Yapılamayan Kaka

90 görüntüleme
A

Ayşen K.

16 Temmuz 2026 15:48
Oğlum 5.5 aylık hep düzenli kaka yapardı her gün. 2 hafta önce bir anda yapmamaya başladı sürekli ıkınıyor ama karnı da yumuşak önce lavman yapıldı. Sonra onun üzerine 5 gün yapmadı doktor fitil verdi onu koyduk yine yapmadı [7.gun](7.gun) çok ağladığı için tekrar koyduk hemen yaptı ve ilk koyduğumuz fitilde içinden çıktı. Onun üzerine 5 gün geçti acile gittik karnı yine yumuşak röntgen çekildi gaz kaka dolu yine lavman yapıldı ama bu iş böyle nasıl olacak kendi basina yapmıyor böyle giderse oda alışacak dışardan uyarıcılarla yapmaya kabız olsa lavmandan sonra cıvık çıkmazmış sürekli mızmız ikinirken de kusuyor devamlı başına gelen var mı tekrar doktora gidip daha iyi araştırılmasını rica edicem zaten
H

Hatice A.

16 Temmuz 2026 17:32
Ek gıdaya falan başladınız mı?
A

Ayşen K.

16 Temmuz 2026 17:35
Hayır sadece anne sütü alıyor
B

Büşra A.

Premium Üye
16 Temmuz 2026 17:43
Anne sütü alırken oğlum [4.aydan](4.aydan) sonra birden kaka yapmamaya başladı. 9 gün yapmadığı oluyordu, masaj ılık su belki probiyotik takviyesi işe yarayabilir. Biz probiyotik kullanmıştık. Anne sütü alan bebeklerde uzun süre kaka yapmamak normal kabul ediliyor aslında 🩷 bence bu kadar fazla dışardan müdahale ettirmemeye çalışın. Organlar hala geliştiği için özellikle bağırsak sistemi, kaka konusunda zaman zaman değişiklikler oluyor.
A

Ayşen K.

16 Temmuz 2026 18:47
Büşra Aslan
Anne sütü alırken oğlum [4.aydan](4.aydan) sonra birden kaka yapmamaya başladı. 9 gün yapmadığı oluyordu, masaj ılık su belki probiyotik takviyesi işe yarayabilir. Biz probiyotik kullanmıştık. Anne sütü alan bebeklerde uzun süre kaka yapmamak normal kabul ediliyor aslında 🩷 bence bu kadar fazla dışardan müdahale ettirmemeye çalışın. Organlar hala geliştiği için özellikle bağırsak sistemi, kaka konusunda zaman zaman değişiklikler oluyor.
Peki sizde de böyle ıkınma ikinirken kusma huysuzluk ağlama falan oluyor muydu sanki karnı ağrıyor yapamıyor gibi görünüyor muydu
B

Büşra A.

Premium Üye
16 Temmuz 2026 19:15
Evet ıkınma kıpkırmızı olma kusma da oluyodu çünkü karın kaslarını kastığı için ister istemez. Doktorumuz bağırsak kaslarını hareketlendiren bir probiyotik verdi 2 ay kadar kullandık toparladı. Siz ek gıdaya da yakınsınız ek gıdada da zeytanyağı ve lifli gıdalar , biraz da su verirsiniz çözersiniz inşallah 😍 hemen düzelmiyo zamanla yapmadığı gün azalıyo sonra ıkınmaları azalıyo. Oğlum 10 aylık şimdi daha yeni her gün rahat rahat yapmaya başladı 🥲 biraz sabırlı olmanız gerekiyor özellikle sadece anne sütü alıyorken 🩵
Z

Zahide.

16 Temmuz 2026 20:50
Kızımda yaşadım üç buçuk aylıkken sadece anne sütü alırken 14 gün yapmadı kaka sonra kabızlık ilaçları fitil o şekilde idare ettik yedi sekiz aylık sonrası düzene girdi şimdi oğlumda da aynı problemden doktora gittik seyrek kaka yapıyordu anne sütü alırken ek gıdaya geçince kabız oldu tamamen popoda çatlak başladı vs ek gıda tariflerinin hepsini denedim sadece zeytinyağı kullanıyorum sürekli yine yapmadı doktora gittik dulcosoft verdi günde üç kez 2.5 ml olacak şekilde yemekten sonra kullandık yemek öncesi de mide ve bağırsak gazı için ve bağırsak hareketi için bi ilaç kullandık bir ay oldu düzenli kullandım artık düzenli yapmaya başladı tamamen ilaçları kesmedim doktor gün atla düzenli yaparsa dedi artık gün atlıyorum bana alışkanlık yapmaz bu ilaçlar dedi sizde doktorunuza sorun isterseniz
H

Hatice A.

16 Temmuz 2026 21:04
Ayşen Kızıltepe
Hayır sadece anne sütü alıyor
Sadece anne sütü alan bebeklerde 7-9 gün normal kabul ediliyor.

Kendiniz kayısı kompostosu tüketin bol bol. Bebeğe de günde 2-3 çay kaşığı zeytinyağı verebilirsiniz.

Probiyotik desteği de iyi olabilir. Bir arkadaşın bahsettiği dulcosoft şurup da kabızlık ilaçları arasında en doğal olanı tabi hekim tavsiyesi ile kullanın.
A

Ayşen K.

16 Temmuz 2026 21:15
Herkese çok teşekkür ederim ❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir