum gece atağı geçtikten sonra sanki çocuk melek gibi oluyor gündüz
Ö
Özge B.
1 Temmuz 2025 20:31
Ama şunu eklemek isterim biz 3 aylığız ben ilk ayımızda gece ve gündüz fark etmeden 2 saatte bir uyandırdım ve emzirdim hiç aksatmadım çok minik bir bebeğim vardı zaten ☺️ ayına göre uyanıklık ve uyku saatleri fark ediyor illaki siz ona göre bir düzen kurmaya çalışırsanız çok daha iyi olur osman hocanın bu konu da bir videosu vardı ayına göre aç kalma saatleri hakkında bakabilirsiniz
F
Fatma N. D. C. ..
1 Temmuz 2025 20:32
Malesef benim bebeğimde uyuyamadığı için çok hırçınlaşıyor memede ağlıyor şu an 53 günlük 5.haftadan itibaren bu şekildeyiz sabah uykusu 0 parka gidiyorum uyusun diye gece de 9.30-10 da uyuyor