Verem Aşısı
82 görüntüleme
E
Esra U.
18 Temmuz 2025 21:25
Merhaba oğlum 4.buçuk aylık 2.ayında verem aşısı oldu bundan 10 gün önce filan aşı yeri kızarmaya başladı bugün ise aşı yeri daha kızarmış ve şişmişti dokunduğumuz zaman ağlamaya başlıyor ve aşı yerinde ateş var sanki çok sıcak. Ve bugün huzursuz sanki ateşi var verem aşısı iltihaplanma ve kabuklanma yapacak biliyorum doktorumuz söyledi ama sonradan ateş ve huzursuzluk yapar mı ?
S
Sevgi Ö. ..
18 Temmuz 2025 21:29
Aşı yerine herhangi bir müdahale yapmamanız gerekiyor kabuk tutup sonrasında kabuğu düşüyor normale dönüyor hiç bir şekilde dokunmayın ebe bana asla müdahale etme kabuk bağladığında bile dokunma demişti 2.5 ay sonra herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum belki başka şekilde ateşi olabilir mi
E
Esra U.
18 Temmuz 2025 21:33
Öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ediyorum kesinlikle müdahale etmiyorum zaten yanlışlıkla dokunduk ağlamaya başladı. Başka bir rahatsızlığı yok ama aşı yeri aşırı sıcak o yüzden tedirgin oldum. Çok teşekkür ediyorum bu arada 😊🌸
S
Sevgi Ö. ..
18 Temmuz 2025 22:45
Rica ederim kabuk tutan yer acıyorsa belki ondan da canı yanıp ağlamış olabilir benim oğlumun da tam emekleme zamanında kabuk bağlamıştı emeklerken kendi kendine soymuş 😀 4 aylık aşısını yaptırdıysanız belki ondan da huysuz olabilir karma aşı olduğu için bebeklere biraz ağır gelebiliyor maalesef 🥲