Yardım Lütfen
308 görüntüleme
S
Selda t. ..
19 Eylül 2025 00:26
Arkadaşlar merhaba biraz uzun olacak kusura bakmayın benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum 🙏 Oğlum 1 ay sonra 2 yaşına girecek.etrafımdaki 2 yaş çocuklara baktığımda oturmaları,yürümeleri ,sandalyeye çıkmaları, koşmaları çok daha temkinli
Benim oğlum aşırı haraketli sanki yürümüyor koşuyor çok tez canlı durum böyle olunca aşırı düşüyor. O kadar dikkat etmeme rağmen hep bi yerleri mor kızarık. Hiç temkinli değil bi bakıyorum birden hızlı hızlı geri geri gidiyo ayağı takılıp düşüyo kafası bi yere değiyor . Artık elim yüreğimde gezmekten yoruldum. Bilmiyorum anlatabildim mi tam olarak ama örneğin oğlum odada oynarken ben 2 dk diğer odaya gidemiyorum çünkü hep başına bi iş geliyor.bu durum ne zaman geçer ne zaman tehlikenin ne demek olduğunu öğreniyorlar veya bunu herkes yaşıyorda bana bir ben yaşıyormuşum gibi mi geliyor ?
Benim oğlum aşırı haraketli sanki yürümüyor koşuyor çok tez canlı durum böyle olunca aşırı düşüyor. O kadar dikkat etmeme rağmen hep bi yerleri mor kızarık. Hiç temkinli değil bi bakıyorum birden hızlı hızlı geri geri gidiyo ayağı takılıp düşüyo kafası bi yere değiyor . Artık elim yüreğimde gezmekten yoruldum. Bilmiyorum anlatabildim mi tam olarak ama örneğin oğlum odada oynarken ben 2 dk diğer odaya gidemiyorum çünkü hep başına bi iş geliyor.bu durum ne zaman geçer ne zaman tehlikenin ne demek olduğunu öğreniyorlar veya bunu herkes yaşıyorda bana bir ben yaşıyormuşum gibi mi geliyor ?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
19 Eylül 2025 05:47
Bir çocuğun tezcanlı olması onun hiperaktif olduğu anlamına gelmez fakat özellikle çok fazla kazaya karışmaları akla getirir. Akla getirir demek tan koydurur demek değil. Bunun için müsait bir zaman aralığında çocuk doktorunuzla çocuğun davranışlarini ve hareketlerini izleyerek karar vermeniz gerekir. Yani sorun yok demiyorum sadece buna bakarak sorun var diyemezsiniz diyorum.
S
Selda t. ..
19 Eylül 2025 06:57
Değerli yanıtınız için teşekkür ederim 🙏
N
Nurcan A. ..
20 Eylül 2025 17:38
Merhaba hocam oğlum hep ağlıyor dışarı ıcın mı bılmıyprum 20aylık elıyle ısaret edıyor bu dıyor baba dede havhav ham ham mama dıyor anne demıyor nırmalmı