Vurma

45 görüntüleme
C

Cennet K. ..

13 Nisan 2026 09:43
9 Ay 19 günlük erkek bebek devamlı vurma var kendine de vuruyor karnına bezine kucağımıza alıyoruz yüzüme vuruyor saçımızı çekiyor oyuncaklarına da çok fazla vuruyor neden olur ve nasıl geçer
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 09:43
Bu davranışlar 9 ay 19 günlük erkek bebeklerde oldukça yaygındır. Vurma davranışı genellikle birkaç nedene bağlı olabilir:

Keşif ve oyun: Bebekler, çevrelerini keşfederken ellerini ve nesneleri kullanmayı öğrenirler. Vurma, bir nesneyi veya kişiyi keşfetmenin bir yolu olarak görülebilir.
Dikkat çekme: Bebeğiniz, sizden veya başkalarından dikkat çekmek için vurabilir.
Sinirlilik ve frustrasyon: Bebeğiniz, istediğini alamadığında veya bir şeyler ters gittiğinde sinirlenebilir ve vurabilir.
Diş çıkarma: Diş çıkarma döneminde, bebekler genellikle ağrı ve rahatsızlık nedeniyle daha sinirli olurlar ve vurabilirler.

Vurma davranışını azaltmak için şunları deneyebilirsiniz:

1. Sakin kalın: Bebeğiniz vurduğunda sakin kalın ve ona vurmayı bırakmasını söyleyin.
2. Dikkat dağıtın: Bebeğinizin dikkatini başka bir şeyle dağıtın, örneğin oyuncak veya aktivite.
3. Pozitif takviye: Bebeğiniz iyi davranış sergilediğinde, onu övün ve sevgi gösterin.
4. Vurma yerine alternatif davranışlar öğretin: Bebeğinize vurmak yerine nasıl iletişim kuracağını öğretin, örneğin "hayır" demek veya elini kullanmamak.
5. Gelişimsel döneme uygun stratejiler: Bebeğinizin gelişimsel döneminde uygun stratejiler kullanın, örneğin diş çıkarma döneminde diş etlerini ovuşturmak veya soğuk bir nesne vermek.

Vurma davranışı genellikle geçici bir evre olup, bebekler büyüdükçe ve geliştikçe bu davranışlar azalır. Eğer davranışlar devam ederse veya endişe verici hale gelirse, bir pediatriste danışmak en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 15 Aylık Sürekli Vurma Başladı
2. Kendisine Vuruyor.
3. Vuruyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Cennet

13 Nisan 2026 09:46
Benim bebeğim de aynen böyle yapıyor şuan 12 aylık yaklaşık [7.ayından](7.ayından) beri bu davranışları sergiliyor tek fark ettiğim uykusu geldiğinde bunu daha çok yapıyor elini tutup vurmasını engelleyip yüzümüzü okşatıyoruz bak bizi sev falan diyoruz bir süre seviyor sonra yine aynı
C

Cennet K. ..

13 Nisan 2026 09:54

Cennet

Benim bebeğim de aynen böyle yapıyor şuan 12 aylık yaklaşık [7.ayından](7.ayından) beri bu davranışları sergiliyor tek fark ettiğim uykusu geldiğinde bunu daha çok yapıyor elini tutup vurmasını engelleyip yüzümüzü okşatıyoruz bak bizi sev falan diyoruz bir süre seviyor sonra yine aynı

Başlarda bizde bilmiyor olabilir dedik bizde sevsin diye elini tutup yüzümüzü sevdiriyoruz ama asla vurmayı kesmiyor tedirgin oldum açıkçası
C

Cennet

13 Nisan 2026 09:57
Öğrenme sürecindeler bence yavaş yavaş bırakacaklardır bu davranışları vurmaya ek her şeyi yere atma bunu sürekli olarak tekrar etmede var benim oğlumda yarın doktor kontrolümüz var soracağım bakalım bunları
C

Cennet K. ..

13 Nisan 2026 10:33

Cennet

Öğrenme sürecindeler bence yavaş yavaş bırakacaklardır bu davranışları vurmaya ek her şeyi yere atma bunu sürekli olarak tekrar etmede var benim oğlumda yarın doktor kontrolümüz var soracağım bakalım bunları

Evet tekrar etme ara ara bizde de oluyor hatta bazen iki eliyle kulaklarına ritmik şekilde sallanarak vuruyor
Latife K.

Latife K.

13 Nisan 2026 17:34
Benim bebeğim de yapıyordu sonra ben onunla sürekli konuştum ettim canım acıyor gibisine. Şimdilerde yapmıyor artık ama belli aralıklarda sanırım kendilerini sakinleştirmek için yaptıkları bir şey

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir