Yeniden Anne Olsan???

331 görüntüleme
👩🏻‍🍼Serap B. .

Serap B. ..

Premium Üye
11 Ağustos 2026 22:43
YENİDEN ANNE OLSANIZ NEYİ YAPMAZDINIZ NEYİ KESİNLİKLE YAPARDINIZ ?

Biraz deneyim tecrübe keşkeler….
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 22:52
Merhaba Serap hanım yeniden anne olsam kesinlikle yanımda eşimden başkasını istemezdim

Yeniden anne olsam kimseyi dinlemez kızımı doktora götürür okadar acı çekmesine izin vermezdim

Yeniden anne olsam tekrar normal doğum yapardım

Yeniden anne olsam hiçbirşeyi kafama takmazdım sütümün kesilmesine izin vermezdim

Aslında ilk defa anne olan biri çok pişmalık yaşıyan biridir bence kendim için söylüyorum

Ağlayarak cevap yazdım sorduğunuz soruya çok teşekkür ederim
👩🏻‍🍼Serap B. .

Serap B. ..

Premium Üye
11 Ağustos 2026 22:58
Fatma Albina U
Merhaba Serap hanım yeniden anne olsam kesinlikle yanımda eşimden başkasını istemezdim

Yeniden anne olsam kimseyi dinlemez kızımı doktora götürür okadar acı çekmesine izin vermezdim

Yeniden anne olsam tekrar normal doğum yapardım

Yeniden anne olsam hiçbirşeyi kafama takmazdım sütümün kesilmesine izin vermezdim

Aslında ilk defa anne olan biri çok pişmalık yaşıyan biridir bence kendim için söylüyorum

Ağlayarak cevap yazdım sorduğunuz soruya çok teşekkür ederim
Merhaba Fatma hanım, akan gözyaşlarınıza sebep olduğum için çok özür dilerim.

İlk defa anne olmak çok farklı güzel ama bir o kadar da çok zor bir süreç. Üzüntünüzü sevincinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. 🌸
D

Dilek S.

11 Ağustos 2026 23:04
Size vereceğim en büyük tavsiye bebeğinizi bol bol öpüp koklamanız olur.İnanın gerisi geçiyor.Geçmez gibi geliyor ama bir bakıyorsunuz ki günleri tutamıyorsunuz bu seferde buna üzülüyorsunuz.
K

Kader B.

11 Ağustos 2026 23:09
Bu imkanın olsaydı çevremdekilerin sesini daha az duyardım ve bebeğimi daha çok kucağıma alırdım. Ve iyiki de kızım olmuş ☺️yine kızım olsun isterdim ❤️
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:12
Yeniden anne olsam herkesin dediğini yapmaya çalışmaz kendi iç güdülerimi dinlerdim

Yeniden anne olsam bebeğim meme tutmuyor diye ağlayıp kendimi suçlamazdım (bir mememde 10 günde sütüm kesildi diğerinde ise 40. gün son kalan sütümü verdim)

yeniden anne olsam bebeğimi yanımda yatmaya alıştırır koca gece sarılıp uyurdum (alma alışır dediler) alışsın bundan güzel şey mi var şuan beşiğinden başka yerde yatmıyor ve çok üzülüyorum deneyimsizlik işte...

Yeniden anne olsam kesinlikle ilk zamanlar destek alır sonrasında eşim harici kimseyi evimde istemezdim şuan olduğu gibi :)

Ve yeniden anne olsam tüm kaygı ve ankisiyeteleri bırakıp bebeğimle olan anların tadını çıkarırdım 🌸

Bu liste uzayıp gider herşeye rağmen iyi ki anne olmuşum ❤️
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:14
👩🏻🍼Serap Bülbül
Merhaba Fatma hanım, akan gözyaşlarınıza sebep olduğum için çok özür dilerim.

İlk defa anne olmak çok farklı güzel ama bir o kadar da çok zor bir süreç. Üzüntünüzü sevincinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. 🌸
Sebepten çok iyiki aktı meğer ne doluymuşum zor geçti lohusalık çok zor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:16
Hatice Erol
Yeniden anne olsam herkesin dediğini yapmaya çalışmaz kendi iç güdülerimi dinlerdim

Yeniden anne olsam bebeğim meme tutmuyor diye ağlayıp kendimi suçlamazdım (bir mememde 10 günde sütüm kesildi diğerinde ise 40. gün son kalan sütümü verdim)

yeniden anne olsam bebeğimi yanımda yatmaya alıştırır koca gece sarılıp uyurdum (alma alışır dediler) alışsın bundan güzel şey mi var şuan beşiğinden başka yerde yatmıyor ve çok üzülüyorum deneyimsizlik işte...

Yeniden anne olsam kesinlikle ilk zamanlar destek alır sonrasında eşim harici kimseyi evimde istemezdim şuan olduğu gibi :)

Ve yeniden anne olsam tüm kaygı ve ankisiyeteleri bırakıp bebeğimle olan anların tadını çıkarırdım 🌸

Bu liste uzayıp gider herşeye rağmen iyi ki anne olmuşum ❤️
Kızım tam 11 ay falan ortamızda yattı sonra havalar ısınınca kendiliğinden beşiğinde yatmaya başladı iyiki yanımızda yatırmışız iyiki kimseyi dinlememişim bu konuda alışsın bize
Hatice N.

Hatice N.

11 Ağustos 2026 23:17
oğlum 2 gün sonra tam 8 aylık olucak öncelikle biz çok güzel bir yenidoğan dönemi geçirdik çok sakin uykuyu seven bir bebek ama sanırım anne sen hamileyken çok üzüldün dercesine bir sakinliği var ne kadar mutlu olsamda işin bu kısmı üzüyor ve çok vicdan azabı çekiyorumama tabi yeterki sağlıklı olsunlar

yeniden anne olsam asla ama asla sezeryan olmazdım sonuna kadar normal doğum😂isteyerek sezeryan olmuş bir olarak inanılmaz pişmanım her anı çok zor yani rabbim kolay doğum versin inşallah 🙏🏻

İstediğim herşeyi yaptım çok şükür ama gereksiz aman bunu yapmaya ne gerek var dediğim şeyler vardı istediğin herşeyi doğumla bebekle alakalı imkanın varsa içinde bırakma yap derim

aman alışır kucaklama bırak yatsın diyenleri asla ama aslaaa dinleme çünkü kokusu mükemmellll ben hiç kucağımdan indirmedim haylada indirmiyorum çok mutluyum 😂

Herkes bende dahil eşiyle yanlız olmak istiyor ama bizim mesela bebeğimiz microtialı olarak doğdu ve bunu doğumda öğrendik çok şükür sağlıklı ama eşim beklenmedik bir şey olduğu için tansiyon sorunu yaşadı ve durumu hiç bilmediğimiz duymadığımız için korktuk ikimizde rahatsızlandık iyiki annem yanımdaydı dedim

Ve evet ne kadar destek olursa olsun illaki kaygı bozukluğu yaşanıyor hiç bir şeyi kafana takma herşey bir şekilde ilerliyor

ve ne hamilelik neden bebeğin o anları bir daha geri gelmiyor kimseyi dinleme canın gönlün ne isterse onu yap keyfini çıkar çünkü çok güzeller 💐❤️
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:23
Fatma Albina U
Kızım tam 11 ay falan ortamızda yattı sonra havalar ısınınca kendiliğinden beşiğinde yatmaya başladı iyiki yanımızda yatırmışız iyiki kimseyi dinlememişim bu konuda alışsın bize
benimde sizin gibi lohusalığım çok çok zor geçti hem ilk kez anne olmanın bilinçsizliği ki 43 yaşındayım rabbim ol demiş bir kızım olmuşken gayet aklı başında olgun bir kadınken sürekli olumsuzluğa çalıştı kafam sürekli deneyimli anneleri dinledim ve ne kadar büyük hata yaptığımı 2. ayda anlayınca kendimi silkeledim ondan sonrası tufan.. sadece iç güdülerimle haraket ettim. Bazı boşluklarımk kızıma bol bol sarılarak ona şarkılar söyleyerek ve onu öperek doldurmaya çalışıyorum ve artık kulaklarım tıkalı kimseyi duymuyorum aklı olan kendine versin diye onlar utanmadan bana çocuğuma ne yapmam gerekti söyleyecek cesarette ise bende söylüyorum. Annelik delilikmiş ve biz anneler deliyiz 🌸
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:25
Hatice Erol
benimde sizin gibi lohusalığım çok çok zor geçti hem ilk kez anne olmanın bilinçsizliği ki 43 yaşındayım rabbim ol demiş bir kızım olmuşken gayet aklı başında olgun bir kadınken sürekli olumsuzluğa çalıştı kafam sürekli deneyimli anneleri dinledim ve ne kadar büyük hata yaptığımı 2. ayda anlayınca kendimi silkeledim ondan sonrası tufan.. sadece iç güdülerimle haraket ettim. Bazı boşluklarımk kızıma bol bol sarılarak ona şarkılar söyleyerek ve onu öperek doldurmaya çalışıyorum ve artık kulaklarım tıkalı kimseyi duymuyorum aklı olan kendine versin diye onlar utanmadan bana çocuğuma ne yapmam gerekti söyleyecek cesarette ise bende söylüyorum. Annelik delilikmiş ve biz anneler deliyiz 🌸
Nekadar güzel anlatmışsınız eşim yemek yedi diye bile ağlamıştım

Yetenediğimizi düşündüğümüz için oluyor aslında kimsede sen harika bir annesin yetersin falan demiyor malum

Dediğiniz gibi 2. Aydan sonra herşey değişti çok şükür iyiki varlar
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:29
Şimdi kızımla 6. Aydan beri çalışıyorum işe birlikte gidip geliyoruz hayat çok güzel bir hale geldi iyiki doğdu benim minik bebeğim
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:34
Fatma Albina U
Nekadar güzel anlatmışsınız eşim yemek yedi diye bile ağlamıştım

Yetenediğimizi düşündüğümüz için oluyor aslında kimsede sen harika bir annesin yetersin falan demiyor malum

Dediğiniz gibi 2. Aydan sonra herşey değişti çok şükür iyiki varlar
Bizim insanımız ilk kez anne olan birine nasıl davranacağını malesef bilmiyor ve bunuda yine hem cinslerimiz yapıyor ne acıdır ki zamanında onların yaşadığı o lohusalığın kötü yanlarını bizde yaşayalım istiyorlar ben bunu anladım. Nitekim siz ve biz gibi kadınlar güçlüyüz çabuk atlattık ve bebelerimiz iyi ki varlar ve çok güçlü anneleri var 🌸
E

Esra A.

12 Ağustos 2026 00:48
tekrar anne olsam eyvag nasil gecinecegiz diye 4. aydan sonra kendimi heder edip ise baslamazdim. Evden calismama ragmen onunla yeteri kadar ilgilenemedim diye vicdan yapmamis olurdum.

Tekrar anne olsam kizimda yaptigim gibi kimseyi dinlemeden bol bol kucagima alirim. Inanilmaz hizli geçiyor ilk sene, zamani tutamiyoruz ve sonradan keskeler diyoruz.

Tekrar anne olsam hastaneye esim ve annelerden başka kimsenin gelmesini istemezdim. Cekirdek aile olmusuz, bebeğimizle olan o kiymetli ilk saatleri misafir agirlamakla degil mutlu olmakla gecirmek isterdim
C

Ceren D.

Premium Üye
13 Ağustos 2026 23:05
Yeniden anne olsam uyuyan bebeği sırf emzirmek için 2 saat dolunca zorla uyandırmaya çalışmazdım . Nerdeyse bu yönlendirmeden dolayı 50 gün uyumadım ya çok zor zamanlardı sonra bebekte uyumamaya başladı emzirmekle kafayı bozmuştum ya sarılık olursa ya şekeri düşerse diye. Oysa herkese aynı yönlendirme yapılması yanlış bence. Her bebeğin gelişimi farklı bunu hep söylüyorlar ancak neden hepsi 2 saatte emmeli diyorlar anlamıyorum. Çook şükür 11. Aydayız gayet iyi gidiyor her şey ancak bebişim memeyi çoook seviyoe🥶🧿🤍😅
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir