Yenidoğan Ikınma
134 görüntüleme
M
Meltem İ. Y.
2 Temmuz 2025 10:56
Bebeğim 32 günlük sürekli ıkınıyor ıkınırken ağlıyor  sonrasında peşine alttan gaz çıkarıyor  bu sürekli böyle oluyor ıkınırken çok kızarıyor  canı acıyor diye düşünüyorum yeni doğan döneminde bu ıkınmaların  normal olduğunu söylüyorlar yapmam gereken bir şey var mı bu durumu azaltmak için
E
Emel C. ..
2 Temmuz 2025 11:11
Merhaba benim bebeğimde öyleydi doktorumuz gaz damlası önerdi baya yardimci oldu ama 40 ı ciktiktan sonra baya azaldi suan 2.5 aylik ve hic ikinma olmuyor gaz damlasina devam ediyorum
K
Kadriye Ö.
2 Temmuz 2025 11:29
Gaz için yapılacak pek bir şey olmuyor malesef. Benim oğlum şuan 3 aylık ilk 2 ay her gazından ağlardı. Bende onunla beraber ağlardım. 2 aydan sonra hafiflemeye başlıyor.
M
Meltem İ. Y.
4 Temmuz 2025 04:26
Aslında probiyotikli damla kullanıyoruz işe de yarıyor ama ıkınması oluyor yine 🥺
B
Büşra Ş. Y.
4 Temmuz 2025 04:54
Bizim de böyle hala devam ediyor azalmış da olsa 2.5 aylık şuan ve probiyotik ile hafifledi bizim de. Probiyotik zamanla etki ediyor bağırsak mikrobiyotası oluştukça
İ
İrem G.
14 Temmuz 2025 21:16
Bize doktor bağırsaklarını kullanmayı öğrenene kadar ıkınma devam edecek demişti. Gerçekten karnını sıkıp tuvalet ve gaz yapmayı öğrendiğinde geçti ıkınmıyor hiç. Yaklaşık 4 ay azalarak sürdü bu şekilde. Ben bir süre sonra alışmıştım artık.
B
Betül E.
14 Temmuz 2025 21:43
Biz ılık bir suyu kovaya koyuyorduk bebeği içine sokup ufak ufak karın masajı yapıyorduk ama 10 dakikayı geçmeden yapıyorduk çok rahatlıyordu rahat rahat uyuyordu evet hala ıkınmaları oluyordu ama baya azaldı ama zamanla kakası daha iyi oldukça bebek topluyor ve azalıyor
B
Betül E.
14 Temmuz 2025 21:44
Babyspa gibi düşünebilirsiniz bunu ama isterseniz oraya da götürebilirsiniz oraya gidince de rahatlıyorlarmış
M
Meltem İ. Y.
15 Temmuz 2025 04:52
Kakasını 5günde bir yapmaya başladı ve bu onu çok sıkıştırıyor ıkınmaları ağlamaya döndü artık kova içinde suyu deneyeceğim çok sağolun🙏