Yemek-zaman-yorgunluk

270 görüntüleme
E

Elif Ö.

28 Haziran 2026 16:24
Sevgili anneler bebeğim 14 aylık olmak üzere. Aşırı seçici ve iştahsız daha tadına bakmadan reddeder, iki kaşık alır yemez. Ben onun ne sevdiğini bilmiyorum mesela şunu seviyor kesin yer diyebileceğim bir şey bile yok. Gerçekten o kadar yoruldum ki bu durumdan. Hep deniyorum bunu yapayım belki yer belki sever yok bir günü bir gününü tutmuyor. Ve zaten yapmaya da zamanım yetmiyor. Çünkü gün boyu tepemde. Hep kucak istiyor. Artık ev işlerini geçtim zaten yapamıyorum tek amacım ona bir şeyler hazırlayabilmek ama fırsat vermiyor ki. Kafamı yastığa koyduğumda bile uyuyamıyorum yarın ne yapacağımı düşünmekten. Kendimden ödün verip yaptığım şeyleri de yemeyince iyice sinirlerim bozuluyor. Halbuki tatsız tuzsuz da yapmıyorum yani yeter ki yesin diye. Bazen diyorum neden uğraşıyorum ki zaten yemeyecek. Ama yine de kıyamıyorum. Siz nasıl zaman buluyorsunuz 3 öğün bir şeyler hazırlamaya var mı bunu bir yolu? Gerçekten tükendim artık. Ben yetemiyorum ya. Keşke iştahlı bir çocuk olsaydı eline ne versem yeseydi o da yok.
O

Ozlem

28 Haziran 2026 16:45
Önüne koyup dağıtmasına dokunmasına izin verdiniz mi doktorunuz ne yorum yapıyor peki bu duruma, kan değerleri normal miydi. Benim kızımda seçici besleniyor benden kabul etmiyor. Kendi besleniyor eliyle yada kaşıkla yediği kadar. Sizi çok iyi anlıyorum çok zor bir süreç. Ben çeşit çeşit şeyler yapamıyorum yemiyor çok denedim. Akşam yemeğini mesela protein olarak ne yapacaksam yapıyorum genelde haşlama yada fırına atıyorum yanına bizim yediklerimizden sunuyorum.
M

Melike Ö.

28 Haziran 2026 16:59
Aynı çile bendede var 10 aylık hiç birşey yemiyo artık vazgeçtim ona bişeyler hazırlamaktan şimdi hipp in kavanoz mamalarından veriyorum yoğurt veriyorum kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum onlardanda maksimum iki kaşık yiyor ona özel bişeyler pişirsemde gene iki kaşık yiyor ve anladımki bu çile bitmiycek ergenliğe kadar bu çile devam edicek
M

MK ..

28 Haziran 2026 17:55
İç sesim oldunuz resmen aynı durumları yaşıyorum ilk günden aşırı iştahsız mama sandalyesinde oturmak istemiyor ağlıyor verdiğimi yemiyor mesela şu an kendi yesin diye verdim yerlere attı ama bir kaşık bile yemiyor sadece tam buğday ekmeği kemiriyor biraz inanın ne yedirsem diye bir gün önceden düşünüyorum bende gerçekten yemeyen çocuk zorun da zoru dokunması için veriyorum her öğün sonrası üstünü değiştir yer sil tüm günüm öyle geçiyor hiç biri zor gelmiyor ama yemeyince çok üzülüyorum
S

Sevilay

28 Haziran 2026 18:03
Kızım 12 aylık oldu 6aydır kilosu aynıydı ve aynı durumdayız her kaşığı uzatmamda reddediyor herşeyi denedim olmadı doktor mama başladı içmedi en sonu zorlama karşıtıydım ama maalesef zorla yedirmeye başladım artık yaptığım mamaları yoğurdunu meyve pürelerini 13 günde 300 gram aldırdm 6aydır kilo almayan bebeğime böyle devam edicem bi süre artık çevremden çok küçük biraz kilo aldır vs sözlerinden bıktım moralim sıfır kimseye göstermek istemiyorum kızımı
E

Elif Ö.

28 Haziran 2026 18:44
Ozlem
Önüne koyup dağıtmasına dokunmasına izin verdiniz mi doktorunuz ne yorum yapıyor peki bu duruma, kan değerleri normal miydi. Benim kızımda seçici besleniyor benden kabul etmiyor. Kendi besleniyor eliyle yada kaşıkla yediği kadar. Sizi çok iyi anlıyorum çok zor bir süreç. Ben çeşit çeşit şeyler yapamıyorum yemiyor çok denedim. Akşam yemeğini mesela protein olarak ne yapacaksam yapıyorum genelde haşlama yada fırına atıyorum yanına bizim yediklerimizden sunuyorum.
Yapıyorum inanın. Dağıtıyor döküyor elini sokuyor neler neler hiç sesimi çıkarmıyorum ilk günden beri hatta. Üstünü başını batırır o da sorun değil yeter ki yesin diyorum. Ona rağmen böyle. Hafif bir kansızlığı var ama hastayken tahlil baktırmıştık crp yüksekti o kanı da etkileyebilir dedi doktor o yüzden tekrar tahlillere baktıracağız da sadece biraz zaman geçsin istedim. Kendi yediklerimizden de veriyorum ama onları da yemiyor 🤦🏻♀️
E

Elif Ö.

28 Haziran 2026 18:45
Melike Özkan
Aynı çile bendede var 10 aylık hiç birşey yemiyo artık vazgeçtim ona bişeyler hazırlamaktan şimdi hipp in kavanoz mamalarından veriyorum yoğurt veriyorum kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum onlardanda maksimum iki kaşık yiyor ona özel bişeyler pişirsemde gene iki kaşık yiyor ve anladımki bu çile bitmiycek ergenliğe kadar bu çile devam edicek
Haklısınız sanırım aynı durumdayız böyle gidecek kabulleneyim diyorum ama işte ana yüreği ah bi dursa ah şu kafamın içini bi susturabilsem de salabilsem amaannn diye
E

Elif Ö.

28 Haziran 2026 18:46
MK
İç sesim oldunuz resmen aynı durumları yaşıyorum ilk günden aşırı iştahsız mama sandalyesinde oturmak istemiyor ağlıyor verdiğimi yemiyor mesela şu an kendi yesin diye verdim yerlere attı ama bir kaşık bile yemiyor sadece tam buğday ekmeği kemiriyor biraz inanın ne yedirsem diye bir gün önceden düşünüyorum bende gerçekten yemeyen çocuk zorun da zoru dokunması için veriyorum her öğün sonrası üstünü değiştir yer sil tüm günüm öyle geçiyor hiç biri zor gelmiyor ama yemeyince çok üzülüyorum
Evet aynen öyle yüz kere temizleyeyim önemli değil ama yesin. Yememesi kadar zoruma giden bir şey yok benim de. Öyle moralim bozuluyor ki istek heves kalmıyor. Bazen az bir şey yeyince de dünyalar benim oluyor. Diyorum o zaman ne güzelmiş bu his yemek yiyen bebeklerin anneleri ne şanslı. Psikolojik olarak çok yıprandım galiba. Nasıl geçer nasıl atlatırız bilmem 🙏🏻
E

Elif Ö.

28 Haziran 2026 18:48
Sevilay
Kızım 12 aylık oldu 6aydır kilosu aynıydı ve aynı durumdayız her kaşığı uzatmamda reddediyor herşeyi denedim olmadı doktor mama başladı içmedi en sonu zorlama karşıtıydım ama maalesef zorla yedirmeye başladım artık yaptığım mamaları yoğurdunu meyve pürelerini 13 günde 300 gram aldırdm 6aydır kilo almayan bebeğime böyle devam edicem bi süre artık çevremden çok küçük biraz kilo aldır vs sözlerinden bıktım moralim sıfır kimseye göstermek istemiyorum kızımı
Mama veriyorum ben de. Dediğiniz gibi bir de meyve vs. Başka yok yani. Zayıflıyor mama da olmasa zaten. İnsanların dediğini boş verin lütfen zayıf olsa da susmazlar kilolu olsa da susmazlar onlar hiç susmaz ne yazık ki. Ben bebek görünce kilosunu boyunu hiçbir şeyini soramam asla rahatsız etmek istemem çünkü yaşayan bilir. Ama insanlar haddine olmayan şeylere çok ilgili maalesef
S

Sevilay

28 Haziran 2026 18:53
Elif Özden
Mama veriyorum ben de. Dediğiniz gibi bir de meyve vs. Başka yok yani. Zayıflıyor mama da olmasa zaten. İnsanların dediğini boş verin lütfen zayıf olsa da susmazlar kilolu olsa da susmazlar onlar hiç susmaz ne yazık ki. Ben bebek görünce kilosunu boyunu hiçbir şeyini soramam asla rahatsız etmek istemem çünkü yaşayan bilir. Ama insanlar haddine olmayan şeylere çok ilgili maalesef
Evet öyle empati sıfır patavatsızlık sınır tanımıo etrafımda o yüzden yakın çevrem dışında çıkmıorm bende hiç bir anneyi üzmek bilerek özellikle istemem her bebeğin gelişimi farklı olur maşallah der geçerim ama şuan kızım çok hareketli birazda oyun istedikleri için yemek istemiolar maalesef
M

MK ..

28 Haziran 2026 19:29
Elif Özden
Evet aynen öyle yüz kere temizleyeyim önemli değil ama yesin. Yememesi kadar zoruma giden bir şey yok benim de. Öyle moralim bozuluyor ki istek heves kalmıyor. Bazen az bir şey yeyince de dünyalar benim oluyor. Diyorum o zaman ne güzelmiş bu his yemek yiyen bebeklerin anneleri ne şanslı. Psikolojik olarak çok yıprandım galiba. Nasıl geçer nasıl atlatırız bilmem 🙏🏻
Bir yaşından sonra açılır dediler 14 aylık oldu yok tam çıldırmalık
T

Tuğba B. ..

28 Haziran 2026 20:38
14 aylk aynıyız tıpa tıp böyle . Eşim bugün dedi ki artık kendine bakmııyorsun. Dedim görmüyormusın halimi. Kann ilacı.b12 kullanıyoruZ baya düşük çıktı bizim.
Ebru G. .

Ebru G. ..

28 Haziran 2026 21:09
Tuğba Beyazgül
14 aylk aynıyız tıpa tıp böyle . Eşim bugün dedi ki artık kendine bakmııyorsun. Dedim görmüyormusın halimi. Kann ilacı.b12 kullanıyoruZ baya düşük çıktı bizim.
İlk katı gıda başlangıcından beri mı öyle
Ebru G. .

Ebru G. ..

28 Haziran 2026 21:10
Tuğba Beyazgül
10 aylık yemek görünce ağlar mı bir insan yemek masası işkence masasına döndü ikimiz için de
T

Tuğba B. ..

28 Haziran 2026 21:14
Ebru Gündüz
10 aylık yemek görünce ağlar mı bir insan yemek masası işkence masasına döndü ikimiz için de
Evet hiç iştahlı bir bebek olmadı . Anne sütü ne güveniyor olabilir. Bazen keseyim diyorum ama bu sefee hiç yemezse ne olacak deyip cesaret edemiyorum.
L

Leyla Y. ..

29 Haziran 2026 00:08
MK
Kesinlikle benimde. Çok ama çok zormuş iştahsız bebek her öğün bir azap gibi. Ona ayrı üzülüyorum kendime ayrı üzülüyorum. 14 aylık ve son 3 aydır aynı kiloda hatta bu ay kilo bile vermiş.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir