Yavaş Kilo Alımı, Süt Yetersizliğinden mi?

122 görüntüleme
H

Hazal T.

19 Aralık 2025 09:09
3 gün sonra 4 ay olacak bebeğim ilk 2 ay 1000 gr aldı 3.ay kontrolünde 300 gr almıştı 1 hafta sonra kontrole gittik 100 gr aldı,Dr kilo alımını az buldu gündüzleri 2 saatte bir emziriyorum gece uyursa tek 5 saatlik uyku sonrası 3 saatte bir emziriyorum sabah uyanana kadar hala haftada 100 gr almış kilo alımı neden yavaşladı anlamadım,göğüslerim eskisi gibi dolu değil 5 dk sonra mızıldanıp o memeyi emmek istemiyor acaba sütüm mü azaldı
B

Büşra K. ..

19 Aralık 2025 09:51
Bebeklerde 3.aydan sonra kilo alımı yavaşlar ve 3.aydan sonra göğüsler pamuk gibi yumuşak olur çünkü süt olgunlaşır sabah 5'te sağım yapabilme imkanınız varsa sütün miktarını aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz sağmlar kesin süt miktarını söylemez fakat aşağı yukarı bir fikriniz olur eğer sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız geceleri 2 saate bir sağım gündüzleri saat başı sağım kırmızı et beyaz et avokado ceviz badem ıspanak Hindistan cevizi yağını beslenmlerinize ekleyebilirsiniz
Ilgım G.

Ilgım G.

19 Aralık 2025 11:19
Hazal Hanım bize eğitimde şu bilgiyi verdiler bebek ilk üç ay 700-800 gram sonraki üç ay 300-500 gram arası alması normaldir, sizin çocuğunuz zaten fazla almış bu bilgiye göre aynı zamanda çocuğun 5. Ayında doğum kilosunun 2 katı 1 yaşında 3 katı 2 yaşında ise 4 katı olmasının beklendiği söylendi. Tabii ay ay takibi önemli ama mesela benim oğlum geçen haftadan beri nezle neredeyse %10 kilo kaybı oldu bu durumda yine de kilo alsa da istenilen rakama ulaşamayacak şimdi sütüm yetmiyor diye mi düşüneceğim? Hemen kendinize yormayın su içmeyi ihmal etmeyin, stres sütü etkiliyor çünkü.
H

Hazal T.

19 Aralık 2025 23:22
Teşekkürler Büşra hanım
H

Hazal T.

19 Aralık 2025 23:23
Teşekkürler ılgım hanım,insan direkt kendinde arıyor acaba sütüm mü azaldı diye

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir