Yanık

41 görüntüleme
Berfin Ç.

Berfin Ç.

26 Temmuz 2025 16:43
7 aylık erkek bebeğim karnından sıcak su döküldü. Apar topar soğuk suya tuttum şu anlık sadece kızarıklık var hastaneye gidemem. Evde doğal yollarla en acilinden kızarıklığını nasıl geçire bez takmalımıyım yardımcı olurmusunuz
A

Aslı O. D.

26 Temmuz 2025 16:54
Yanık kremi bebekler için mutlaka vardır sorup öğrenin bence. Zeytinyeğı Kantaron yağı iyi gelebilir sulu kabarık yanık değilse ama uzman yorumlarsa tabi iyi olur. En iyi çözüm soğuk su uygulama
Berfin Ç.

Berfin Ç.

26 Temmuz 2025 16:55
Sudocream var sos stick de iyi geliyormuş sulu kabarık değil allahtan kızarıklık var şu an
Nisa N. M.

Nisa N. M.

İlk ve Acil Bakım Teknikeri

26 Temmuz 2025 17:05
Merhaba bebekler ve hamileler için silverdin önerilmiyor. Yanık olduğunda hemen krem sürmek yanlış bir uygulama . Akan su altında soğutma yapabilirsiniz. Aralıksız 10 dkyi geçen sürelerde buz gibi bir şey ile bölgenin üzerine tutarak soğutmamalısınız. Hava alan kıyafetler giydirebilrisiniz. Suyun sıcaklığını belirtmemişsiniz ama bazen su toplaması 5-10 dk sonra da gerçekleşebiliyor. 112 ti arayıp hekime danışabilirsiniz. Gerekli görürlerse ambulans yönlendirmesi de yapabilirler . Çok geçmiş olsun
Berfin Ç.

Berfin Ç.

26 Temmuz 2025 17:31
Suyun sıcaklığını bilemiyorum o an ne olduğunu anlayamadım bile ama kucağıma aldığım gibi musluğun altına soktum toplam 10 dk olmuştır. Vantilatör karşısında beklettim sonra Sudocream sürdüm. bez bağlama bölgesindeydi ve sadece kızarıklık vardı sulu veya kabarık falan değildi yanık bölgesi. Ateşini ölçtüm ateşi yoktu Allah'a şükür. Incia marka sos stick in yanığa iyi geliyormuş internette öyle yazıyordu. Yanık bölgesinde şu anlık Sudocream ve sos stick var bezin bağlama bölgesinde olduğu içinde ağzı mendilini soğuk suyla ıslatıp bezi o şekilde bağladım. Bez terletip dahada tahriş etmesin diye

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir