Yemeklerle Oyun Oynama

184 görüntüleme
S

Sude ..

2 Ağustos 2026 14:40
Merhabalar, daha önce bir kaç kez bu konuyla alakalı sorum olmuştu kızım 18 aylık ve ek gıda başından beri aşırı iştahsız dönem dönem uzun süreli tek lokma yemediği günler oluyor. Bazen dikkati dağılıyor ve yiyor ya da bazı günler iştahlı oluyor. Anne sütü ve mama içmiyor. Çatal kaşık kullanabiliyor, yemeği nasıl yemesi gerektiğini açıkçası biliyor. Yemeği önüne koydugumda fırlatmaya oynamaya başlıyor hala ellerini daldırıyor çorbalara etrafa saçıyor bunu inatlaştıgı için hapıyor farkındayım. Önüne farklı tabak koyup yemek istemediklerini ayır diyorum yok, konusarak anşatıyorum yok kızıyorum diyerek anlatıyorum yok. Saçı başı hala her yemekten aonra savaştan cıkmıs gibi oluyor sapıttıgında önünden alıyorum yemek bitti diye yine yok zaten uörunda değiş yemiyor o zaman da bir sonraki saati bekletiyorum yine yok ara da tabii ara öğününü yaptırıyorum ama ne yapsam fırlatma oynama huyundan vqzgecmiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Ağustos 2026 14:55
Ek Gıda ve Yemek Zamanları

18 aylık kızınızın iştahsızlık ve yemek oyunları sergiliyor olması, bu yaş grubunda oldukça yaygın bir durumdur. Ek gıda döneminden itibaren iştahsızlık, dikkat dağılması ve yemek oyunları oynaması normaldir.

Oyunları Anlamlandırma

Kızınızın yemek sırasında ellerini daldırması, çorbalara ve etrafa saçması, büyük olasılıkla oyun oynama dürtüsünden kaynaklanıyor.
Yemek sırasında fırlatma ve oynama huyu, muhtemelen dikkat çekme veya kontrolü ele alma isteğinden kaynaklanıyor.

Yapabilecekleriniz

1. Yemek Zamanı Stresini Azaltın: Yemek zamanı stresi azaltmak için rahat bir ortam yaratın.
2. Model Olun: Çatal kaşık kullanımını teşvik edin ve model olun.
3. Seçenek Sunun: Kızınıza yemek seçenekleri sunun, ancak sınırlı sayıda seçenek olsun.
4. Oyunları Yönlendirin: Yemek sırasında oyun oynamasını önlemek için, yemek sonrası oyun oynamasına izin verin.
5. Sabır ve Tutarlılık: Yemek sırasında sabır ve tutarlılık gösterin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir