Vajinal Yapışıklık
105 görüntüleme
F
Fatma S. ..
24 Temmuz 2025 09:48
Merhaba kızım 3.5 yaşında.bebekliğinde hiç bezi açılıp muayene edilmedi sanırım 3 sene önce bende bu kadar bilgili değildim yada yapışıklık yoktu bilmiyorum.Bir süredir temizlerken hiç elletmeyince idrar tahliline kadar yaptırdım.internetten araştırdığımda iç dudaklar birbirine yapışır deniyor o yüzden hiç emin olamadım ama hep bir şüphem de vardı. nasıl farketmedim diye sabahtan beri kahroluyorum.hoş bugun çocuk doktoru bile emin olamayıp cerraha yönlendirdi.bizde iç dudaklar dışa yapışık. Daha önce bunu yaşayan anneler süreç nasıl gitti acaba randevu verilmedi daha bize.yardımco olursanız sevinirim.
B
Büşra K. ..
24 Temmuz 2025 10:12
Merhaba hikayenizden farklı olarak benim kızımda da vajinal yapışıklık vardı 1 aylıkken çocuk doktoru farketti öströjen içerikli krem verdi 1 ay sonra çocuk cerrahisi görecek dedi çocuk cerrahisi bu kremi neden kullandınız diye kızdı bize böyle bir durumla karşılaşıldığında hemen cerrahi bakar çocjk doktoru krem yazamaz bu krem öströjen hormonu içeriyor yazık değil mi bu bebeğe tüylenmeden tutun başka sorunlarla karşılaşanilirsiniz dedi kullandığım pişik kremini sordu ben de o dönem arko krem kullanıyordum diğer hiçbir pişik kremleri fayda etmedi kızımda bebek pamuğunu ıslat parmaklarınla yapışıklık olan yeri arala pamuğu o bölgeye sık sulansın sonra arko kremi sür dedi cerrahi doktoru dediği gibi yaptım 2 ay sonra kontrole götürdüm geçtiğini söylediler eğer geçmezse onlar açıyorlarmış parmaklarıyla ayrıca doğuştan olabilir sonradan oluşabilir dediler kahrolacak bir durum yok Allah dermansız dert vermesin bizler anneyiz robot değiliz insanız gözden kaçmış olabilir sonradan oluşmuş olabilir herşey insan için çok geçmiş olsun
F
Fatma S. ..
24 Temmuz 2025 10:32
Çok teşekkür ederim öncelikle sözleriniz için. İnsan kendini suçluyor işte.bin şükür Rabbime ki çözümü var. Büyük olduğu için yaptırmaz o yüzden doktorda hafif sedesyon uygulayıp yaparız dedi. Daha önceden farkedilseydi sizin dediğiniz işlem bizde de işe yarardı. Osman hocanın dediği gibi 36 aylık olana kadar bezsiz bakılsaydı böyle olmazdı ona kızıyorum.
B
Büşra K. ..
24 Temmuz 2025 15:07
Bununla geçmiş olsun evlatlarımızın canı sağolsun
F
Fatma S. ..
24 Temmuz 2025 15:39
Amin sağolun
A
Azerin İ.
24 Temmuz 2025 20:26
Benim bebeğim 15 aylık ken dokdor muayenesinde çocuk doktoru fark etti vajinal yapışıklık var dedi östrojen içerikli kirem yazdı evde sür açılmazsa getir parmakla açayım dedi bende çok araştırdım kendi kadın doğum doktoruma sordum endişelenecek bir durum diğil dedi sık görülen bir şey kendiliğinden geçiyor dedi arkadaşım da benden duyup kendi kızını kontrol etti 7 yaşında onun kızında dahada yapışık dı küçük bir delik vardı oda bu zamana kadar nasıl fark etmemişim dedi kahroldu sonra araştırmaya başladı eyer çocuğun çiş yapmasına engel deyilde korkulacak durum diğil dediler başka dokdor açılmalı dedi neyse ben kiremi alıb kullandım İlk denemede açıldı yapışıklık sonra aynı kiremi arkadaşım kullandı onda bir iki haftayı buldu açıldı yapışıklık . ama son bir kaç gün önce kızımda yine yapışıklık olduğunu fark ettim zamanla yine yapışıklık oluyor .kendi kadın doğum doktorum söylemiştik zaten boşuna çaba açmak için . Sürekli kontrol etmek gerekir kiremle falan nemli tutmak gerekiyor
A
Azerin İ.
24 Temmuz 2025 20:34
Endişelenecek bir durum diğil inanın kendinizi kahır etmeyin
F
Fatma S. ..
25 Temmuz 2025 15:57
Bizimki zaten dışa yapışık o yüzden hiç engel değil aslında ama bende arkadaşınız gibi nasıl farkedilmedi diye yedim kendimi. Çok teşekkür ederim sizler böyle yazınca insanın içi ferahlıyor. İnşallah bizimki de kremle hallolur 🌸
S
Sümeyye S.
28 Temmuz 2025 13:16
Fatma Hanım, merhaba. Ben vajinal yapışıklık konusu hakkında bilgi sahibi değildim. Sizin bu konuyla ilgili paylaşımınızı okuduktan sonra bilgi sahibi oldum. Osman Bey’in de bu konuyla ilgili videosuna denk gelmemiştim. Bizim de 6 aylık kız bebeğimiz var. Takipli olduğumuz doktorumuz sadece bezle muayene ediyor, bezini de açıp bakıyor ama bu konu özelinde muayene etmemişti doğum sonrası evet ama aylık kontrollerimizde değil. Bugün kontrolü vardı, çıplak muayene etmesini talep ettik özellikle de bunun için bundan sonraki kontrollerini de öyle yapmasını isteyeceğim. Uzun lafın kısası teşekkür ederim paylaşımınız için. İlk çocuğumuz, bez değişimlerinde herhangi bir enfeksiyona sebebiyet vermemek için hassas davranıyorum kabaca söylemek gerekirse açıp kurcalamıyorum genital bölgesini gözden kaçabilir bir konu mu bilmiyorum ama olabilir. Farkındalık oldu bana. Doktorumuz da konuyla ilgili bilgilendirdi, siz de endişe etmeyin Allah esirgesin, korusun. Ne hastalıklar var. Çok geçmiş olsun.
F
Fatma S. ..
28 Temmuz 2025 13:39
Ne mutlu bir faydası olmuş paylaşımımın. Bende bilgi sahibi değildim. Öğrendikten sonra bakınca farkettim. Sizde hep takip edin ki sizde yaşamayın. Çok şükür ki çözümü var ama insan kendini suçlamadan edemiyor işte. Teşekkür ederim Allah evladınızı size bağışlasın.