Ventolin ve Zatiden Kullanımı
147 görüntüleme

Esra Ö. ..
31 Mart 2026 12:54
Merhaba. Doktor oğlumun öksürüğü için alerjik dedi ve zatiden şurup ile ventolin verdi. Ama ventolin hava şeklinde verdi. Kullanan var mı? Aklımın bir köşesinde hep Osman hocanın önermediği kalmış. Alışkanlık yapar mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Nisan 2026 13:01
Merhaba! Ventolin ve Zatiden şurup ile ilgili bilgi veriyim.
Doktorunuz öksürüğe alerjik dediği için bu ilaçları reçetelemiş. Ventolin, genellikle astım veya solunum problemlerinde kullanılan bir ilaçtır. Nebülizatör veya inhaler formları mevcuttur. Size doktorunuz hava yoluyla uygulanacak şekilde vermiş.
Kullanım Şekli:
1. Ventolin'i doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanın.
2. Zatiden şurubu ise genellikle öksürüğü tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır.
3. İlaçları düzenli olarak ve tam dozda almak önemlidir.
Alışkanlık Yapma Durumu:
İlaçlar doktor kontrolünde ve önerisiyle kullanılmalıdır. Bu sayede olası yan etkiler ve bağımlılık durumları takip edilebilir.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak ilaçları kullanmanız en doğrusu olacaktır.
Doktorunuz öksürüğe alerjik dediği için bu ilaçları reçetelemiş. Ventolin, genellikle astım veya solunum problemlerinde kullanılan bir ilaçtır. Nebülizatör veya inhaler formları mevcuttur. Size doktorunuz hava yoluyla uygulanacak şekilde vermiş.
Kullanım Şekli:
1. Ventolin'i doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanın.
2. Zatiden şurubu ise genellikle öksürüğü tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır.
3. İlaçları düzenli olarak ve tam dozda almak önemlidir.
Alışkanlık Yapma Durumu:
İlaçlar doktor kontrolünde ve önerisiyle kullanılmalıdır. Bu sayede olası yan etkiler ve bağımlılık durumları takip edilebilir.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak ilaçları kullanmanız en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Hülya K.
1 Nisan 2026 13:12
1 yaş 2 aylık oğlum neredeyse 3 haftadır öksürüyor hafif burun akıntısı var gece sıklaşan uykudan uyandıran balgamlı inatçı öksürük doktora gittik bi buçuk hafta önce boğazda kızarıklık yok antibiyotik yazmayacağım öksürük ilacı verdi asist bir haftadır kullanıyor düzelme yok burun temizliği çok zor yapıyorum çok birşey çıkmıyor ama boğazında olan balgam hırıltı da yok gündüz gayet iyi akşam saatlerinde hafif başlıyor yatınca yoğunlaşıyor dün ventolin başladım yaşadığım yer Iğdır sağlık açısından tam bilgili ilgili değiller o yüzden yardımcı olabilirseniz ne iyi gelir ne yapmalıyım?
H
Hatice G.
1 Nisan 2026 22:46
Merhaba bende aynı sorunu yasıyorum siz bir çözüm bulabıldınz mı

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 22:49
1 yaş 2 aylık oğlum neredeyse 3 haftadır öksürüyor hafif burun akıntısı var gece sıklaşan uykudan uyandıran balgamlı inatçı öksürük doktora gittik bi buçuk hafta önce boğazda kızarıklık yok antibiyotik yazmayacağım öksürük ilacı verdi asist bir haftadır kullanıyor düzelme yok burun temizliği çok zor yapıyorum çok birşey çıkmıyor ama boğazında olan balgam hırıltı da yok gündüz gayet iyi akşam saatlerinde hafif başlıyor yatınca yoğunlaşıyor dün ventolin başladım yaşadığım yer Iğdır sağlık açısından tam bilgili ilgili değiller o yüzden yardımcı olabilirseniz ne iyi gelir ne yapmalıyım?

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 22:51
İnanın bende bilmiyorum ve mecbur ilaçları kullanıyorum. Muhtemelen alerjiktir sizinde gece fazlalaşıyorsa. Hava verebilirsiniz nebülizatörle. Annem geceden kavanozun içinde soğan koyup üzerine bal dökerdi sabaha kadar sulanır sonra suyunu bize içirirdi o aklımda kalmış. Umarım işe yarar
H
Hülya K.
1 Nisan 2026 23:03
Bugün yine gittik şimdi de boğazı kızarık dedi yine ilaç vermedi akciğer grafisi istedi hafif bronşları belirgin dedi doktor yeni mezun belli hiç ilaç yazmadı ve gönderdi küçük yer ve sağlık açısından çok zorlanıyoruz ilaç yazsın kullanmam demiyorum öneride bile bulunmuyorlar napiim ben şimdi ? Öksürük geçmiyor asist kullansın mı bi hafta 3 gün oldu soğuk algınlığı kullanıyım mı kendi kendime başladığım ventolini kesiyim mi ben napiim çaresizlik resmen
A
Arzu.G
Premium Üye
1 Nisan 2026 23:08
Yanlış hatırlamıyorsam astım değilse gereksiz demişti Ventolin [için.zaditen](için.zaditen) alerjik öksürüğe iyi geliyor halsizlik uyuklama yapabilir uykudan önce verin
A
Arzu.G
Premium Üye
1 Nisan 2026 23:10
Bir de not düşeyim çörek otu yağına başladık biz doktor tavsiyesi ile. Alerjik hastalıklara ve bağışıklığı güçlendirmeye yarıyor
A
Arzu.G
Premium Üye
1 Nisan 2026 23:15
Bugün yine gittik şimdi de boğazı kızarık dedi yine ilaç vermedi akciğer grafisi istedi hafif bronşları belirgin dedi doktor yeni mezun belli hiç ilaç yazmadı ve gönderdi küçük yer ve sağlık açısından çok zorlanıyoruz ilaç yazsın kullanmam demiyorum öneride bile bulunmuyorlar napiim ben şimdi ? Öksürük geçmiyor asist kullansın mı bi hafta 3 gün oldu soğuk algınlığı kullanıyım mı kendi kendime başladığım ventolini kesiyim mi ben napiim çaresizlik resmen

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:20

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:22
Yanlış hatırlamıyorsam astım değilse gereksiz demişti Ventolin [için.zaditen](için.zaditen) alerjik öksürüğe iyi geliyor halsizlik uyuklama yapabilir uykudan önce verin

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:23
Bebeğiniz 12 aydan büyükse bala damlatıp içirin çok iyi geliyor,ayaklarının altına da sürebilirsiniz
H
Hülya K.
1 Nisan 2026 23:27
Çok teşekkür ederim herkese 🙏🏻 söylediklerinizi dikkate aldım 🌸
A
Arzu.G
Premium Üye
1 Nisan 2026 23:28
20 aylık dediklerinize deneyeyim inşallah şifa olur

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:29
Çok teşekkür ederim herkese 🙏🏻 söylediklerinizi dikkate aldım 🌸

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:30
Büyükmüş çok iyi çörekotu bal soğan suyu falan hepsini deneyin .hastalanınca zencefilli zerdeçallı sarımsaklı tavuk ya da et suyu çorbası yapiyorum ben .tüm tuşlara basıyorum yani ilaç kullanmaktan iyidir diyorum genelde çabuk atlatıyor 19 aylık .udi hindi yağı da sürüyorum ayaklarının altına .Allah şifa versin inşallah bebeğinize ve tüm bebislere
A
Arzu.G
Premium Üye
1 Nisan 2026 23:31
Amin hepimizin bebeği şifa bulsun inşallah teşekkür ederim ❤️ Udu hindi yağını sadece ayak altına sürüyorsunuz değil mi? İçilmesi pek önerilmedi küçük olduğu için

Esra Ö. ..
1 Nisan 2026 23:32
Yok yok icirmeyin zaten ayak altına ve göğsüne sürüyorum öksürük olduğu zaman
H
Hülya K.
1 Nisan 2026 23:42
Marka farkeder mi ravla veya OG natural iki yağ için
Yükleniyor...