Uzun Süren Kabızlık
106 görüntüleme
B
Bade
22 Nisan 2026 20:16
Kızım 18 aylık, neredeyse 12 aydır süren bir kabızlık problemi yaşıyoruz, kabızlık beslenmesini de etkiliyor ve kilo alımı yavaşladı. Artık kakasını tutmaya başladığı için doktorumuz duphalac şurup vermişti onu kullanırken daha rahat yumuşak kaka yapıyor ama kullanmayı bi gün bırakırsak direkt küçük küçük taş gibi kaka yapıyor. İncir kayısı zeytinyağı hepsini denedik bunlar bile yumuşatmıyor kakayı. Bu şekilde sorun yaşayan bi önerisi olan var mı
G
Gülcan Ş.
22 Nisan 2026 20:54
Duphalac ve tribuat kullanıyoruz bizde ekstra su banyosu yapıyoruz eline incir ve kayısı kurusu verıyorum bunları suda haslayıp hosaf gibi yada muhallebi tarzında da verebilirsiniz ben çoğu kez tahin pekmez yoğurdu karıştırıp verıyorum ama tahini ekstra fazla boşaltıyorum o da rahatlatıyor bizi karnına masaj yapın çok çok iyi geliyor aslında 18 aylık kabız durumu geçmesi gerekmiyor mu
B
Bade
22 Nisan 2026 22:20
Evet artık mama da kullanmıyoruz tamamen normal besleniyor aslında lifli de tüketiyor su da çok fazla içiyor ama yine de kabız yani şurup içmediği zaman keçi boku gibi ve taş gibi kaka yapıyor daha hiç bezinin dolduğunu falan görmedim çünkü çok sert kaka yapıyor poposu bile kirlenmiyor yani, çok teşekkürler bu arada önerileriniz için
A
Arzu.G
22 Nisan 2026 22:38
Bazı bebeklerde genetik bağırsak sorunları olabiliyor lifli dengeli beslenmek yeterince sıvı tüketmek kayısı gibi besinler yeterli gelmiyorsa sizinki de öyle bir durum olabilir . Doktorunuz da söylemiştir belki laktoz gluten gibi birşeyler tetikliyor böyle durumlarda . Osman hoca sorucevaplarda böyle kronik kabizliklarin kombine tedaviler gerektirdiğini söylüyordu ilgili bölümlere de bı gösterin gitmediyseniz
G
Gülcan Ş.
22 Nisan 2026 22:43
Evet artık mama da kullanmıyoruz tamamen normal besleniyor aslında lifli de tüketiyor su da çok fazla içiyor ama yine de kabız yani şurup içmediği zaman keçi boku gibi ve taş gibi kaka yapıyor daha hiç bezinin dolduğunu falan görmedim çünkü çok sert kaka yapıyor poposu bile kirlenmiyor yani, çok teşekkürler bu arada önerileriniz için
Yükleniyor...