Yanak Kızarması
108 görüntüleme
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:03
Merhaba oğlum 9.ayına girecek son bir haftadır falan yanakları kızarıyor birkaç gün önce dişinden dolayı ateşlenmişti o zaman mı başladı daha öncesinde mi vardı hatırlamıyorum. Ama bu durum yeni oluştu yanağının tam ortasında yuvarlak ama pul pul kıpkırmızı bir görüntü var. Fikri olan var mı
M
Melek B. ..
5 Ocak 2026 14:09
5 ay civarı benim bebeğimde de olmustu mustela diye krem önerdi Dr kullandığım hafta geçti.
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:11
@Melek Büyükkeleş peki ellediğinizde bir şey hissediyor muydunuz döküntü tarzı. Bizde öyle bir şey de yok da
Ş
Şirin Y. ..
5 Ocak 2026 14:13
Kızımda konak ile başlayıp kabuklu deriye döndü ve atopikdermatit olarak yorumladı doktor
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:13
@Şirin Yıldız bizde de var konak ama çok az o da hala geçmedi

Kübra E.
5 Ocak 2026 14:14
Merhaba bizde de oldu ama ben bizimkini soğuk havaya bağlıyorum. Çünkü dışarı çıkıp geldiğimizde oluyor Bioderma atopik ciltler içim krem var yatarken sürüyorum sabaha geçmiş oluyor. Fikir olarak söylemek istedim dışarı çıkarıyorsanız ondan da olabilir
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:15
@Kübra Ergen ya evet bende öyle düşündüm havalar soğuyunca kuruluk oluştu, çok teşekkürler
Ş
Şirin Y. ..
5 Ocak 2026 14:16
Bence bı doktorunuzla görüşün, ben geçer diye bekledim ancak geçmeyince doktora gittim, kortizonlu krem verdi ve günlük nemlendirmemi söyledi, ileride gıda alerjisi durumu da olabilirmiş, ek gıdaya geçince, sizde durum bununla da alakalı olabilir
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:17
@Şirin Yıldız çok teşekkür ederim
G
Güler K. ..
5 Ocak 2026 14:24
Mrb benmde oğlum9 ayı bitirmek üzere yanaginda aşırıbir kızarıklıkve döküntü oldu çok kuru ve sert tek yanakta dr goturmedim kantaronyağı sürdüm biraz iyi mi yaptım bilmiyorum ne sürsem geçmiyor
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 14:46
@Güler Karanfil bende biraz evde incianın vücut yağı vardı ondan sürdüm. Doktor üzerinde baby yazan bi nemlendirici sürün demişti bi sıra. Kantaron yağıyla ilgili bir fikrim yok maalesef. Kıştan dolayı mı bilmiyorum bu sorun
G
Güler K. ..
5 Ocak 2026 15:07
Ben dışarı çıkarmadım bir haftadır ve yaklaşık bir haftadn beri var soğuktan değil bence ama hastaneyede gitmek istemiyorum malum salgın var
G
Gdkmc
5 Ocak 2026 15:11
@Güler Karanfil yukarda önerilen kremlerden deneyelim o zaman başka çare yok
M
Melek B. ..
6 Ocak 2026 10:32
@Gdkmc gözle görülür şekilde pul pul oldu yüzünde yayıldı biraz yazın olmuştu Dr egzama dedi önerdiği kremi kullanınca geçti nemli tutman gerekiyor dedi ,genede siz bı aile hekimine falan danışınız en azından fotoğrafını çekip gösterirsiniz, geçmiş olsun.
G
Gdkmc
6 Ocak 2026 10:39
@Melek Büyükkeleş çok teşekkür ederim