Yaz Geliyor

666 görüntüleme
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 09:52
Evet kizlar yaz geliyor. Kış bebekleri mayalanmış şekilde yazın pişmeye hazır :) güneş kremleri, şapka ve gözlük önerileri var mı ? :)
M

Melikee

23 Nisan 2026 09:54
Çok güldüm gerçekten o kadar haklısınız ki inanın ben yazın nasıl giydirecegimi bile düşünüyorum kışın kat kat giydiriyorum yazin nasıl giydirecem Hem bebisler hem anneler hasret kaldık güneşe derken bugün Ankara da kar yağıyor :((
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 09:57
Melikee
Çok güldüm gerçekten o kadar haklısınız ki inanın ben yazın nasıl giydirecegimi bile düşünüyorum kışın kat kat giydiriyorum yazin nasıl giydirecem Hem bebisler hem anneler hasret kaldık güneşe derken bugün Ankara da kar yağıyor :((
Karadeniz'de yaşadığımız için gün güne uymuyor. Dün bahar havası bugün yağmur havası:) ki yazın sıcaktan değil nemden bunaliyoruz :( ben kıyafet bile almadım iklim yerinde değil :) yaz gelmeden de temel ihtiyac zam gelmeden krem şapka hazır olsun istedim :)
M

Melikee

23 Nisan 2026 10:01
Gülizar Kalaycı
Karadeniz'de yaşadığımız için gün güne uymuyor. Dün bahar havası bugün yağmur havası:) ki yazın sıcaktan değil nemden bunaliyoruz :( ben kıyafet bile almadım iklim yerinde değil :) yaz gelmeden de temel ihtiyac zam gelmeden krem şapka hazır olsun istedim :)
Evet çok haklısınız güneş kremi ihtiyacım var benimde hem kendime hem bebeğime
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 10:09
Hamilelikten beri solante diye marka kullanıyorum ama tabi cilt de etken. Biz her türlü buluruz da bebisler biraz daha seçici oluyor:)
G

Gül Ş.

23 Nisan 2026 10:19
Soleda marka güneş gözlüğü aldık bebeğim güneş nezlesi var hafif bir güneşte bile çıkınca takıyoruz hemen , sevdi tavsiye ederim. Doktorumuz da güneş kremi için siveno önerdi daha deneyimlemedik
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 10:22
Soledayi bende görmüştüm. By donetto da önerdiler çevremden. Kaç aylık bebeğiniz takıyor mu gözlük. Şimdi benim kızım 9.5 aylık ilk defa takicaz. İnşallah atmaz :) nasıl zorlaaaaa taktiririz :):):)
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 10:23
Gül Ş.
Soleda marka güneş gözlüğü aldık bebeğim güneş nezlesi var hafif bir güneşte bile çıkınca takıyoruz hemen , sevdi tavsiye ederim. Doktorumuz da güneş kremi için siveno önerdi daha deneyimlemedik
Sivenodan memnunum. Detarjanlarini kullanıyoruz. Ama güneş kremi de değerlendirmek lazım seçenekler arasında
G

Gül Ş.

23 Nisan 2026 10:31
Gülizar Kalaycı
Soledayi bende görmüştüm. By donetto da önerdiler çevremden. Kaç aylık bebeğiniz takıyor mu gözlük. Şimdi benim kızım 9.5 aylık ilk defa takicaz. İnşallah atmaz :) nasıl zorlaaaaa taktiririz :):):)
7 aylık güneşte taktığımızda hiç çıkartmadan duruyor dokunmuyor bile ama ne zaman güneş gitse gölgeye girilse direkt gözlük çıkarılıyor esnek old için çekiştirse de sıkıntı olmadı biz 12-36 ay modelini aldık uzun süre kullanırız dediğiniz markayı ben hiç duymadım birkaç marka vardı araştırmıştım bebek gözleri için en sağlıklısı bu geldi bize
G

Gülizar K. ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 10:36
O zaman bnde o yaş araligini alsam küçük gelmez diye düşünüyorum. Kuzenim ebe o önerdi. İlk defa takacaksa alışması için yinede bebekler için. Ama tabi soleda daha çok öneri alıyorum :) kırılmaz ve esnekse o zaman denenebilir. Çok teşekkür ederim:**
M

Müjde

Premium Üye
23 Nisan 2026 10:40
Siveno tercihim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Nisan 2026 10:42
Yaz Dönemi Bebek Bakımı İçin Öneriler

Yaz ayları yaklaşıyor ve bebekli aileler olarak dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Bebeğinizin hassas cildini güneşin zararlı etkilerinden korumak, sıvı tüketimini sağlamak ve beslenmesine özen göstermek önemlidir.

### Güneşten Korunma

Direkt Güneş Işığından Kaçının: Saat 10.00 ile 16.00 arası güneş ışınlarının en dik geldiği zamanlardır. Bu saatlerde bebekleri direkt güneşe maruz bırakmaktan kaçının.
Geniş Kenarlı Şapka ve Güneş Gözlüğü: Bebeklerin başını ve yüzünü koruyacak geniş kenarlı şapkalar kullanın. Güneş gözlükleri de hassas gözlerini korumak için faydalı olabilir.
Hafif ve Uzun Kollu Giysiler: Bebeğinizi pamuklu, keten gibi nefes alan, açık renkli ve mümkünse uzun kollu-paça kıyafetlerle giydirin.
Güneş Kremi Kullanımı: 6 aydan küçük bebekler için güneş kremi kullanımı önerilmez. 6 aydan büyük bebekler için bebeklere özel, mineral bazlı ve en az 30 SPF faktörlü güneş kremlerini doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

### Sıvı Tüketimi ve Beslenme

Sık Emzirme/Besleme: Anne sütüyle beslenen bebekler için yaz aylarında daha sık emzirme önemlidir. Mama ile beslenen bebekler için de mama hazırlığında kullanılan su miktarında değişiklik yapılmamalı, ancak bebeğin daha sık beslenme isteği dikkate alınmalıdır.
Ek Su İhtiyacı: 6 aydan küçük bebeklerin su içmesine gerek yoktur, tüm sıvı ihtiyaçlarını anne sütü veya mama karşılayacaktır.

### Diğer Öneriler

Bebek İçin Uygun Kıyafetler: Hafif, rahat ve nefes alan kıyafetler seçin.
Şemsiye veya Güneşlik: Dışarıda dolaşırken bebeğinizi güneşin direkt ışınlarından korumak için şemsiye veya güneşlik kullanabilirsiniz.
* Böcek Kovucu: Yaz aylarında böcekler aktif hale gelir. Bebeğinizin bulunduğu ortamı böceklerden korumak için böcek kovucu spreyler veya tütsüler kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin yaz döneminde sağlıklı ve güvenli bir şekilde gelişmesi için bu önerilere dikkat edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yaz döneminde bebekli ailelerin dikkat etmesi gerekenler:
2. Yaz döneminde bebekli ailelerin dikkat etmesi gerekenler:
3. Ek Gıda Kahvaltı Tavsiyesi🥣🥣🥢
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir