Yenidoğan Kilo Kaybı

229 görüntüleme
Z

Zehra G.

Premium Üye
2 Temmuz 2026 18:07
Bebeğim bugün 6 günlük. Doktor kontrolüne götürdük doğum kilosuyla şuanki kilosu arasında 190 gram fark var, 190 gram kaybetmiş. Bebeğimin yetersiz beslendiğini ve mama takviyesi yapmamı söyledi. İlk bir hafta kilo kaybı normal değil mi ? Bu durumu yaşayan var mı? Ayrıca günde en az 4-5 çiş bezi değişiyorum. Sadece geceleri uyandırmakta epey zorlanıyorum çok baygın uyuyor. Sarılık ve kan şekeri normal. Mama takviyesi çok gerekli mi
G

Gamze G.

2 Temmuz 2026 18:31
Benim bebeğim ilk üÇ günde 250 gr kaybetmişti ki bu normal ödemini atıyorlar. Doktorun bunu yadırgamasına şaşırdım. Şu da enteresan sizi emzirmeye daha çok teşvif edeceği bu konuda önerilerde bulunacağı yerde mama başlayın demiş. İlk bir hafta-on günde doğum kilolarını yakalamaları gerekiyor. Siz bence mamaya alıştırmak yerine daha sık emzirmeye sütünüzü arttırmaya çalışın mamaya başladığınız anda sütünüz azalacak çünkü ve hiç bir mama anne sütünün yerini tutmaz
Göktenur B.

Göktenur B.

2 Temmuz 2026 18:32
Doğum kilosu nedir aslında kilo kaybı normal ama doğum kilosuna göre fazla bı kayıp varsa belkide doktor bu şekilde söylemiş olabilir gecede en azından 3 saati geçirmeden beslemeye çalışın bebeklerin en fazla kilo aldığı zamanlar
Z

Zehra G.

Premium Üye
2 Temmuz 2026 18:33
Baygınlık durumuna ne diyorsunuz. Topuğunu sıkıyorum altını değişiyorum yüzünü siliyorum biraz mırıldanıp geri uykuya dönüyor bu yüzden emzirme süresi de kısalıyor ve haliyle aç mı kalıyor şekeri mi düşüyor diye düşünüyorum. Sarılık ve kan şekeri normal çıktı ama gece 3-4 saate bir uyandırmaya çalışıyorum ama hep bi uyku hali var hiç kendiliğinden uyanmadı
S

Sibel Y.

2 Temmuz 2026 19:01
Zehra Hanım eğer sorun sütünüz değilse size bir öneride bulunacağım. Sütünüzü sağın ve parmak besleme yapın. Yani bir yanda şırınga ile o sütü hafifçe verirken diğer yandan serçe parmağiniz ağzında olsun bebeğin. Benim bebeğim on gün yeni doğan bakimda kaldı. Geldik, saniyorum ki iyi besliyorum. İki gün sonra gittigimizde yine kilo kaybı gördük. Sorun sütümun gelmesi olmadığı için emzirme hemşiremizin bu önerisini uyguladım. Her emzirme sonrası kalan sütü sagiyordum ve emzirme sonrası bebeğe takviye. Bu çok işe yaradi bebeğim kilo aldı ve zamanla siringaya da gerek kalmadı. Şırınga ile tavkiye ettikçe daha iyi de emmeye basladigini gördüm. Tabii bebekte enfeksiyon başka bı şey yoktur umarım ama zaten doktor gördü diyorsunuz.
A

Azime ..

2 Temmuz 2026 19:33
Yenidoğanlar kilo kaybediyor zaten, benim bebeğim 13. Gününde bile doğum kilosuna gelmemişti ki bir de sarılığı vardı. Sarılığı veya herhangi bir sağlık problemi yoksa tedirgin olmayın bence gündüzleri de 2 saatte bir değil daha sık emzirmeye çalışın. Geceleri ayaklarını yıkayabilir ya da vücudunu ıslak pamukla ıslatabilirsiniz. Takviye yapmak gerekirse de önceliğiniz Sibel hanımın dediği gibi şırıngayla anne sütü olsun naçizane tavsiyem.
G

Gamze G.

2 Temmuz 2026 20:22
Üzerini örtüyor musunu bebeğin yada fazla giydiriyor olabilir misiniz sıcaktan o şekilde yatarlar çünkü bende çok zorlandım gece uyandıramıyordum emzirme danışmanım gerekirse üzerini tamamen çıkarmamı önce ellerini kollarını ayaklarını yüzünü yıkamamı söyledi ve yenidoğan için üç saat de geç maksimum 2 saatte bir emzirmeye çalışın bir de önce bir memeyi emzirip sonra tekrar onu emzirin ki kalan yağlı sütü de emip kilo alsın o meme 2. De tamamen yumuşayınca diğerine geçin. Birde beslenmenize dikkat edin lütfen protein vs tüketin vitamin takviyesi alın emziren her anne gibi şart çünkü ve kuru yemişlerdi tüketmeye özen gösterin lütfen 🙏🏻 🌸
G

Gamze G.

2 Temmuz 2026 20:24
Çünkü sizinde vitamin minarel almanız lazımki ona da verebilesiniz 🌸
E

Ece

Premium Üye
2 Temmuz 2026 20:45
Benimki 300 gram kaybetti, sapsarı ve baygındı. Önce iki meme bebeği uyara uyara emzirme, sonra 20-30 cc mama verdim yaklaşık 10 güne toparladı. Mamaya alıştırmayın derim, yoksa sütünüz azalır. Şu an çok yorulacaksınız ama dişinizi sıkın saat başı memeyi verin ağzına. Sütünüzü en iyi artıran şey emzirmektir. Mama miktarı, emzirme süresi derken kafamız karışabiliyor. Doktorlar da tekrar tekrar bizlerle uğraşmamak için mamayı dayayıp geçiyorlar. Size önerim üç beş gün mama verin ama mutlaka parmak besleme ile, sonra emzirme sonrası sütünüzü sağıp yine verin. Biraz yorucu ama değecek
Z

Zehra G.

Premium Üye
2 Temmuz 2026 22:09
Mamayı hastane döneminde verdik ve mama dokunuyor bebeğe alerjik mama dışında şuan kullanamıyoruz direk kakası köpüklü ve yeşilimsi geliyor mukus kan ve pütürlü kakalar gördük hep mama içtiği sürece
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Temmuz 2026 22:55
Yenidoğanlarda Kilo Kaybı: Normal mi?

Yeni doğan bebeklerde kilo kaybı oldukça yaygındır. Doğumdan sonraki ilk hafta, bebekler genellikle doğum kilosunun %5-10'unu kaybedebilirler. Bu durum normal kabul edilir ve genellikle ilk 7-10 gün içinde kendiliğinden düzelir.

Sizin Durumunuz

Bebeğiniz 6 gün içinde 190 gram kilo kaybetmiş. Bu, doğum kilosunun yaklaşık %5-7'si kadardır. İlk hafta kilo kaybı normal sınırlar içinde görünüyor.

Bebeğinizin Beslenmesi

Bebeğinizin yetersiz beslendiği ve mama takviyesi gerektiği konusunda doktorunuzun endişeleri var. Ancak, günde 4-5 kez ıslak bez değiştiriyorsanız, bu, bebeğinizin yeterli miktarda süt alıyor olabileceğinin bir göstergesi olabilir.

Mama Takviyesi Gerekli mi?

Mama takviyesi konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Ancak, öncelikle bebeğinizin beslenmesini gözlemleyin ve aşağıdaki adımları deneyin:

1. Bebeğinizin emzirmeyi doğru yapıp yapmadığını kontrol edin: Bebeğinizin ağzı, meme ucunuzu doğru şekilde kavramış mı? Emzirme pozisyonunuz doğru mu?
2. Bebeğinizin süt alımını artırın: Süt üretimini artırmak için sık sık emzirin, bol sıvı tüketin ve dinlenin.
3. Bebeğinizin kilo almasını takip edin: Doktorunuzla birlikte bebeğinizin kilo almasını takip edin ve gerekliyse mama takviyesi konusunda yeniden değerlendirin.

Uyku Sorunları

Bebeğinizin geceleri uyanmakta zorlanması normaldir. Bu durum, bebeklerin uyku düzeninin olgunlaşmaması nedeniyle ortaya çıkabilir.

Sonuç

İlk hafta kilo kaybı normaldir. Bebeğinizin beslenmesi ve kilo alması konusunda doktorunuzla birlikte takip edin. Mama takviyesi konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Bebeğinizin uyku sorunları konusunda ise sabırlı olun ve doktorunuzla konuşun.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Esin Ü. .

Esin Ü. ..

3 Temmuz 2026 01:25
İlk 2 3 günde kilo kaybı oluyor 100 grm şişlik iniyor saat başı emzir sarılık belirtisi olabilir ama ilk 2 3 hafta çok uyuyor bebekler genelde süt kalitesini arttırabilirsiniz yağlı süt kilo aldırır bence hemen mamaya baş vurma biberona alişmasın birde sağa biliyorsan sağ bakalım sütün cokmu azmı
Hatice C. .

Hatice C. ..

3 Temmuz 2026 01:59
Zehra Gönülkırmaz
Baygınlık durumuna ne diyorsunuz. Topuğunu sıkıyorum altını değişiyorum yüzünü siliyorum biraz mırıldanıp geri uykuya dönüyor bu yüzden emzirme süresi de kısalıyor ve haliyle aç mı kalıyor şekeri mi düşüyor diye düşünüyorum. Sarılık ve kan şekeri normal çıktı ama gece 3-4 saate bir uyandırmaya çalışıyorum ama hep bi uyku hali var hiç kendiliğinden uyanmadı
İlk aylar böyle oluyo burnunu sıkardık ayak altını gıdıklardık bizde gecede emzirmeye gayret edin sariliga çevirir açlık Allah korusun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir