Yatarak Emzirme Kulak İltihabı
219 görüntüleme
S
Sümeyye
29 Kasım 2025 14:40
Merhaba, bebeğim 9,5 aylık. Yazın sıcaklar başladığından beri bebeğim terlediği için yatarak emziriyorum. Geçen hafta doktora gittiğimizde bebeğimde kulak iltihabı olduğunu öğrendim. Doktorumuz yatarak emzirdiğin için, oturarak emzirmelisin dedi. Yani ben mi oturacağım, bebek mi anlamadım. Çünkü ben otursam da bebeğim yatacak. Neyi zararlı, bir türlü anlayamadım. Bebeğim emerek uyuyor, dolayısıyla çok zorlanıyoruz. Oturarak uykuya geçemiyor. Ne yapsam bilemedim. Fikri olan yazabilir mi?
Z
Zehra U.
29 Kasım 2025 15:59
Bebeğiniz emerek uykuya geçiyorsa kucağınızda biraz eğik pozisyonda emzirebilirsiniz yatarak dümdüz olduğu için olabilir bende daha yeni yatarak emzirmeye geçtim 8 aylık olduk kulaklarına dikkat ediyorum emzirirken süt akışında ise sürekli siliyorum
E
Elif V.
2 Aralık 2025 21:58
Bebeği emzirirken bebeğin vücudu yukarı, başı sağa/sola dönük olmamalı. Bu şekilde kulak iltihabı olur. Vücudu ve başı size dönük olmalı. Kucakta emerken zaten yatıyo evet ama pozisyon duruş farkı var arada
S
Sümeyye
6 Aralık 2025 22:01
vücudu ve başı bana dönük olunca olmayacağını bilmiyordum, teşekkür ederim 💕
S
Sümeyye
6 Aralık 2025 22:02
Size de kolay gelsin Zehra Hanım aman çok dikkat edin, cevabınız için teşekkürler 💕

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
8 Aralık 2025 11:11
@SümeyyeD her pozisyonda zaten bebek yatarak emziriyor yatarak emzirme kulak iltihabına neden olmaz böyle bir şey yok endişe etmeyin bebeğiniz ve siz nasıl rahat ediyorsanız o şekilde emzirmeye devam edebilirsiniz 
S
Sümeyye
8 Aralık 2025 22:26
ayy gerçekten mi 🥹 2-3 haftadır uyku düzenimiz kalmadı ve o bozulunca bebeğimde hiçbir düzen kalmadı. İlk dişimizi de çıkardık bu süreçte. Aşırı zorlandığım bir dönem oldu gerçekten. Doktorumuz ısrarla sadece ve sadece yatarak emzirmeden kaynaklı dedi. Enfeksiyon olmadan önce 2 hafta kadar hasta olmuştu. Burnunu serum fizyolojik ile yıkamamı söylemişti. İlk defa yaptığım bir uygulamaydı. Açıkçası ben de hâlâ ona bağlıyorum. İçimi çok rahatlattınız Esenay Hanım 🙏🏼🫶🏻 Bir de ben yatarak emzirmenin kulak enfeksiyonuna sebep olmasının bilimsel açıklamasını (tam olarak hangi noktadan kulağa süt kaçıyor) anlayamadım ve çok merak ediyorum. Çok çok teşekkür ederim @Esenay Çıtır hanımefendi 🥰

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Aralık 2025 10:45
Rica ederim Sümeyye hanım endişe etmeyin bu günler daha gelmeyecek doya doya keyfini çıkarın 🤗