Uzun Yol İçin Tecrübelerinize İhtiyacım Var
58 görüntüleme
Z
Zeynep
13 Ocak 2026 12:41
Cumartesi günü normalde 6-7 saat olan uzun yola cıkacağız ve inanılmaz stresliyim. 5 aylık kızım genelde arabada uyur ama bu aralar uykuya direniyor bu durum beni endişelendiriyor çünkü yolda sıkılırsa ağlarsa keyfi bozulursa diye korkuyorum. Gündüz hep uyursa gece uyumazsa diye de korkuyorum galiba baya korkuyorum 😁 bunu tecrübe eden annelerden biraz öneri biraz cesaret rica ediyorum ☺️

İlsu O. K.
13 Ocak 2026 12:54
Merhaba Zeynep Hanım; ilk 6 ayımız hep yollarda Sıklıkla Marmaris-Aydın-Yalova-Antalya arası mekik dokuduk aileler ve hastane kontrolleri için. Burada en önemli nokta bebeğinizin güvenli seyehat etmesi. Muhtemelen etrafı izleyecektir gündüzse tam her şeyin ilgisini çektiği aylardasınız. Yanınıza görsel olarak seveceği kitaplar, çıngırak, diş kaşıma oyuncağı alın. Araç içleri sıcak oluyor bebeğinizi çok giydirmeniz onu rahatsız edebilir mümkünse terlemeyeceği sıcak basmayacağı şekilde giydirin ki bunalmasın Arabada bir bebeğin uykuya direneceğini hiç sanmıyorum ☺ Yolda elbette sıkılabilir,ağlayabilir ama olmayada bilir hiç bunu düşünüp kendinizi strese sokmayın.. Ağlar sıkılırsa mola verir biraz gezinirsiniz. Araç içi müsait değilse bir benzincide alt değiştirme bölümündede yatırabilir birazcık rahatlatabilirsiniz. Biz özellikle bir benzinci var onu arıyoruz yollarda temizlikten dolayı ☺ hiç dert etmeyin 10 aylık oldu oğlum arada sıkılıyor ama durarak,biraz oyunla, alt değiştirme,beslenme derken çözüyoruz. Uyku düzeni böyle durumlarda sarka biliyor ama hiç bir şey olmaz siz yine vardığınızda rutininizi bozmayın bebişler rutin seviyor. Hayırlı yolculuklar diliyorum ☺🌸