Yavaş Kilo Alımı

114 görüntüleme
G

Gamze Ö. ..

20 Haziran 2025 19:23
Hocam merhaba oğlum 13 aylık mayıs kontrolünde kilosu 7’5 kgdı.7.ayından itibaren kilo alımı doğru düzgün olmadı.Doğum kilosu 3140 gr.Ek gıda sürecimiz kötü gitti sadece anne sütü alıyordu şimdi de belli başlı şeyler dışında ek gıda almıyor.Pilav ya da taneli çorbalar verdiğimde direk çıkarıyor.1 yaş testleri de normal çıktı.Hgb demir hepsi normaldi.Doktorumuz normal bir süreç ek gıda almazsa emzirmeyi kesmeyi düşünmeliyiz kilo almaz bu şekilde dedi.Biraz da genetik olarak çok kilolu bir çocuk olmayacak dedi kafamız çok karıştı.Siz ne düşünüyorsunuz acaba
N

Nazlı E. Ü.

20 Haziran 2025 19:34
Bende aynı durumu yaşadım hatta iki ayda yarım kilo verdi. Diş sancısı yüzünden çok iştahsızdı sadece anne sütü. Doktorum idrar testi istedi eğer idrar yolu enfeksiyonu yoksa sabredeceksin dedi. Temiz çıktı test. Sabrettim iki hafta sonra yemeye başladı ama ben meme istediğinde vermedim acıktırdım zorla. Şimdi yiyor. Hala diş sürecinde oldugumu için soğuk verdiğim yiyecekleri daha çok yiyor
G

Gamze Ö. ..

20 Haziran 2025 19:36
Yaaa evet bu süreçleri bizde takip ettik testler temiz çıktı ben kıyamadım açıkçası bir de o kadar inatçı ki vermemek çok mümkün olmadı memeyi.Şimdi yavaş yavaş yiyor ama yoğurt yemez peynir yemez köfte dışında et yemez kıymayo köfte dışında verdiğimde bile yemez.Çok yeni yumurta yemeye başladı. Proteini bakliyattan alsın diye uğraştım onu bile yemedi.Yedirmek o kadar zor ki
G

Gülbahar A.

20 Haziran 2025 20:09
Bence süreci tek dr ıle götürmekten ziyade bir kac Dr a daha danışmalısınız ciddi bir konu benm ki 2600 doğdu ve 13 aylıkken 10 kıloydu sonrasında 17 aylık olmasına bir hafta var 10.5 kilo bı ara hasta oldu 200 gr vermıstı simdide iştah şurubu kullanıyoruz ve demır eksıklıgı var kullanıyoruz katı gıda konusunda bizim sürecte kötü gecti daha yeni yeni pütürlü tanelı yıyor ve az yanı diyebılırım anne sütü hala alıyor 18 aydan önce kesmeyi hele kı yaz ayında kesmeyı düşünmüyorum biraz daha sonbahara dogru kesecegım ınsaAllah yemeği daha cok yer 🤲🏻
G

Gamze Ö. ..

20 Haziran 2025 20:15
Aslında 3-4 doktorla da görüştük onlara göre de fiziksel herhangi bir sorun yoktu.Anne yüreği içi rahat etmez ya o yüzden birçok farklı hekime de gittik.Boyu ve baş çevresi gayet iyi gidiyor ama kilo alımı sorunlu olunca biraz bende genetik diye düşünmeye başladım ben çocukken baya zayıftım kibrit derlerdi bana 😅 ama işte yine de gözden birşey kaçırmak istemiyorum.Gelişimsel hiçbir eksiği yok çok hareketli algıları çok açık hızlı öğrenen bir çocuk ama zayıf 🥲
F

Fulya G. ..

20 Haziran 2025 21:30
Benim oğlumda 16 aylık çok hareketli bir dk durmak bilmiyor 9 kilo 79 cm bende zayıf minyon tipli bir anneyim doktor anne Karninda demişti minyon olacak diye ama algilari çok iyi maşallah ama insan azıcık yesin istiyor
G

Gamze Ö. ..

20 Haziran 2025 21:32
İkimizin bebekleri aynı o zaman 🎈 sarılalım sıkı sıkı bizim de doktorumuz kilolu doğmayacak zayıf bir çocuk olacak demişti nitekim öyle de oldu🤭

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir