Yenidoğan Emzirme
164 görüntüleme
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 00:04
Merhaba
Sezaryen doğum yaptım 3 gün sonrasında sütüm tam geldi ve bebeğim 20-30 dk lara kadar emiyordu. Şu an bebeğim 24 günlük ve geçen hafta 10 dk ya bu hafta ise 5 dk düştü emme süresi. [5.dkda](5.dkda) kızar gibi ses çıkarıyor sıkıyor kendini kızarıyor ve yüzünü ekşiterek bırakıyor. Bi kaldırıyorum sonra tekrar veriyorum çıldırmış gibi arayarak çekiyor bikaç dk sonra yine çekiştirerek kızarak bırakıyor canımı yakıyor. Bu durumla karşılaşan annemiz var mı gerçekten anlayamıyorum
Sezaryen doğum yaptım 3 gün sonrasında sütüm tam geldi ve bebeğim 20-30 dk lara kadar emiyordu. Şu an bebeğim 24 günlük ve geçen hafta 10 dk ya bu hafta ise 5 dk düştü emme süresi. [5.dkda](5.dkda) kızar gibi ses çıkarıyor sıkıyor kendini kızarıyor ve yüzünü ekşiterek bırakıyor. Bi kaldırıyorum sonra tekrar veriyorum çıldırmış gibi arayarak çekiyor bikaç dk sonra yine çekiştirerek kızarak bırakıyor canımı yakıyor. Bu durumla karşılaşan annemiz var mı gerçekten anlayamıyorum
B
Büşbüş
15 Şubat 2026 00:10
Sütünüz tazyikli olabilir emzirmeden önce 10 ml elle sağın sonra emzirin bir de böyle deneyin
B
Büşra K. ..
15 Şubat 2026 00:32
Kübra Hanım mide gazı olabilir mi Benim kızım da yüzünü ekşitir de mide gazını çıkarınca rahatlardı

Betül ..
15 Şubat 2026 01:33
Ara ara memeden çıkartın ve gazını çıkartın geri emmeye devam edin
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 02:23
Sütünüz tazyikli olabilir emzirmeden önce 10 ml elle sağın sonra emzirin bir de böyle deneyin
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 02:25
Kübra Hanım mide gazı olabilir mi Benim kızım da yüzünü ekşitir de mide gazını çıkarınca rahatlardı
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 02:26
Ara ara memeden çıkartın ve gazını çıkartın geri emmeye devam edin
B
Büşbüş
15 Şubat 2026 06:06
Teşekkür ederim. Parmağımla sıkıştırıp kontrol etmeye çalıştım daha iyi sanki. Peki sizce sadece geceleri sağdığım sütü biberonlar vermem etkiler mi ? Uykusu bölünmesin hemen uyumaya devam etsin diye böyle yapıyordum ama bu süreç korkuttu beni bu meme reddi midir yoksa ?
B
Büşra K. ..
15 Şubat 2026 10:58
Bence emiyorsa biberon hiçbir zaman verilmemeli çünkü meme reddinin en büyük sebebi biberondur. Bunu bizzat yaşadım. Ve sağım yapmak da hiperlaktasyona/tazyiğe sebep olabiliyor bu yüzden de bebek emmeyi reddediyor olabilir. Eğer imkanınız varsa evet biliyorum sizde yoruluyorsunuz ama gece de meme verin bence.
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 18:52
Bence emiyorsa biberon hiçbir zaman verilmemeli çünkü meme reddinin en büyük sebebi biberondur. Bunu bizzat yaşadım. Ve sağım yapmak da hiperlaktasyona/tazyiğe sebep olabiliyor bu yüzden de bebek emmeyi reddediyor olabilir. Eğer imkanınız varsa evet biliyorum sizde yoruluyorsunuz ama gece de meme verin bence.
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 18:52
Katılıyorum
B
Büşbüş
15 Şubat 2026 18:53
Haklısınız ama bu kez de yeteri kadar doymuyor ve acıktığından ağlıyor 🤦♀️ ne yapacağımı şaşırdım artık sırf doysun uyusun diye sağıp veriyorum
B
Büşra K. ..
15 Şubat 2026 19:09
Kübra Hanım bebeğiniz 24 günlükmüş şu an onun ağlaması gayet normal günlük 5-6 çişli beziniz varsa bebek memede ya da biberonda tatmin oluyorsa ve kilo artışı oluyorsa bebeğiniz doyuyordur her beslenme sonrası alt üst gazını çıkarmalısınız ilk 3 ay ağlayıp beslenececek uyuyacak tüm yenidoğanlar bu şekildedir Allah bağışlasın evladınızı gece sağılan süt gece verilir gündüz sağılan süt gündüz verilir gündüz sağdığınız sütü gece verirseniz bebişte uykusuzluğa yol açar biberon verip vermemek sizin takdirinize kalmış bebek memeye geldiğinde ağlayıp geriliyorsa meme reddidir ama sizde böyle bir durum yok sanırım
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 19:23
Kübra Hanım bebeğiniz 24 günlükmüş şu an onun ağlaması gayet normal günlük 5-6 çişli beziniz varsa bebek memede ya da biberonda tatmin oluyorsa ve kilo artışı oluyorsa bebeğiniz doyuyordur her beslenme sonrası alt üst gazını çıkarmalısınız ilk 3 ay ağlayıp beslenececek uyuyacak tüm yenidoğanlar bu şekildedir Allah bağışlasın evladınızı gece sağılan süt gece verilir gündüz sağılan süt gündüz verilir gündüz sağdığınız sütü gece verirseniz bebişte uykusuzluğa yol açar biberon verip vermemek sizin takdirinize kalmış bebek memeye geldiğinde ağlayıp geriliyorsa meme reddidir ama sizde böyle bir durum yok sanırım
Yenidoğan konusunda haklısınız tabi ki
Kilo alımı iyiydi fakat biraz iştahlı bir bebek sanırım
B
Büşra K. ..
15 Şubat 2026 19:37
Memeye geldiğinde gayet iştahla içiyor dün gece uykuluyken mesela 25 dk civarı memede kaldı ama gün içinde 5-10dk içinde kızıp bırakabiliyor onun sebebini sormak istemiştim
K
Kübra T.
15 Şubat 2026 19:40
Bence kızma olayı gaz ile ilgili iştahlı bebek güzel olur şanslısınız
Desteğiniz kıymetli teşekkür ederim
B
Büşra K. ..
15 Şubat 2026 20:02
Umarım öyledir

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Şubat 2026 12:31
@Kübra TK hanım biberon kullanımı varsa bundan kaynaklı olarak bebekte memeyi istememe durumu yaşanabilir ya da sütünüzün akışı çok yavaş ya da çok hızlıdır ve bundan rahatsız olduğu için sürekli demiş olduğunuz hareketi yapabilir burada bir an önce önlem alınması gerekir çünkü bebek daha çok küçük tam olarak algılar açılmadığı için her şey düzelebilir bir seviyededir önemli olan sinyalleri erkenden fark etmektir ayrıntılı bilgi almak isterseniz numaramı bırakıyorum ulaşabilirsiniz 05060389958 ☺️