Yenidoğan Burun Akıntısı
108 görüntüleme
T
Tuğba ..
15 Şubat 2026 20:10
Bebeğim henüz 10 günlük, eşimin ve ben grip olduk maskeyle evde dolanıyoruz ama bugün bebeğimin burnundan hirilti sesleri gelmeye başladı. Bir kere serum fizyolojik bir damla damlatıp Aspiratör ile iki üç kere çektim sarı şeffaf köpüklü mukus çıktı. Nasıl bir yol izleyeceğim, kendimden de koruyamıyorum ki
G
Gül Y.
15 Şubat 2026 21:31
Burnunu sık sık yıkayın açık olsun ki rahat nefes alsın şu an ağzından nefes almayı bilmiyor hiçbir zararı olmaz merak etmeyin ama enjektörle burun yıkamayı kastediyorum ben hiç aspiratör kullanmadım benim bebeğim de 15 günlükken bütün aile grip olmuştuk bebeğimin öksürüğü de vardı sık sık burun yıkama yaptım serumu nebul olarak verdim her gün dışarı çıkarıp temiz hava aldırdım ilaç kullanmadan atlattık çok şükür
G
Gül Y.
15 Şubat 2026 21:34
Bir de vitamin takviyesi almayı unutmayın sütünüzde bebek için gerekli antikorlar oluşuyor zaten. Ateşi çıkmıyorsa iştahında sorun yoksa huzursuz değilse doktora gitmenize ilaç kullanmanıza gerek yok

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Şubat 2026 21:39
Merhaba bebeğiniz çok küçük ilk üç aydaki geçirilen enfeksiyonlar çok ciddi olmasa bile bebekler küçük olduğu için büyük oranda hastane yatisi gerektirir . Mutlaka muayene olun doktorunuz doğru şekilde yönlendirecektir. Bolca da emzirin lütfen geçer diye evde beklemeyin
T
Tuğba ..
15 Şubat 2026 23:02
Yarın 9 eylül de kontrolümüz vardı zaten ama yatış vermelerinden korkuyorum açıkçası, benim de kullandığım hiçbir takviye vs yok o kadar stresli ve kaygılı bi süreç geçiriyorum ki uyku beslenme bile aşırı dağınık.
T
Tuğba ..
15 Şubat 2026 23:03
Emzirmede hala tamamen memede değil biraz meme biraz finger feeding biraz mama gidiyoruz tamamen tutmuyor memeyi ne yazikki
F
Feyza Y.
17 Şubat 2026 16:00
Burnunu sık sık yıkayın açık olsun ki rahat nefes alsın şu an ağzından nefes almayı bilmiyor hiçbir zararı olmaz merak etmeyin ama enjektörle burun yıkamayı kastediyorum ben hiç aspiratör kullanmadım benim bebeğim de 15 günlükken bütün aile grip olmuştuk bebeğimin öksürüğü de vardı sık sık burun yıkama yaptım serumu nebul olarak verdim her gün dışarı çıkarıp temiz hava aldırdım ilaç kullanmadan atlattık çok şükür
G
Gül Y.
17 Şubat 2026 17:18
Emzirmede hala tamamen memede değil biraz meme biraz finger feeding biraz mama gidiyoruz tamamen tutmuyor memeyi ne yazikki
G
Gül Y.
17 Şubat 2026 17:19
Benim bebeğimde 50 günlük bronşit dediler hastanede yattık 5 gün çıktık 10 gün geçti ve yine öksürüyor tıkandı çok endişeliyim :(
T
Tuğba ..
17 Şubat 2026 17:41
Çok zor bir süreç ben de meme reddiyle uğraştım bebeğime mama verdim azalttım ama hala mama alıyor anne darmadağın oluyor ama inanın bu günler de geçiyor büyümeye başladığını görünce çok duygulanıyorsunuz. Elenatal 3 kullanmanızı tavsiye ederim bütün kışı hasta olmadan ilaç kullanmadan geçirdim. Bir de bol bol temiz hava yürümek size de bebeğinize de iyi gelecek
G
Gül Y.
17 Şubat 2026 17:55
benim bebeğim çok sıçrayan uykusu sürekli bölünen bir bebekti ben hep çıplak göğsümde sol tarafımda uyuttum bazen onunla ben de uyudum nefesini hissettim rahatladım bazen de uykuya dalınca kundakladım o rahat uyudu kucağa alışır diye korkmayın sadece güven istiyorlar ve herşeyin yabancı olduğu dünyada sadece sizin sesinizi ve kokunuzu tanıyorlar benim sıpa 5 aylık oldu dün aşı olduk ağrısı vardı yine göğsümde uyudu ama büyüdüğü için bütün geceyi kucağımda geçiremedi
F
Feyza Y.
17 Şubat 2026 19:06
Tekrar kontrole götürdünüz mü
T
Tuğba ..
17 Şubat 2026 19:56
benim bebeğim çok sıçrayan uykusu sürekli bölünen bir bebekti ben hep çıplak göğsümde sol tarafımda uyuttum bazen onunla ben de uyudum nefesini hissettim rahatladım bazen de uykuya dalınca kundakladım o rahat uyudu kucağa alışır diye korkmayın sadece güven istiyorlar ve herşeyin yabancı olduğu dünyada sadece sizin sesinizi ve kokunuzu tanıyorlar benim sıpa 5 aylık oldu dün aşı olduk ağrısı vardı yine göğsümde uyudu ama büyüdüğü için bütün geceyi kucağımda geçiremedi
G
Gül Y.
17 Şubat 2026 20:19
Bugün gittik evde takip dedi ama bronşit dedikleri zamanda süreç aynı ilerlemişti ilk iki gün az öksürük burun kısmında akıntı hırıltı bide kusmaya başlamıştı.şimdi dünden beri yine öksürük burun doluluğu yarım saat öncede yine kusmasıda başladı 😔 serum suyu hava veriyorum burnunu yıkıyorum birde kusma da olmuşmuydu sizde
G
Gül Y.
17 Şubat 2026 20:21
Bunu duymak bana çok iyi geldi, hakikaten bu sabaha doğru iki kere ben de göğsümde uyuttum. Çok da güzel uyudu. Dediğiniz gibi sıçrayarak uyanıyor sürekli, gazı da oluyor baya zorluyor kendini ama kucağımda olmadı bunların hiçbiri. Bu akşam itibariyle daha sık yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim paylaşımınız icin ❤️