Yemek sonrası kaka

205 görüntüleme
E

Elif Z.

29 Mayıs 2025 21:56
16 aylik bebegim her yemek sonrası kaka yapıyor. Bazı günler 10 kez kaka yaptığı oluyor. Genellikle yediği yiyecekleri çıkarıyor. Uzun süredir kilo almadı. Kilo kaybımız da yok ama bu durum endişe verici olmaya başladı. Minimum kaka sayısı 5 oluyor. Anne baba olarak bizde de aynı durum söz konusu. Yemek sonrası tuvalet ihtiyacı. Genetik olduğunu da düşünmekteyim. Alerjik durumlar da söz konusu olabilir mi ? Mandalina gibi turunçgiller ailesi ve baharatları alerjik besin olarak tespit ettim yedirmedigim müddetçe pişik fazla olmuyor ama sık kaka yaptığı için tamamıyla pişik yok olmuyor. Kilosu 11.300 ve tespit edilen alerjik besinler sonrası vucutta döküntü oluyordu.
E

Elif I.

30 Mayıs 2025 10:12
Merhaba, bebeğinizin cinsiyeti kız mı erkek mi bilmiyorum ama persentil tablosuna baktığımda bebeğiniz kız da olsa erkek de olsa kilosu ortalamanın üstünde gözüküyor önden gidiyor bile diyebiliriz şahsi görüşüm yemekten sonra tuvalet ihtiyacının annesinde ve babasında da olduğuna bakılırsa durum normal gibi. Ama endişenizi anlıyorum ben olsam ben de endişelirdim annelik işte 😊 doktora sormakta fayda var elbette ama dediğim gibi kilosu önde bile maşallah
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Haziran 2025 09:13
Merhaba Elif Hanım, her öğün sonrası dışkılama, gastro kolik refleks dediğimiz, mideye besin girince bağırsakların harekete geçmesini sağlayan doğal bir durumdur.Ancak günde 5’ten fazla dışkı ve dışkının çok sulu olması, kilo alımının durması ve özellikle besin sonrası döküntü gibi belirtiler varsa bu durumun altında yatan nedenlerin araştırılması gerekebilir.Bu nedenle bir çocuk doktoruna başvurup, gözlemlerinizi detaylı şekilde paylaşmanız faydalı olacaktır 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir