Yemek Yemiyor
117 görüntüleme
N
Nilay O. ..
4 Haziran 2025 12:22
Merhabalar ikizlerim 15 aylık biri 2300 gr doğdu 36+4 haftalık olarak birkaç ay sonra mama reddi başladı uykuda zorla veriyorduk vücudu susuz kaldığı için hastanede yatışı yapıldı ve mamayı hep az içti dr umuz erken ama ek gıdaya yavaştan başlayalım dedi 5 aylıkke n ve en başından beri hiç istemedi şuan hala bazı öğünler zar zor yer bazı öğünler asla yemez raporlu mamaya başladık ama onu bile bitirmiyor severek yediği yoğurt domates ve çilek şuan çok çaresiz hissediyorum en son dr a gittiğimizde 1.5 ayda 300 gr almıştı ve dr çok az dedi şuan 8600 gr kilosu ikizinde böyle bir problem yok o 9700gr ve yemekleri yer mamayı o da az içiyor ama içer yinede yani ne yapmalıyım bilmiyorum
G
Güray
4 Haziran 2025 22:28
Blw yöntemiyle ilgili kitap edinebilirsiniz. Ben de çok zorlanıyordum yemek yedirmekte kilosu aylarca aynı kalmıştı ve 11 12 aylıkken geçtim bu yöneme çünkü yemekleri doğru çiğneyebileceğine güvenmeliydim. Çiğnediğini görünce geçme cesareti buldum. Blw geçince çoğu yemeği kendi yemeye başladı. Başta evinizin ve bebeklerinizin çok kirleneceğini bilin. Hemen yemek yemeye başlamıyorlar uzun süre o yemekleri keşfetmeleri oynamaları sürüyor. Ama asla pes etmeden yemekleri önüne koymaya devam edince bir gün tadına bakıyorlar seviyorsa yiyorlar sevmiyorsa bir yudum alıp bırakıyorlar. Yemek yemeyi oyun gibi düşünüyorlar zamanla. Çünkü farklı yiyecekler konuluyor önüne ve keşfetmesi onlari parçalaması eğlenceli gelecektir. Zamanla temiz şekilde yemeyi öğrenirler. Süreçte yorulsaniz da ilerde hem siz yorulmuyorsunuz hem bebekler yemek yemeyi eziyet sanmıyorlar. Başta aç kalmalarına müsade etmek lazım. Siz ne zaman acıkıp yemek yiyorsanız aynı anda aynı yiyeceklerini denetmeniz önemli. Oğlum bu süreçte masadan yemeden kalktığında hemen doyurmadım karnını. Bir süre aç kalacağını öğrensin diye. Ama anne yüreği aç uyumasına da izin vermedim yediği bir yemeği yedirip yatirdim. Hala öyle 22aylık ve yemediği yemekler oluyor bazen asla zorlamamak gerekiyor ye ye diye. Siz "Ben çok seviyorum bu yemeği. " diye örnek olabilirsiniz. Doyduysa daha cok yesin diye de zorlamamak lazım bu süreçte. Yani bebeğe karar verme hakkını verince oda inat etmeyi bırakıp deneme moduna geçiyor.
G
Güray
4 Haziran 2025 22:33
Ilk başlarken tabi havuç vs sert yiyecekleri vermemek lazım bence. Yumuşak ve parmak büyüklüğünde olması gibi şeylere dikkat ettim. İlk yardım bilgileri, heimlich manevrasini herkesin bilmesi gerekiyor. Uzman değilim kendi tecrübelerimi yazdım.