Yemeklerde Tuz Kullanımı ve İştahsızlık

127 görüntüleme
E

Elif B. A. ..

19 Temmuz 2025 20:17
Bebeğim 10 aylık, bu zamana kadar hiç tuz atmadım yemeklerine, salça vs de tuzsuz tercih ettim. Dokuzuncu ay ile birlikte iştahı azaldı yemiyor, kan değerinde demiri düşük geldi ve ocean takviyeyi 1 mg vermemi söyledi doktor. ( Doğum kilosu 3180 şuan 9 kilo) Veriyorum et vs vermeye çalışıyorum ama onuncu ay oldu hâlâ iştahsız. Değerlerimiz duzelmemis midir o yüzden mi boyle? Çevremde tuza ihtiyacı var ondan yemiyor diyenler var ben ise iki yasa kadar tuz vermeyi düşünmüyorum yanlış mı yapıyorum? Bir de aşırı terleme baş bölgesinde özellikle uyurken (evet ev sıcak malum yaz vantilatör var, pencere açık, zıbınla yatıyor üzerini örtmuyoruz) sürekli ıslak yatağınin baş kısmı iyot eksikliği olur mu vücutta ter ile atar mı?
Hilal T.

Hilal T.

19 Temmuz 2025 20:28
Kafanızı çok karıştırmayın bence tuzla iştahın ne alakası var boşverin . Benim bebegimde sizle aynı ayda ve kilo olarak aynı ve aynı şekilde ek gıdada büyük problem yaşıyorum . Sicaklara, diş sancısına bağlıyorum yapabileceğim bir şey yok her yaptığim yemeği çöpe döküyorum çünkü . Sürekli emmek istiyor . Alternatif şeyler arıyorum.susamli Çubuk kraker çok sevdi mesela ara ara veriyorum. Bazı yemekleri daha çok seviyor daha sık yapıyorum ama farklı seyler de denetiyorum istemesede . Umarım sadece bir sürectir o yüzden çok daraltmayalım kendimizi 😊
E

Elif B. A. ..

20 Temmuz 2025 12:11
Teşekkür ederim , doğru diyorsunuz diş de olabilir bir de yaz ayında malum bizim bile iştah gidiyor ama çevre baskısı doğru yaptığından emin olsamda acaba mi dedirtiyor😅
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

21 Temmuz 2025 12:01
İştahsızlığın nedeni tuz eksikliği değildir. daha çok gelişimsel süreçler, diş çıkarma ya da sıcak havalar olabilir. Demir eksikliği iştahı etkileyebilir. Aşırı terleme ise çoğu zaman sıcaklık kaynaklıdır ama aklınızda kalıyorsa doktorunuzla paylaşmalısınız. Endişe etmeyin, bebeğinizle kurduğunuz bu özenli beslenme düzenin çabasını görmeniz dileğiyle 🤗
Y

Yağmur D. İ.

21 Temmuz 2025 22:14
Benim bebegimde 10 aylık ve çok istahlidir masallah suan 10 kilo yeni bir dis cikarma sureci gecirdik 2 3 gün ates ve inanilmaz bi istahsizlık en sevdiklerinden bile tiksinir gibi bakiyordu sonra tekrar ayni moduna döndü ama velhasıl kelam dişte olabilir bende hic tuz vermedim zaten peynir vs gibi seyler yiyorsa zaten tuz alıyordur sadece corba icti o dönem.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir