Yabancılamama

122 görüntüleme
Ö

Özge U.

19 Temmuz 2025 00:02
Merhaba, bebeğim 8 aylık, sadece babası ve benimle büyümesine ve çok fazla insan görmemesine rağmen kimseyi yabancılamıyor, herkese gitmek istiyor hemen atılıyor. Hatta bırakıp gittiğimde beni aramıyor bile. Bu durum beni çok tedirgin ediyor. Onun haricinde göz teması çok iyi, adıyla seslendiğimizde dönüp bakıyor, sosyal gülümsemesi 45 günlükten itibaren başladı, özellikle çocuklara ve diğer bebeklere çok ilgili, alkış yapmayı öğrendi, şimdilerde yavaştan bay bay yapmaya başladı, anne baba dede mama meme gibi sesleri çıkarabiliyor, çok hareketli ama bu yabancılamama olayı hem otizm hem de güvenliği açısından beni ciddi anlamda rahatsız ediyor.
M

M.Kurtulmuş ..

19 Temmuz 2025 05:06
Bence endişelenmeyin, daha zamanı var yabancılama döneme girmesi için, belki de genel olarak karakteri öyle, bütün çocuklar yoğun yaşamıyor o dönemi, hem başka saydınız her şey çok güzel gelişim gösterge 😊
M

Mehtap Ö.

19 Temmuz 2025 05:44
Benim bebeğimde 9 aylık olcak yabancılama asla yok gidiyor herkese gülüyor ediyor bu durum tek başına otizm belirtisi olamaz karakter denilen de bişey var çocuklarda karakterlerini oluşturuyorlar lütfen takılmayın korkmayın kendinize çekmeyin gayet güzel şekilde gelişim gösteriyor
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

19 Temmuz 2025 19:47
Özge hanım endişelerinizi anlıyorum ancak bu tek başına otizm belirtisi olarak kabul edilemez. Diğer kriterlere baktığımızda gayet iyi bir gelişim gösterdiğini ifade etmişsiniz. Evet genel olarak 6. Aydan sonra yabancıları yadırgaması beklenir ancak her çocuk farklıdır bu daha geç de gelişebilir.
E

Eda D.

20 Temmuz 2025 18:42
Benim 17 yaşında kızım var bebek ve çocukken kimseyi yadırgamaz giderdi şimdi 8 aylık kızım var o da kimseyi yadırgamıyor büyük olan normal inşallah küçükte de birşey yoktur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir