Viral Enfeksiyonlar

218 görüntüleme
C

Cansu Y.

28 Nisan 2026 00:52
15 aylık bebeğim var belirli aralıklarla 3 kez Viral enfeksiyon nedeniyle hastanede yattı biri amip biri rotavirüs diğerinden emin değilim hazır su kullanıyoruz el hijyenine dikkat ediyoruz nereden bulaştığını anlayamıyoruz. Bebeğim ve benim için yorucu bir süreç oluyor çünkü banada bulaşıyor bebeğimin kan tahlilleri iyi çıkıyor. bu enfeksiyonlardan nasıl korunabiliriz? bebeğim 9 kg erkek bebek, iştahsız sadece mama içmek istiyor bu yüzden mi sık hasta oluyor? iştahı nasıl düzelir ve mama suyu kaynatılmış mı olmalı?
B

Betül ..

28 Nisan 2026 01:16
Mama suyu elbette kaynatılmış olmalı çünkü sular da mamalar da steril değil suyu kaynatılacak 70 dereceye kadar soğuyunca mama hazırlanacak ki mamadaki bakteriler ölsün
C

Cansu Y.

28 Nisan 2026 01:24
Betül
Mama suyu elbette kaynatılmış olmalı çünkü sular da mamalar da steril değil suyu kaynatılacak 70 dereceye kadar soğuyunca mama hazırlanacak ki mamadaki bakteriler ölsün
Normalde kaynatırdım doktorumuz artık kaynatmaya gerek yok deyince bırakmıştım
B

Betül ..

28 Nisan 2026 01:26
Normal su içirirken kaynatmaya gerek yok hazır içme suyu verilebilir ama mama kaynatılmış soğutulmuş su ile hazırlanmalı
C

Cansu Y.

30 Nisan 2026 07:59
Betül
Normal su içirirken kaynatmaya gerek yok hazır içme suyu verilebilir ama mama kaynatılmış soğutulmuş su ile hazırlanmalı
Siz de yanlış biliyorsunuz su soğuduktan sonra mamayı streil etmek konusunda yararı olmaz sıcakken mama yapılıp soğumaya bırakılmalıymış streil olması için yanı kaynamış su soğukken kaynamamış su ile aynı etkiyi verir
B

Betül ..

30 Nisan 2026 09:54
Cansu Yaman
Siz de yanlış biliyorsunuz su soğuduktan sonra mamayı streil etmek konusunda yararı olmaz sıcakken mama yapılıp soğumaya bırakılmalıymış streil olması için yanı kaynamış su soğukken kaynamamış su ile aynı etkiyi verir
İlk yorumumda yazdım zaten su 70 derecedeyken hazırlanmalı diye
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir