Verem Aşısı

66 görüntüleme
E

Eylem G. ..

7 Ocak 2026 21:09
Sabah verem aşısı olacak kızım yan etkileri neler siz neler yaşadınız ne yapmam gerekiyor? Doktor 3 aşı olacak dedi diğer aşılar neler
N

Nurten

7 Ocak 2026 21:18
Canım 2. Aydasın sanırım. Koldan verem aşısı vurulacak. Bacaktan iki tane vurulacak biri zatürre diğeri karma aşı. Ateş olma olasılığı her bebekten bebeğe değişir. Olursada bebeğinin kilosuna göre ateş düşürücü tavsiye decekler endişelenme. Verem aşısı olacağı için yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 gün yıkamayacaksın. İz bırakan aşıdır çoğunda. Benim bebeğimde verem aşısı yerinde minşk kırmızılık vardı ilk olduğunda 4. Ayda şişti aktı ve kanamaya başladı bir müddette öyle gitti bu gibi durumda elleme kanaması çoksa temiz bezle üstünü bastır pıhtılaşma için. Bunlar normal aşı için. Sadece şişince falan kanayınca o bölgenin büyüyüp büyümediğini kontrol edersin. H bunlar hiç başına gelmeyedebilir tabi ama gelirse endişe etme diye yazıyorum.
E

Eylem G. ..

7 Ocak 2026 21:20
Teşekkür ederim umarım rahat geçer biraz korkuyorum. Ateşi çıkarda düşmezse bekleyecek miyim doktora mı gideceğim
H

Hatice A.

7 Ocak 2026 21:34
Benim bebeğimde ateş yapmadı sadece çok huzursuzdu çok fazla ağladı bütün gün hiçbir şekilde susmadı sadece ayakta gezdirdim o şekilde biraz sakinleştiyordu bıraktığım an çığlık çığlığaydık
N

Nurten

7 Ocak 2026 21:59
Canım ateş dürücü verdiğin halde azalma yok ve artış varsa doktora danışmak gerekir bence, ancak aşılarda çok yüksek ateşlenme hiç etrafımda görmedim hafif ateşlenme olsa bile ateş düşürücüler ve kıyafeti az giydirerek etki azaltıyor. Takip et sadece korkma inşallah kolay geçicek 😇
Afranur K.

Afranur K.

7 Ocak 2026 22:05
Ateş çıkma ihtimali düşük daha çok bebeklerde huzursuzluk ve ağlama krizi yapıyor demişti bizim hemşiremiz, kaldı ki ateşimiz 37.5 i geçmedi ama gerçekten çok huzursuzdu.

Ben de ilk başta ateş için çok endişelendiğim için aşıdan sonra sürekli ateşini ölçtüm 😂 üstünü hep ince tutmaya özen gösterdim bi de gece yatarken ya kalkamazsam ateşi çıkarsa diye bir ölçek calpol vermiştim.

3. Ay aşılarımızı olduk menenjit onda ateşimiz yükseldi bizim.
Onda da
Üstünü ince tuttum, zıbını vs. Bezini felan açıp havalandırdım
Koltuk altı/boynu/bez bölgesini ılık bezle sildim
Banyo yaptırmaya ihtiyaç duymadım ateşini bezle sildikten sonra düşmeye başladı.
Yine bir ölçek calpol vermiştim ateşi yükselince.

Not: verem aşısı derialtı aşı olduğu için aşı bölgesine 3 gün su değmemesi gerekir. Diğer aşılar kasiçi aşıdır. Oralara gün önemsiz su değebilir. Yani çocuğunuzun ateşi çıkarsa verem aşının olduğu yer hariç bedenini ılık su ile yıkayabilirsiniz. Oraya kesinlikle su değmeyecek ama

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir