Yaşayan Varmı Korkmalımıyım

568 görüntüleme
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 13:51
Selam kızlar emziren bir anneyim bugün koltuk altının bitişi göğüs sınırda elime bir kitle geldi ağrısız ceviz kadar büyüklükte arada kontrol ediyorum herzaman bı kere daha yaşamıştım aynı şeyi ama o tam göğüs altı hizamda ve ağrılı fındık kadar büyüktü yeni doğan döneminde sütüm da fazla olduğu için bu tarz şişlikler olabiliyormus araştırmıştim geçmişti ama bunun ağrısız ve büyük olması beni biraz korkuttu yaşayan varmı benzeri bi durumu
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 14:00
Kitle hareketli mi hareketsiz mi?
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 14:07
Afranur Keskin
Kitle hareketli mi hareketsiz mi?
Hareketsiz dokunduğumda etraftaki doku oyunuyor ama o sabit kalıyor
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 14:28
Göktenur Bektaş
Hareketsiz dokunduğumda etraftaki doku oyunuyor ama o sabit kalıyor
Büyüklük önemli değil ancak, hareketsiz ve ağrısız kitlelerin muayene olmasını öneririm. Koltuk altlarımızda da lenf bezleri mevcut, göğüs kenarına kadar gelen. O bezler de şişmiş olabilir, süt kanalı tıkanıklığına bağlı şişlikler de olabilir. Ancak süt bezleri şişlikleri sıklıkla hareketli ve biraz ağrı beklenir.

isterseniz bir hafta(7-10 gün) kadar takip edip büyüklüğün artıp azalmadığını, ağrının oluşup oluşmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Ya da konforlu bir doktor ulaşım imkanınız varsa da soru işareti kalmadan muayeneye olmanız da avantajlı olabilir. Bir usg ya da klinik muayene ile hekim de karar verebilir duruma.
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 15:00
Afranur Keskin
Büyüklük önemli değil ancak, hareketsiz ve ağrısız kitlelerin muayene olmasını öneririm. Koltuk altlarımızda da lenf bezleri mevcut, göğüs kenarına kadar gelen. O bezler de şişmiş olabilir, süt kanalı tıkanıklığına bağlı şişlikler de olabilir. Ancak süt bezleri şişlikleri sıklıkla hareketli ve biraz ağrı beklenir.

isterseniz bir hafta(7-10 gün) kadar takip edip büyüklüğün artıp azalmadığını, ağrının oluşup oluşmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Ya da konforlu bir doktor ulaşım imkanınız varsa da soru işareti kalmadan muayeneye olmanız da avantajlı olabilir. Bir usg ya da klinik muayene ile hekim de karar verebilir duruma.
Cevabınız için çok teşekkür ederim cuma günü doktora gidicem daha öncede oğlum yenidoğan döneminde yaşamıştım o zaman çok ağırlıydi araştırdıgimda emziren annelerde olabilir yazıyordu malum sütte coktu sabahına geçmişti benide ikilemde bırakan ağrısız olması
D

Dilek ..

7 Haziran 2026 23:43
Ablacım doktora git . Bende aynıyım. Sarıcı olmayan verem oldum. Tedavi görüyorum. Aksatmayin enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışın
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Haziran 2026 23:49
Dilek
Ablacım doktora git . Bende aynıyım. Sarıcı olmayan verem oldum. Tedavi görüyorum. Aksatmayin enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışın
Teşekkür ederim cevabınız için yarın genel ceraha gidicem
G

Gamze Ş.

8 Haziran 2026 08:52
Gidebildiniz mi doktora
Göktenur B.

Göktenur B.

8 Haziran 2026 13:42
Gamze Şahiner
Gidebildiniz mi doktora
Evet gittim ama ilk hissettiğim de ki gibi şişlik veya sertlik yoktu doktor herhangi bi sıkıntı görmedi emziren annelerde bazen olabiliyormus benimkide geçtiği için sıkıntı olmadı
G

Gamze Ş.

8 Haziran 2026 14:01
Çok sevindim. Evet istemsiz yorgunluktan yüz üstü uyuyabiliyoruz. Ve şişebiliyor. Koşturmaktan ağrı bile hissedemiyorum bana da oluyor bazen ağrılı bazen ağrısız
Afranur K.

Afranur K.

8 Haziran 2026 14:39
Göktenur Bektaş
Evet gittim ama ilk hissettiğim de ki gibi şişlik veya sertlik yoktu doktor herhangi bi sıkıntı görmedi emziren annelerde bazen olabiliyormus benimkide geçtiği için sıkıntı olmadı
Çok sevindim geçmiş olsun göktenur hanım 🙏🏻🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir