Williams Sendromu

185 görüntüleme
Ö

Özge K.

9 Nisan 2026 14:30
Merhaba bebeğim 18 aylık olmak üzere genetik test ile williams sendromu teşhisi konuldu. Ama henüz bir destek almadık, rapor için süreci takip ediyorum. İsme tepkisi var, yeni yeni yürümeye başladı. Anne dışınca nene dede falan diyordu ama şuanda oda herkese diyor bilinçli bi şekilde değil. Çak yapıyor, bir oyuncak vs al ver yapıyoruz. Bu durumu yaşayan var mı? Yada bir özel öğretmen mesajıma cevap verirse çok sevinirim daha neler yapabilirim çocuğum için?
G

Gülcan Ş.

9 Nisan 2026 14:57
Merhaba bizde genetik test verdik iki kere sebepsiz nöbet geçirdiği için bakılması gerekti vücudunda da yada gelişiminde bir sıkıntı yaşadınız mı
Ö

Özge K.

9 Nisan 2026 15:13
hayır vücudunda bir sıkıntı yok sadece kalbine giden damarlarından birtanesinde hafif darlık var kardiyolojiden takipliyiz. Ama zaten bu genetik hastalıkta gelişimi geriden geliyormuş
G

Gülcan Ş.

9 Nisan 2026 15:29

Özge Kardaş

hayır vücudunda bir sıkıntı yok sadece kalbine giden damarlarından birtanesinde hafif darlık var kardiyolojiden takipliyiz. Ama zaten bu genetik hastalıkta gelişimi geriden geliyormuş

Nelerle uğraşıyoruz yaa Rabbim kolaylık versin her gün yeni bir şey öğreniyoruz benim bebeğim yüzüne göre gözleri iri onlarda soru işareti bıraktırdı bizde kan verdik yaklaşık bir ay önce büyüyene kadar acabalarla yaşıyoruz resmen
L

Lale

9 Nisan 2026 15:39

Gülcan Şahan

Nelerle uğraşıyoruz yaa Rabbim kolaylık versin her gün yeni bir şey öğreniyoruz benim bebeğim yüzüne göre gözleri iri onlarda soru işareti bıraktırdı bizde kan verdik yaklaşık bir ay önce büyüyene kadar acabalarla yaşıyoruz resmen

Gülcan hanım benim bebeğime de gözleri küçük burun kökü basık diye genetik test istediler. Yeşil alan açıp randevu alacağım. O kadar çok korkuyorum ki nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyorum
G

Gülcan Ş.

9 Nisan 2026 15:44
ben bilmiyordum neyle karsılacagımı gittim doktor sorular sordu kızıma baktı eline parmağına ayağına parmağına nöroloji uzmanı çok detaylı baktı kulak göz kafa bebek saçlarına yani demem o ki bebek bize normal gelse de bu kadar kontrol edıldıgınde kafamda deli sorular başladı bakalım testimiz inşallah temiz çıkar Rabbim yardımcımız olsun
L

Lale

9 Nisan 2026 15:50

Gülcan Şahan

ben bilmiyordum neyle karsılacagımı gittim doktor sorular sordu kızıma baktı eline parmağına ayağına parmağına nöroloji uzmanı çok detaylı baktı kulak göz kafa bebek saçlarına yani demem o ki bebek bize normal gelse de bu kadar kontrol edıldıgınde kafamda deli sorular başladı bakalım testimiz inşallah temiz çıkar Rabbim yardımcımız olsun

İnşallah temiz çıkar size de dua edeceğim 🙏 Biz de nöroloji takipliyiz. Gözler küçük burun kökü basık çenesi de biraz geride olduğu için genetik test yapalım dedi 1 yaşına gelince. Biraz sana da çekmiş olabilr dedi. Ama bunlar minör bulgular çok vesvese yapma dedi. Dün de takipli doktorumuz beslenmesi problemli gözü de küçük genetik test yapılsa iyi olur dedi. Yani gelişimi de fena değil ben anormal bir şey de görmedim. Eniştem de dr inceledi çenesi biraz küçük o da sana çekmiş dedi. Ama içim içimi yiyor şu anda. Rabbim kötü şeylerle karşılaştırmasın bizleri
G

Gülcan Ş.

9 Nisan 2026 15:52

Lale

İnşallah temiz çıkar size de dua edeceğim 🙏 Biz de nöroloji takipliyiz. Gözler küçük burun kökü basık çenesi de biraz geride olduğu için genetik test yapalım dedi 1 yaşına gelince. Biraz sana da çekmiş olabilr dedi. Ama bunlar minör bulgular çok vesvese yapma dedi. Dün de takipli doktorumuz beslenmesi problemli gözü de küçük genetik test yapılsa iyi olur dedi. Yani gelişimi de fena değil ben anormal bir şey de görmedim. Eniştem de dr inceledi çenesi biraz küçük o da sana çekmiş dedi. Ama içim içimi yiyor şu anda. Rabbim kötü şeylerle karşılaştırmasın bizleri

Size de çok gecmıs olsun yaa umarım sonuçlarımız hayırlı ve güzel çıkar hersey Allah tan
Ö

Özge K.

9 Nisan 2026 16:04
Rabbim tüm evlatlarımıza şifa versin. Çok nadir bulunan bir hastalıkmış bu gen hastalığı. Bizde ilk defa duyduk
L

Lale

9 Nisan 2026 16:04

Gülcan Şahan

Size de çok gecmıs olsun yaa umarım sonuçlarımız hayırlı ve güzel çıkar hersey Allah tan

İnşallah 🙏
L

Lale

9 Nisan 2026 16:05

Özge Kardaş

Rabbim tüm evlatlarımıza şifa versin. Çok nadir bulunan bir hastalıkmış bu gen hastalığı. Bizde ilk defa duyduk

Rabbim bebeğinize şifa versin 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir