Yabancılama
92 görüntüleme
G
Gizem Ç.
16 Haziran 2025 19:44
Merhaba kızım 16 haftalık yakında 4 aylık olacak. Fakat babası ve benden başka kimseye gitmiyor. Başka birisi kucagına aldığında hatta yüzüne bakıp sevdiğine ağlamaya başlıyor. Bazı gittiğimiz evlerde katılarak ağlıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz ?
S
Saadet N. M.
16 Haziran 2025 20:07
Aynı durumu aynı ayda yaşadık. Anane dede babanne dede hiçkimseye gitmiyor ve yüksek derecede ağlıyordu. Evinden başka bir yere gittiğinde ağlamaktan bir hal oluyordu hatta acile gitmişliğimiz bile olmuştu ağlaması susmadığı için. Şimdi 5 aylık son 2 haftadır yeni yeni alışmaya başladı farklı ortamlara. Evindeki konforu sağlamaya çalışıyorum. Oyuncaklarını rutinini yatağını bozmamaya çalışıyorum. Bir de gittiğimiz yerdeki kişiler birden ilgi gösterince daha fazla ağlıyordu. İlk etapta hiç bebekle ilgilenmeyip ortama alıştıktan sonra bebekle ilgilendiklerinde daha az tepki verdiğini gözlemledim.

Ezgi B.
16 Haziran 2025 20:15
Merhaba, benim oğlum da aynı şekilde yabancılıyordu yakın zamana kadar. Şuan 6,5 aylık, bizden başka biriyle göz göze gelmesi ona seslenilmesinde bile ağlıyordu. Biz bunu sosyalleşerek çözdük. Yeni ortam ve kişilere maruz kaldıkça ağladı sakinleştirip ortamda kalmaya devam ettik, üzerine çok düşmedik. Bizi izlemesini gözlemlemesini sağladık, sonra kendisi gülümsemeye ses vermeye başladı ortama, böyle böyle çözdüğümüzü düşünüyorum açıkçası :)
G
Gizem Ç.
16 Haziran 2025 20:25
Gerçekten ışık oldunuz bana da :) bu durum bizi çok zorluyor gittiğimiz yerlerde odalara kapanıyoruz. Dediğininiz gibi anneanne dede kimseye gitmiyor. Özellikle çok kalabalıksa tam kriz. Biz de kalabalık olmayan yerlere gitmeyi tercih ediyoruz. Önce kucagımızda yavaş yavaş yaklaşıyoruz herkese. Tabi uzun uzun kimsede durmuyor 5-10 dk sonra tekrar ağlıyor. Ağlamaktan uyuyor zaten. İnşallah sizin gibi ilerleyen aylarda daha iyiye gideriz. Bebek arabasında bile ağlıyor.
M
Meryem Y.
16 Haziran 2025 20:41
Yani bilemiyorum ama keşke benimki de öyle olsa sadece benim kucağımda kalsın istiyorum öyle çok güleç herkese gitmez ama nötr bir bebek ama sevimli olduğundan kucağa çok almak istiyorlar rahatsız oluyorum kıskanıyorum bir de hastalığı var mikropu var herkes kendi çocuğunu sevse harika olur 😂 bu arada bu durumu evden çıkmayarak çözdüm ben sosyalleşmek için akrabalarıma gitmiyorum ve sorun kalkıyor sizde öyle yapın gerekmedikçe gitmeyin hem çocuğun düzeni bozulmaz
G
Gizem Ç.
16 Haziran 2025 20:44
Hahaahhahah bende senin gibi düşünüyordum bende dursun yeter diye😂 ama çok yorucu olmaya başladı bari anneanneye gitse de ben biraz dinlensem😂 bizim ki bize çok güleç dışarıya canı isterse😂 zaten akrabalara gitmekde değil konu arkadaş gitmek ya da birinin eve gelmeside problem ağlamasa sıkıntı yok da krize girmesi yaşayan bilir
M
Meryem Y.
16 Haziran 2025 20:48
Ayy biz daha o aşamalarda değiliz ama bilemiyorum ben hep beni arasın başkasını istemesin gözü diyorum bakalım sonra ne olur 🫣