Verem Aşısı

49 görüntüleme

N.

2 Mart 2026 22:41
Yarın verem aşısı olacak oğlum. Aşıdan önce dikkat etmemiz yapmamız gereken bir şey var mı? Bir de gitmeden calpol vermeli mi
Afranur K.

Afranur K.

2 Mart 2026 22:45
Banyo yaptırın, hemşire hanım genelde telefonda uyarıyor ama verem aşısından sonra 3 gün banyo yapmaması lazım.

Ateş düşürücüye şu an ihtiyacı yok, sıklıkla 2. Ay aşılarında ateş çok çıkmıyor daha çok huzursuz oluyor. Takip edersiniz 37.5 ve üstüne çıkmaya başlarsa verirsiniz.

Ateş ihtimali de bu arada aşıdan sonraki 12-24. Saatler arasında oluyır bundan dolayı aşımızı mümkünse sabah erkenden yaptırın ki akşam takip etmeniz kolay olsun.

Bunların dışında genel problemler olmuyor, genelde rahat atlatıyor bebekler 2. Ay aşılarını, ateş vs. Genelde menenjitte rastlanıyor, orada zaten takip yapan doktorunuz da ilacı vermenizi söyleyecektir.

ben sadece aşımı geç yaptırmıştım, gece ateş takibi yapamam belki diye uyutmadan önce bir ölçek calpol vermiştim tamamen tedirgin olmamak için ve ağrısı varsa uykusunda ağrısı olmasın diyeydi.
T

Tuğba B. ..

3 Mart 2026 00:16
Ateş çıkmıyor ama ağrısı çok olıyor genel durumuna bakarsınız ona göre cslpol verirsiniz banyoyu uyarmışlardır zaten
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

3 Mart 2026 00:38
aşılardan önce asla ateş düşürücü vermiyoruz. Verem aşısı sonrası 3 gün duş aldırmıyorsunuz. Aşıdan sonra ateş takibi 38 i geçerse ateşe düşürücü veriyorsunuz başka hiç bir şey yok ♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir