Yanağında Geçmeyen Egzama
101 görüntüleme
Ş
Şule K. ..
18 Haziran 2025 04:47
Bebeğim 5 aylık yanağında geçmeyen zaman zaman küçülen bir egzama var doktor alerjik bir durum görmüyorum dedi ama pancar gibi kızarık ve pütürlü. Benimle aynı durumu yaşayan var mi
F
Fatma G.
18 Haziran 2025 05:04
Benim kızımında aynı şekilde boğaz kısmında var doktor bize de sadece bol bol nemlendirmem gerektiğini söyledi alerji olmadığını belirtti
Ş
Şule K. ..
18 Haziran 2025 05:19
Nemlendiriyorum ama geçmiyor bazı besinleri tükettiğimde çoğalır gibi oldu sanki

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
18 Haziran 2025 06:50
Şule Hanım merhaba, bu tür geçmeyen, inatçı kızarıklıklar bazen besin hassasiyeti ya da alerjik bir reaksiyon belirtisi olabiliyor. Bu noktada sizin gözlemleriniz çok kıymetli.Size önerim, bir besin günlüğü tutmanız olur. Kızarıklığın arttığı günlerde özellikle alerji riski yüksek besinleri örneğin süt ürünleri, yumurta, çilek gibi bir süre diyetten çıkararak takip edebilirsiniz.Ciltte iyileşme başladığında, bu besinleri tek tek ve aralıklı şekilde yeniden deneyerek hangi besinin tetiklediğini daha net anlayabilirsiniz. Gerekirse bir çocuk alerji uzmanından destek almanız iyi olur 🌿
Y
Yagmur U. ..
18 Haziran 2025 10:12
Yurtdışında yaşıyorum aynı durum benim oğlumda da var (6.5 ay) hem boynu hem yanağı burada ki doktor alerji demedi sadece kortizonlu krem verdi ve direk geçti sadece 5 gün kullanılabiliyor
A
Ayşen K.
18 Haziran 2025 12:42
Aynı durumu bizde yaşamıştık doğduğundan beri nemlendirdiğim halde dönem dönem azaldı yada arttı ama geçmedi en sonunda Fucidin krem ile 5 günde geçti doktorunuza danışıp kullanın benim doktorum tavsiye etmişti
Ş
Şule K. ..
18 Haziran 2025 12:51
Teşekkür ederim arkadaşlar 🙏