Vücudu Dik Tutma
92 görüntüleme
E
Emine
5 Nisan 2026 23:56
Merhabalar 5 buçuk aylık bebeğim yüzüstü dönüyor kafasını yüzüstü iken kaldırıyor hatta artık yüzüstü uyuyor başını yanlara çeviriyor ancak kucağımdayken dik duramıyor oturtunca yine aynı öne doğru eğiliyor kapanıyor normal mi bebeğiniz ne zaman vücudunu dik tuttu
D
Derya A. ..
6 Nisan 2026 00:27
Bebeğim 6,5 aylık kısa süreli dik duruyor sizin bebeğiniz gibi sürekli bişeylere uzanır pozisyonda
Bende merak ediyorum ne zaman düzgün bir şekilde dik duracak diye
Destekliyoruz ama ayağına veya önündeki bir nesneye uzanıyor sürekli
E
Emine
6 Nisan 2026 00:29
Bebeğim 6,5 aylık kısa süreli dik duruyor sizin bebeğiniz gibi sürekli bişeylere uzanır pozisyonda
D
Derya A. ..
6 Nisan 2026 00:31
Bebeğim çok hareketli
Görümcemin de bebeği var benimkinden 20 gün küçük kilo olarak benimkinden fazla ve gayet dik düz oturuyor acaba kilo ile mi alakalı diyorum veya benim bebeğim kadar hareketli değil onunla mı alakalı bilemedim
Görümcemin de bebeği var benimkinden 20 gün küçük kilo olarak benimkinden fazla ve gayet dik düz oturuyor acaba kilo ile mi alakalı diyorum veya benim bebeğim kadar hareketli değil onunla mı alakalı bilemedim

Sibel Y.
6 Nisan 2026 00:33
Bu durum gelişim aşamasında ki her bebekte farklılık gösterir kimi çok erken sürünür kimi sürünmeden yürür kimi altı aylıkken vücudu dik tutar kimi dokuzuncu ayda oturmaya başlar çok takılmayın bu durumlara
E
Emine
6 Nisan 2026 00:37
Bu durum gelişim aşamasında ki her bebekte farklılık gösterir kimi çok erken sürünür kimi sürünmeden yürür kimi altı aylıkken vücudu dik tutar kimi dokuzuncu ayda oturmaya başlar çok takılmayın bu durumlara
E
Emine
6 Nisan 2026 00:39
Bebeğim çok hareketli

Sibel Y.
6 Nisan 2026 00:42
İşte bir gelişim geriliği var mı acaba evet her bebek farklı tabi ki ama en geç şu aya kadar vücudu artık dik tutabilmeli denilen çünkü vücudu dik tutamadıkça ek gıdaya başlamakta doğru olmayacak dolaylı yoldan hepsi gecikecek
E
Emine
6 Nisan 2026 00:45
Kucağınıza aldığınızda başını dik tutamıyorsa bol bol yüzüstü etkinlik timmy time yaptırın bir aydan sonra her bebek yavaş yavaş başını tutmaya başlar destekli otursun kucağınızda ya da yastıklarla destekleyerek mama sandalyesine oturtup gözlemleyiniz

Sibel Y.
6 Nisan 2026 00:48
Bunların hepsini yapıyoruz başını tutmada sorun yok vücudu öne doğru meyil ediyor sırt üstünden yüzüsütğ dönüyor yüzüstü iken kendi etrafında dönüyor oyuncaklara uzanıyor sırt üstü iken başını kaldırıyor ama otururken öne meyilli mama sandalyesinde battaniyelerle vücudunu destekledim o şekildede çok huzursuz oturmak istemiyor ağlıyor
E
Emine
6 Nisan 2026 00:55
Sizin çocuğunuzda gelişimsel bir sıkıntı yok bazen bazı durumlar bebeklerin hoşuna gitmez ama siz dik tutun rahatsız olsada kucağınızda mama sandalyesinde her yerde kısa kısa sürelerde sonra süreyi uzatırsınız