Yazın Gece Bebeklerin Üzerini Örtüyormusunuz ?

202 görüntüleme
Ö

Özlem

28 Nisan 2026 09:59
Merhaba, sıcak bir ilde yaşıyorum , şuan kombisiz içeri ısısı 22-23.5 derece oluyor . Dahada ısınacak , 1 tok kolsuz uyku tulumu kullanıyorum şuan.Sıcaklık arttıkça uyku tulumu çıkacak, o zaman ne kullanabılırım ? Yatağı güvenlik için boş ve üzerini örtmüyoruz .bebeğim 7 aylık olacak
C

Canan K. ..

Premium Üye
28 Nisan 2026 10:26
Odasını 20 ila 24 °C aralığında tutuyorum bu yüzden bebegim doğduğundan beridir üstünü örtmüyorum sadece zıbın giydiriyorum.
.

.....

28 Nisan 2026 10:50
Canan Karataş
Odasını 20 ila 24 °C aralığında tutuyorum bu yüzden bebegim doğduğundan beridir üstünü örtmüyorum sadece zıbın giydiriyorum.
Bizim oda sıcaklığı 24 derece ama çok soğuk ben bile kalın bahtaniye ile yatiyorum neden ısı farkı mi var aceba
G

Gülcan Ş.

28 Nisan 2026 11:02
Ben üstünü ince bir örtü de olsa örtüyorum eskiler uyuyanın üstüne kar yağar derler
C

Canan K. ..

Premium Üye
28 Nisan 2026 11:07
.....
Bizim oda sıcaklığı 24 derece ama çok soğuk ben bile kalın bahtaniye ile yatiyorum neden ısı farkı mi var aceba
Bende üşüyorum bu dereclerde ama bebeklerin kendi vücütlarındaki yağ dokusu bizlerden farklı olduğu için bu sıcaklık değerlerinde bu şekilde giydirmemin uygun olacağını söyledi doktorumuz zaten az bi üstünü örtsem aşırı terliyor
Ö

Özlem

28 Nisan 2026 11:29
Gülcan Şahan
Ben üstünü ince bir örtü de olsa örtüyorum eskiler uyuyanın üstüne kar yağar derler
Üzerine bişi örttüğümüzde kafasına geçiriyor maalesef , o yüzden sadece uyku tulumu var şuan
M

Meltem G.

28 Nisan 2026 11:40
Şuan bizimde sizin gibi ortalama 22 derece uyku tulumu ile uyuyor benim kızım 27 aylik dogdugundan beri yazın evi 24 dereceye getiriyoruz klima çalışır gece gündüz tek çıtçıtlı bady üstü açık uyutuyorum bebekler üşümez onlar uyurken vucut ısısı artar bizim uyurken vucut isimiz düşer
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 11:45
0.5 tog uyku tulumlar var, yenidoğan döneminde kahverengi yağ hücreleri ısı regülasyonu sağlamayı sağlıyordu ancak artık 7 aylık olmuş bir bebekten bahsettiğimiz için kendi ısısını üretir sistemi bitmiş durumda yetişkinler gibi düşünün belirli bir noktadan sonra. ısı kontrolünü mümkünse ensesi ve göğsünden yapın.

eğer serinse bir kat zıbın giydirin eğer terliyorsa uyku tulumunu çıplak giydirin. Benim kızm da üstüne bir şey örtsem hemen bacak altı yapıyor mecburen önce 1 tog tulumu çıplak giydirmeye başladım, şimdi de 0.5 tog sipariş ettim.

Bebekler bizden 1 kat kalın giyinse yeterli, eğer uyku tulumu bulamazsanız kendi üşümediğiniz sıcaklıkta giydiğinizden 1 kat fazla giyinip takip edin 🙏🏻
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 11:47
Afranur Keskin
0.5 tog uyku tulumlar var, yenidoğan döneminde kahverengi yağ hücreleri ısı regülasyonu sağlamayı sağlıyordu ancak artık 7 aylık olmuş bir bebekten bahsettiğimiz için kendi ısısını üretir sistemi bitmiş durumda yetişkinler gibi düşünün belirli bir noktadan sonra. ısı kontrolünü mümkünse ensesi ve göğsünden yapın.

eğer serinse bir kat zıbın giydirin eğer terliyorsa uyku tulumunu çıplak giydirin. Benim kızm da üstüne bir şey örtsem hemen bacak altı yapıyor mecburen önce 1 tog tulumu çıplak giydirmeye başladım, şimdi de 0.5 tog sipariş ettim.

Bebekler bizden 1 kat kalın giyinse yeterli, eğer uyku tulumu bulamazsanız kendi üşümediğiniz sıcaklıkta giydiğinizden 1 kat fazla giyinip takip edin 🙏🏻
https://www.instagram.com/reel/DWoDk_8DLu7/?igsh=MXAzcTFhejNyYXZ6ZA==
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir