Vurma Sorunu

50 görüntüleme
İ

İpek K.

5 Ağustos 2025 19:58
Merhaba.
15 aylık kızım etrafındakilere ve kendine vurmaya başladı. Bugün komşunun bebeğinin elinden tutup oynuyordum, kızım geldi bebeğe sert bir şekilde vurdu. ‘Hayır vurmak yok’ dediğimde tekrar vurdu ve bu sefer daha sert bir dille söyledim ve ağladı. Bu vurma işini bana da yapıyor gün içinde, kendi kafasına da vuruyor. Gözümün içine baka baka yapıyor çoğu zaman da. Ne yapmam gerekiyor?
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

5 Ağustos 2025 20:26
Merhaba 🌿
15 aylık bebekler duygularını sözcüklerle ifade edemedikleri için zaman zaman vurma gibi davranışlar gösterebilirler. Bu yaşta sınırları test etmek ve “yapma” gibi tepkileri gözlemlemek de çok yaygındır.

Bu davranışı söndürmek için:
✨ Sakin ama kararlı bir dille sınır koymak,
✨ Dikkatini yönlendirmek,
✨ Vurma yerine ne yapabileceğini göstermek çok işe yarar.

Bu dönem geçici ama doğru yaklaşım çok önemli. İstersen yaşına özel olarak birlikte değerlendirebiliriz
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfasından bana ulaşabilirsin
B

Büşra K. ..

5 Ağustos 2025 20:37
Merhaba iyi akşamlar benim kızım da 15.ayında başladı 18.ayına girdi hâlâ vuruyor bir kere bana vurdu etraftakiler de güldü şimdi onu oyun zannediyor ben sakin kalıyorum ciddi bir surat ifadesiyle vurmaması gerektiğini anlatıyorum ben anlatırken vurmaya devam ederse dikkatini başka yere çekiyorum vurmak yerine sevebiliriz diye elimle yanaklarını okşuyorum o sırada sevdiği şarkıları mırındanıyorum belki işe yarar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir