Yabancılama

129 görüntüleme
M

Melek T.

6 Ağustos 2026 11:29
Merhaba benim bebeğim daha yeni bir yaşında fakat üç aylıktan beridir çok fazla yabancılama yapıyor sürekli gördükleri kişilere karşı da aynı şekilde. Evime biri gelse o karşıya kişi çok ağlıyor biz hiçbir yere oturmaya gittiğimizde bir eve o zaman da çok ağlıyor ve asla kucağımdan inmek istemiyor çocuklara karşı daha ilgili tabii ki. Sürekli aktifiz aslında sürekli geziyoruz sürekli avm park yürüyüş vs yapıyoruz evden sürekli çıkan bir çocuk. Evimize misafir de gelir ama neden bu şekilde bir türlü aşaamıyoruz var mı bizim gibi sıkıntı yaşayanlar ne yapmak lazım artık keyif kaçırmaya başladı🥲
Sevilay

Sevilay

6 Ağustos 2026 11:51
Zamanla sosyalleşecektir merak etmeyin benim kızımda 14aylık aynı durumdaydık tabiri caizse ahtapot gibi yapışırdı bana biri alınca içini çeke çeke ağlardı şuanda biraz gözlemlio tanıo sıkıntı çıkarmadan kendi gidiyor ama hiç görmediği yabancılara yine aynı tabi kaçıyor bu da çok iyi bişey bence bide bebeklerin hislerine çok güveniyorum ben sevildiği yerde daha rahatlar sevilmediği yer olunca kucağımda daha güvende kimse dokunmasın zaten 😊
M

Melek T.

6 Ağustos 2026 12:16
Sevilay
Zamanla sosyalleşecektir merak etmeyin benim kızımda 14aylık aynı durumdaydık tabiri caizse ahtapot gibi yapışırdı bana biri alınca içini çeke çeke ağlardı şuanda biraz gözlemlio tanıo sıkıntı çıkarmadan kendi gidiyor ama hiç görmediği yabancılara yine aynı tabi kaçıyor bu da çok iyi bişey bence bide bebeklerin hislerine çok güveniyorum ben sevildiği yerde daha rahatlar sevilmediği yer olunca kucağımda daha güvende kimse dokunmasın zaten 😊
Aslında evet yabancılaması bir yönden çok güzel fakat çocuk anneannesine karşı bile bu şekilde olması işte devamlı olarak gördüğü kişilere bu şekilde davranması bir yerden sonra can sıkıcı olmaya başlıyor. Yani endişelendim ve çok yadırganıyorum bu konuda bu da uzuyor birazcık galiba
Sevilay

Sevilay

6 Ağustos 2026 12:58
Melek T
Aslında evet yabancılaması bir yönden çok güzel fakat çocuk anneannesine karşı bile bu şekilde olması işte devamlı olarak gördüğü kişilere bu şekilde davranması bir yerden sonra can sıkıcı olmaya başlıyor. Yani endişelendim ve çok yadırganıyorum bu konuda bu da uzuyor birazcık galiba
anladm ama her bebeğin gelişimi farklı olduğu gibi güven ve bağlanmada öyle die düşünüyorum belki ilerde sizde durmaz ananesiyle daha kaliteli zaman geçirir şuan biz öyleyiz ananenin yanına gidince ne beni arıo ne emmeyi bolca oyun oynamak istiyor tabi büyüklerin yaklaşımıda önemli
M

Melek T.

6 Ağustos 2026 13:30
Sevilay
anladm ama her bebeğin gelişimi farklı olduğu gibi güven ve bağlanmada öyle die düşünüyorum belki ilerde sizde durmaz ananesiyle daha kaliteli zaman geçirir şuan biz öyleyiz ananenin yanına gidince ne beni arıo ne emmeyi bolca oyun oynamak istiyor tabi büyüklerin yaklaşımıda önemli
Aşırı seviyorlar özellikle benim ailem çok düşkünler ama benim çocuğum hiç yüz vermiyor onlara. Ailem de üzülmesin ağlamasın diye yaklaşmıyorlar kucaklarına dahi almıyorlar. Haliyle bu durum baya üzüyor beni. Büyüdükçe alışır düzelir dedim ama düzelmedi. Umarım geçici bir durumdur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir