Yenidoğan Göz Muayenesi
134 görüntüleme
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 16:44
Arkadaşlar herkese merhaba bugün 2,5 aylık bebeğimi göz muayenesi için doktora götürdüm doktor bana bir sandalyeye oturmamı ve bebeğimi kucağıma almam gerektiğini söyledi Ne dediyse yaptım Doktor bebeğimden 2 metre ileride durdu elinde de böyle büyüteç gibi bir şey vardı Onu bir sağa çevirdi Bir Sola çevirdi Tamam bu çocuk görüyor 6 ay sonra tekrar getir dedi bu durum benim çok tuhafıma gitti ilk kızımda böyle yatırmışlardı gözbebeklerini kocaman açmışlardı ellerinde yine böyle büyüteç gibi bir şey vardı Işık tutmuşlardı yani bir detaylı muayene olmuştu şimdi böyle olunca çok garipsedim aranızda bu durumu yaşayanlar var mı Sizce tekrar farklı bir doktora götürmeyelim
C
Ceren ..
15 Aralık 2025 16:46
Büşra hanım merhaba, göz muayenesi bu ayda rutin kontrol ile yapılması gereken bir durum mu?
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 16:47
Evet ilk Kızım Ankara Bilkent şehir hastanesinde oldu orada İlk 3 ay içerisinde mutlaka getirmem gerektiği söylendi ikinci Kızımda da doğumdan sonra Doktorlar aynı şeyi söyledi bugün götürdüm ama çok tuhaf bir durum yaşadım anlayamadım yani
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 16:51
Ceren Hanım işitme testi ve kalça çıkıklığı testi de ilk 3 ay içerisinde yapılıyor bilginiz var mı

Merve ..
15 Aralık 2025 17:13
Sağlıkocağında bizimde öyle muayene etmişti doktor
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 17:19
Merve Hanım nasıl oldu muayene ilk yazdığım gibi mi
S
Songül U. ..
15 Aralık 2025 17:20
Büşra hanım bende aynı şekilde muane oldu tekrardan götürdüm bebeğimin sol gözünde bulanık görme var dedi 6.ayinda tekrar gel denildi ben 5.aylikken başka bir doktora götürdüm o ise yeni doğan bebeklerde büyüme dönemi olduğu dönemlerde normal olan şeyler dedi doktor bey :(yanlış tanı sebebiyle stresten mahvolmustum inanın hoşunuza gitmediyse size tavsiym başka bir doktora götürün derim
C
Ceren ..
15 Aralık 2025 17:45
İşitme testi doğduğu gün hastaneden çıkmadan yapıldı kalça ultrasonda 40. günde yaptırdık ancak göz muayenesi hakkında bilgim yoktu
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:26
Teşekkür ederim Songül Hanım şehir hastanesine götüreyim en iyisi benim ilk kızım yanlış tanı sebebiyle 13-14 ay gereksiz antibiyotik kullandı çok iyi bilirim o duyguyu Rabbım işini bilen insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı🤲🏻
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:27
Ceren Hanım bana da kalça ultrasonu için 3 aya yaklaşması gerektiğini söylediler
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:28
Siz yine de göz muayenesi için doktorunuza danışın
T
Tuğba B.
15 Aralık 2025 20:39
Benimde arkadaşım anlatmıstı kızına damla damlanıp göz bebeklerini büyütüp baktıklarını doktor kontrolüne biz gittiğimizde flaş kontrolü yaptı takibi güzel dedi büyüteçle baktı bir sorun gözükmüyor dedi bende sordum damla damlatılmıyormu doğumdan sonra yoğun bakımda kalmış hava almış erken doğmuş vb gibi şeyleri saydı bunlardan hiçbiri yok istersen damlatıp bakalım ama gerek yok bence gayet iyi dedi bende yaptırmadım
T
Tuğba B.
15 Aralık 2025 20:41
Ceren hanım kalça ve göz muayenesi ilk 3 ay içinde kalça olgunlaşsın net sonuç çıksın diye 3 ay yaklaşırken yapılıyor sonra göz 2 yaşa kadar yılda iki kere dedi doktorumuz
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:45
Tuğba Hanım teşekkür ederim farklı bir doktora gitmekte fayda var en iyisi şehir hastanesi