Yenidoğan 40 Günlük, Huzursuzluk Uykuya Dalamama
119 görüntüleme
S
Seda G. ..
1 Aralık 2025 20:39
Merhaba, bebeğim yenidoğan sürecinde rinovirus pozitif olmasi sebebi ile yoğunbakima yatırıldı. Taburculuk sonrasi tekrar test yaptırdık ve pozitif devam etti. 2. Testin Üzerinden 1 hafta 10 gün geçti bu süreçte bir sorun yaşamadık. Ama bugün saat 17. 00 den sonra doğruduzgun uyumadı. Her daldiginda yatağa koyduğumda geri kalktı. Son bir saattir ateş takibi yapıyorum. 37.5 i gördü üzeri açık şu an 36.9 . Hastane ve yoğunbakim sürecinden çocuğum yoruldu. Bende mentak olarak bittim. Ne yapmaliyim

Afranur K.
1 Aralık 2025 21:40
Seda hanım, benim kızım da yoğun bakımda yattı, doğar doğmaz 15 gün eve geldikten 1 hafta sonra hastalığı nüks etti ve 10 gün daha yoğunbakımda kaldı. Sürecin çok zor olduğunu çok iyi biliyorum, çocuğunu orada bırakmak, onsuz süt sağıp biriktirmek günde 1-2 kereden fazla görememek çok zor ama şunu söyleyeyim ilk yoğunbakımdan çıktı eve geldi, ben yeniden hastalandığını farkettiğimde götürmek istemiyorum diye bile ağladım ama eşim haklı olarak çocuğa bir şey olmasındansa bizden ayrı bir kaç gün daha geçirmesinin daha mantıklı olduğunu söylemişti ve çok haklıydı.
Eğer çocuğunuzun yeniden bir doktor kontrolüne gitmesi gerektiğini düşünüyorsanız hiç beklemeden götürün ve içiniz rahat etsin.
Mesela 2. Yoğun bakım sürecinden sonra hırıltılı nefes alıp verme durumu vardı ve çocuğu yeniden yoğunbakıma yatırmak uğruna kontrole götürmek çok zordu ama bu sefer daha kolay geçen ve evimize birlikte döndüğümüz bir süreç oldu.
Çok yorulduğunuzun farkındayım ama gelecekte keşke dememek için şimdi isterseniz yeniden bi kontrole götürün bebeğinizi
Eğer çocuğunuzun yeniden bir doktor kontrolüne gitmesi gerektiğini düşünüyorsanız hiç beklemeden götürün ve içiniz rahat etsin.
Mesela 2. Yoğun bakım sürecinden sonra hırıltılı nefes alıp verme durumu vardı ve çocuğu yeniden yoğunbakıma yatırmak uğruna kontrole götürmek çok zordu ama bu sefer daha kolay geçen ve evimize birlikte döndüğümüz bir süreç oldu.
Çok yorulduğunuzun farkındayım ama gelecekte keşke dememek için şimdi isterseniz yeniden bi kontrole götürün bebeğinizi
S
Seda G. ..
1 Aralık 2025 21:48
Afranur hanım dönüşünuz için teşekkür ederim. Bizde aynı şekilde 2 kez yoğun bakım gördük. Rinovirus tedavisi sonrası hapsirmalari devam ediyordu. Hapşırma sıklığından dahi gittik. Test verdik . Hatta ateşi 37 oldu.1 saat hastanede ateş takibi yaptılar. Yine 37 ölçünce ve rinovirus pozitifligi devam etmesine rağmen eve gidin dediler. Aksam ki acil doktoru 37.5 görünce gelin dedl. Sabah ki doktor ateş olsa da bişey yapmıyoruz. Başka sıkıntısı yok ve genel görünümü iyi. Rinovirus devam etsede bişey yapmıyoruz dedi. Şuan üzerini acarak 36.5 e kadar geldi. Bu gece uyumayarak kontrol edeceğim. Bi aksilikolmaz inşallah
S
Seda G. ..
1 Aralık 2025 22:10
Birde yoğunbakima iki defa gitmek derken bu süreç beni paranoya etti
E
Eliff
3 Aralık 2025 22:36
Nasıl oldu bebeğiniz
S
Seda G. ..
4 Aralık 2025 00:43
Elif hanım merhaba, az evvel geldik hastaneden. Dün güzel geçmişti ama bugünde ogleden sonra öksürük ve emmeai azaldı. Aksam ustu de 2 defa kustu. Tekrar kanlar alındı, sürüntü alındı. Rinovirus hala pozitif. 6 haftaya kadar surebilirmis. Virüs kaynakli olduğu için burun açma disinda bir tedavisi de yok. Şimdi eve geldik. Az besledik. Kusar diye hemen gazınıda çıkaramadik.