Verem Aşısı Sonrası Akıntı ve Kötü Koku

375 görüntüleme
Duygu B. B.

Duygu B. B.

12 Ağustos 2026 12:06
image

merhaba arkadaşlar. kızım 2.5 ay önce bcg verem aşısı oldu. İlk 1.5 ayda hiç belirti vermedi tutmadı zannettik hatta. sonrasında yavaş yavaş belli olmaya başladı. şu an bu şekilde ve şu son birkaç gündür akıntı var. kıyafetlere bulaşıyor yeşil renkte, akıntı bazı bebeklerde oluyormuş normal diyorlar ama bir de kötü kokuyor. buram buram değil ama ince bir koku var. koku olması canımı sıkıyor enfeksiyon açısından. fotoğraf da yükledim. acaba yardım eder misiniz? böyle bir şey yaşadınız mı? bunlar normal mi?
A

Ayşe H. B.

12 Ağustos 2026 12:08
Geçen gün ASM de ebe benim kızımın kolunu gördü 1 yaşa kadar akar kokar bunlar normal bir şey yapmıyoruz dedi .
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Ağustos 2026 12:27
Verem aşısı sonrasında akıntı ve kötü koku gibi sorunlar yaşıyorsanız, endişe etmeyin, bu durumlar bazen ortaya çıkabiliyor. Aşı bölgesinde hafif bir akıntı ve kötü koku oluşması, enfeksiyonun iyileşme sürecinde ortaya çıkabilecek bir durumdur.

Bunun birkaç sebebi olabilir:
1. Aşı bölgesinde hafif enfeksiyon: Aşı yapıldıktan sonra, aşı bölgesinde hafif bir enfeksiyon oluşabilir. Bu durum, akıntı ve kötü kokuya neden olabilir.
2. İyileşme süreci: Aşı bölgesi iyileşirken, hafif bir akıntı ve kötü koku ortaya çıkabilir.

Akıntınızın ve kokunun daha hızlı iyileşmesi için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Aşı bölgesini temiz tutun: Aşı bölgesini temiz ve kuru tutmak, enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırabilir.
2. Antibiyotik merhemleri kullanabilirsiniz: Doktorunuzun önerisiyle, antibiyotik merhemler kullanabilirsiniz.
3. Gözlemleyin: Akıntının ve kokunun arttığını veya azaldığını gözlemleyin. Eğer durum kötüleşirse, doktorunuzla görüşün.

Eğer akıntı ve kötü koku devam ederse veya kötüleşirse, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur ..

12 Ağustos 2026 13:09
Bebeğim 1 yaşına basmak üzere başta sizdeki gibi olmuştu sonrasında uzun bir süre aktı kanadı şu an hala tamamen iyileşmiş değil sizinki de normal yani merak etmeyin
T

Tuğba B. ..

12 Ağustos 2026 13:25
Benim oplumun da aktı kıyafetine yapışıyoedu. Hiç birşey yapmadık sonradan kendilipinden kapandı iz kaldı
Kader T.

Kader T.

12 Ağustos 2026 13:41
Evet şuan benim kızımında birebir aynı, doktoruna sordum gayet normal bir süreç olduğunu söyledi.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

12 Ağustos 2026 13:46
Kader Türkoğlu
Evet şuan benim kızımında birebir aynı, doktoruna sordum gayet normal bir süreç olduğunu söyledi.
kötü koku da var mıydı?
Kader T.

Kader T.

12 Ağustos 2026 13:48
Duygu Bayık Biçer
kötü koku da var mıydı?
Akıntıyı koklamadım ama yeşil sarı arası bir iltihaptı. Şimdi tekrar sizinki gibi kabuk bağladı.
S

Sümeyra Ö.

12 Ağustos 2026 14:20
Bebeğim de aynı oldu şu an 14 aylık sadece iz var hiçbir şekilde mudahale etmeyin bence zamanla kabuklaşıp düşecek.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir