Verem Aşısından 1 Gün Sonra Rota Aşısı Olabilir mi?
57 görüntüleme

Selime A.
16 Ocak 2026 09:43
Merhabalar,
2 ay 21 günlük bebeğim bugün verem aşısı oldu yarın doktoru rota virüsü aşısı yapacağız dedi hemen ardı sıra olabilen aşılar mı bunlar?
Teşekkürler
2 ay 21 günlük bebeğim bugün verem aşısı oldu yarın doktoru rota virüsü aşısı yapacağız dedi hemen ardı sıra olabilen aşılar mı bunlar?
Teşekkürler
T
Tuğba B. ..
16 Ocak 2026 10:00
Aşının olmadığı ay yaptırmıştık biz veremden sonra yüklenmeye gerek yok bence bebeğe bu kadar

Afranur K.
16 Ocak 2026 11:05
Canlı aşıları ya aynı anda uyguluyırlar ya da araya süre koyuyorlar diye biliyorum, isterseniz hekiminizle yeniden görüşün belki aynı gün yapar?

Afranur K.
16 Ocak 2026 11:06
Biz de araya süre koyduk bu Arada 3-5 de yapılacak diye planlandı, rota da ilk 100 günde yapılmalı dediği için 3 ay 5 günlükken yaptırdık rota ve menenjit. Veremi 2. Ayda yaptırdık

Selime A.
16 Ocak 2026 11:08
Çocuk doktorumuz sorun olmaz dedi o yüzden verem aşısından sonra yapalım dedi sağlık ocağı veremden hemen sonra olmasın dedi hiç biri birbirine tutmuyor dediklerinin doktorların :(

Afranur K.
16 Ocak 2026 11:15
@Selime Aydınçakırhanım ikisi de yanlış değil içiniz rahat olsun, canlı aşılar ya aynı anda uygulanır ya da aralarına bir süre konulabilir. Bu doktorunuzun kendi deneyimi ile alakalı, bizim doktorumuz menenjit aşılarını da farklı aylarda yapmayı planladı mesele ( beksero- nimenrix) ama ikisini aynı amda uygulaysn hekimler de var.
Kendi deneyimleri/ kar-zarar dengelerine göre stratejik oluşturuyorlar.
Doktorunuzla devam etmeyi planlıyorsanız, belirli bi aşamada güveniniz varsa devam edin. İçiniz rahat olsun yani
Kendi deneyimleri/ kar-zarar dengelerine göre stratejik oluşturuyorlar.
Doktorunuzla devam etmeyi planlıyorsanız, belirli bi aşamada güveniniz varsa devam edin. İçiniz rahat olsun yani

Selime A.
16 Ocak 2026 12:17
İlk bebeğim doğum yaptığımdan beri hep böyle ikilemler var ben doktorumuzu sevdim bilgisine güvendim fakat sağlık ocağına gidiyorsun kesinlikle olmaz gibi keskin terimler kullanıyor hastaneye gidiyorsun hemşirenin başka bir fikri var zaten yeni doğum yapmışım kafam yerimde değil iyice karmançorman oluyorum. Çocuk doktorumuza güveniyorum fakat ya doğru değilse şüpheside içim içimi yiyor bu sefer :( gerçekten çok zor bir süreçmiş
E
Eda K. ..
16 Ocak 2026 12:26
3.ayda hiç aşı yok o yüzden özel aşıları üçüncü ayda yaptırın 2.ayda 3 tane aşı oluyor zaten çocuk daha yüklenmeye gerek yok dedi bizim aile sağlığı. Rota için 3. Ay ve 3ay10 günü geçmeden yapılması gerekiyor zaten geçerse yapmıyorlar yan etkisi artabileceği için.