Yabancı Birini Görünce Ağlama
82 görüntüleme
M
Meryem Y. ..
12 Ocak 2026 17:32
Kızm 3,5 aylık ve son bir kaç haftadır yabancı birini görünce ağlamaya başlıyor sakinlesmesi çok zor oluyor. Bu sebepten dolayı kimse gelmek istemiyor. Bugün bile bir arkadaşım iki dk uğradı, kızım onu görünce 3 saat boyunca ağladı. Benzer durumu yaşayan anne var mi ? Bir ay sonra işe başlayacağım kayinvalidem bakacak kızıma nasıl olacak bilmiyorum

Seda C.
12 Ocak 2026 17:42
Benim bebeğim de öyleydi biraz daha kalabalığa alıştırmak lazım birde korkmayın evin içinde vakit geçirirse yabancılamaz babaanneyi de tanıyıp güvenir
A
Azra
12 Ocak 2026 17:56
Geçici bir dönem Meryem hanım benimde oğlum öyleydi biz memlekete gidince alışması zor oluyordu hatta geçen gittiğimizde aynı tepkilerden korktuk ama geçmiş artık herkesle iletişim halinde
A
Ayşenur B. A.
12 Ocak 2026 18:19
Merhablar,bebeklerde yabancılama yoğun olarak 6 ay civarında başlar ancak 3-4 ay civarı bebekler ilk sinyalleri verebilir. Bakım vereni(anne-baba) diğerlerinde ayırabilir. Yabancıya tepki kucağına gitmek istememe ağlama tepkileri normaldir. Eğer ağlama sadece yabancılara değil herkese karşısıysa, ağlamalar dirençliyse, sosyal gülümseme ve tepki olmazsa bir çocuk psikoloğu ile görüşmenizi öneririm. Şimdiden her gün kayınvalidenizle bir araya gelin etkileşimli karşılıklı oyunlar oynamasını sağlayın, onu direk reddetse önce sizi izlesin gölge gibi varlık göstersin sonra yavaş yavaş temasa geçsin. Bir süre sonra öz bakımında aktif rol almayı hedeflerin. Her geçiş içinde zorlukları getirir doğal olarak umarım sizin süreciniz kolaylıklarla geçer
E
Esra A.
12 Ocak 2026 18:44
Ben bebegim 3-3.5 aylıkken ailemi ziyarete yurt dışına gittim. Türkiyede hep ikimiziz eşim işten gec geldigi için. Orada ilk zamanlar biri geldiginde çok ağladı hic durmadı. Yinede her yere gittim ama kucagımda kaldı kimseye vermedim.kalabalıgı gördükce alıştı. İki haftanın sonunda evde mevlid bile yaptık ve herkese gülümsedi ☺️yani geçici ama alıştırmak lazım baska insanlara yavas yavas bebegi strese sokmadan