Vücut Sıcaklığı
118 görüntüleme
N
Nisa
Premium Üye
30 Mayıs 2026 09:46
Bebeğim 7 aylık. İki gündür ara ara ateşleniyor. Ama dün akşam vücut sıcaklığı 35,5 36 oldu. Dün gece biraz yükseldi ateşi şu an tekrar 36 derece normal mi? Bir de ev sıcak ve üstü kalın. Ne yapacağımı bilemedim. Buna rağmen böyle.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Mayıs 2026 09:49
Bebeğinizin vücut sıcaklığı 35,5-36 derece arasında seyrediyor. Normal vücut sıcaklığı genellikle 36,5-37,5 derece olarak kabul edilir.
Bebeğinizin ateşi düşük görünüyor. Bunun birkaç nedeni olabilir:
Hipotermi: Bebeğinizin vücut sıcaklığı 35 derece altına düşerse hipotermi söz konusu olabilir. Ancak 35,5-36 derece arasında ise hafif bir hipotermi durumu olabilir.
Ölçüm hatası: Ateş ölçer cihazının doğru çalışmaması veya ölçüm sırasında hata yapılması sonucu yanlış değerler elde edilebilir.
Siz;
1. Bebeği ılık bir ortamda, kalın giydirmeden bir yere koy
2. Birkaç dakika içinde tekrar ölçüm yap
3. Bebeğin genel durumunu izle.
4. Endişelerinizi doktor ile paylaş.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Gece Vücut Sıcaklığı
3. 36.3 Ateş Düşüklüğü
Bebeğinizin ateşi düşük görünüyor. Bunun birkaç nedeni olabilir:
Hipotermi: Bebeğinizin vücut sıcaklığı 35 derece altına düşerse hipotermi söz konusu olabilir. Ancak 35,5-36 derece arasında ise hafif bir hipotermi durumu olabilir.
Ölçüm hatası: Ateş ölçer cihazının doğru çalışmaması veya ölçüm sırasında hata yapılması sonucu yanlış değerler elde edilebilir.
Siz;
1. Bebeği ılık bir ortamda, kalın giydirmeden bir yere koy
2. Birkaç dakika içinde tekrar ölçüm yap
3. Bebeğin genel durumunu izle.
4. Endişelerinizi doktor ile paylaş.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Gece Vücut Sıcaklığı
3. 36.3 Ateş Düşüklüğü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Afranur K.
30 Mayıs 2026 11:10
Sıcak ortam + kalın kıyafet olduğunda bebekler terliyorlar, bu da vücudunun daha da soğumasına sebep oluyor.
Vücut fazla ısısını atmak için terliyor. Bu da normladan daha düşük ısıda olmasına sebep oluyor. Yani kalın giydirmek maalesef doğru çözüm olmuyor.
ben genellikle kızımı kendimden 1 kat kalın giydiyorım ki yaz ayında olduğumuz için bir iç zıbın zaten ekstra kat oluyor bebekler için.
Bi de ev sıcaklığınızı ölçüyor musunuz bilmiyorum ama 21-23 arası aslında konforlu bir sıcaklık oluyor.
Vücut fazla ısısını atmak için terliyor. Bu da normladan daha düşük ısıda olmasına sebep oluyor. Yani kalın giydirmek maalesef doğru çözüm olmuyor.
ben genellikle kızımı kendimden 1 kat kalın giydiyorım ki yaz ayında olduğumuz için bir iç zıbın zaten ekstra kat oluyor bebekler için.
Bi de ev sıcaklığınızı ölçüyor musunuz bilmiyorum ama 21-23 arası aslında konforlu bir sıcaklık oluyor.
N
Nisa
Premium Üye
30 Mayıs 2026 16:41
Sıcak ortam + kalın kıyafet olduğunda bebekler terliyorlar, bu da vücudunun daha da soğumasına sebep oluyor.
Yükleniyor...