Yenidoğan Emzik Kullanımı ve Meme Reddi
138 görüntüleme
F
Figen A.
17 Haziran 2025 17:41
merhaba bebeğim yeni doğduğunda bir kere emzik vermiştim ve meme reddi yaşamıştım sonrasında bunu kolaylıkla aştık fakat şuan 20 günlük ve sürekli memede uyumak istiyor yatağa koyduğum anda ağlamaya başlıyor uyku düzeni kalmadı 3-4 saat bıraksam uyucak olan bebeğim günde 30dk anca uyumaya başladı ve artık dayanamayıp emzik vermeyi düşünüyorum ama yine meme reddi yaşamaktan korkuyorum nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum yardımcı olur musunuz
K
Kubra Y.
17 Haziran 2025 17:53
Merhaba memeyi çektiğinizde kucağınız da da mı uyumuyor.
F
Figen A.
17 Haziran 2025 17:56
kucağımda uyuyor ama hareketsiz kalmam gerekiyor iyice dalması için o da 15 dk sürüyor
H
Hilal Y.
17 Haziran 2025 17:59
Benim de bebeğim böyle uyuyordu memeden ayırıp kucağımda 15 20 dakika tutmam gerekiyordu iyice dalıp 2 3 saat uyuması için. Şimdi düzeldi. Daha küçük bebeğiniz biraz sabretseniz düzelir bence
F
Figen A.
17 Haziran 2025 18:36
sabrediyorum artık meme reddini göze alamam çünkü ayına girince toparlar belki

Nazife ..
17 Haziran 2025 18:53
Şahsi fikrim olarak bebeğiniz yenidoğan olduğu için emerken uyumasını çok normal görüyorum, henüz uyku düzeni diye bir durumu olmadığı için bu konuda streslenmemenizi öneririm. Emişi kuvvetli olmadığı için 15 dk civarında bir göğsünüzde bulunması gerekiyor emmesi yavaşladığında diğer göğsünüze çekebilirsiniz meme reddi yaşamamanız gazını çıkarınca verip uykuya geçtiğinde alabilirsiniz ekstradan kundak yapmıyorsanız yarım kundak yapmanızı öneririm kucağınızdaki güveni aradığı için yatırıp hareket ettirdiğinizde irkiliyor olabilir moro refleksini bastırıp uyku kalitesini arttıracaktır sağlıklı günleriniz olsun...
K
Kubra Y.
17 Haziran 2025 18:59
Benim bebeğimin gündüz uykuları da böyleydi . 2 ay kucağımda uyudu yada kanguruda . Sabredin . Kucak arıyor.
F
Figen A.
17 Haziran 2025 19:04
çok teşekkür ederim bir haftadır sıcaklardan dolayı kundak yapmıyordum o da etkilemiş olabilir. refleksleri de kendini uyandırıyor tam uykusunu alamıyo