Yemek ve Uyku Sorunu
287 görüntüleme
E
Elvan ..
29 Temmuz 2026 22:16
Hocam merhaba, oğlum 18 aylık, doğum kilosu 3200 kg 50 cm, doğduğundan beri hiç mama almadı, anne sütüyle beslendi, ilk aylarda çok hızlı kilo aldı, ikinci ayında nerdeyse iki katı olmuştu, emzik ya da biberon kabul etmedi, 6. Ayda ek gıda tadımlarına başladık, her şeyi sizlerin anlattığı gibi uyguladım, ama 6 aylıkken nasıl ek gıda reddettiyse hala öyle. Hala anne sütü alıyor, şuan 12.5 kg. 80 cm. Son 6-7 aydır boyu uzamadı. Kilosu da bebekliğinden kaldı. Şöyle anlatayım anne sütü dışında sadece su verebiliyorum. Ama tamamen red diyemiyorum, mesela sağlıksız abur cuburlara ağzını açıyor, ama onun dışında asla yemek yemiyor, tadına bile bakmıyor, direk ağzını kilitliyor, her türlü yolu denedik ama olmadı, doktorlar aç bırak dediler, memeden kes dediler, aç bıraktım yine almadı memeden de kesemiyorum. Bu nedenle gece en az 3 kere uyanıp emiyor sonra uyuyor, emmeden tekrar uykuya da dalmıyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğim için endişeleniyorum. Ben de anne olarak emzirmekten çok yoruldum. Yarım saatte bir emmek istiyor, acaba doymadığı için mi onu da dert edindim. Lütfen yardım edin :(
F
Fikriye O.
29 Temmuz 2026 22:27
13 aylık aynı durum birebir her yolu deniyorum nedenini dişe bağladım ama umarım uzun sürmez
E
Elvan ..
30 Temmuz 2026 21:13
13 aylık aynı durum birebir her yolu deniyorum nedenini dişe bağladım ama umarım uzun sürmez
G
Gözdenur A. Ş.
31 Temmuz 2026 01:34
18 ay için kötü bir dönem. Şuan bebeğiniz neredeyse siz ne yiyorsanız onu yemeli. Benim çocuğumda çok iştahsız ve zorla yemek yediririm ama yine de bizimle aynı besinleri yiyor. Bence siz özel bir danışmanlık alsanız iyi olur. Bazen böyle bebek beslenme danışmanları oluyor yada doktorlar ona göre uygulama yapıyor. Size naçizane tavsiyem budur. Çocuklarımız 2 yaş dönemine giriyor artık
K
Kübra B.
31 Temmuz 2026 01:59
emen çocuğun meme bağımlılığı başka oluyor. 16 aylık bebeğim ek gıdayla arası iyi olsa da özellikle bu aralar beni sürekli emmek istiyor. Geceleri zaten hep 3 kere uyanıyor. Tamamen memeyi kesmeyi düşündüğünüz zaman o geçecek bence. Çoğu doktor ayına göre bu kiloyu normal buluyor. Zaten ilk zamanlardaki hızla kilo alımı ve boy uzaması devam etmez edemez bu yüzden kendinizi üzmeyin. Siz karşısında iştahla yiyin pes etmeyin onun da önüne koyun bırakın kendi kendine oynasın atsın o arada yer bile belki
Yükleniyor...