Uzun Süreli Probiyotik Kullanımı

59 görüntüleme
K

Kübra G.

18 Kasım 2025 20:46
Bebeğim 1 aylıkken gaz sancısı çok olduğu için probiyotik(bigaia) kullanmaya başladım. 2 ay bigaia kullandık sonra başka bir marka kullandık.(Buckso) 9. Aya kadar onunla devam ettim ama gaz sorunu geçmeyi bırak daha da artınca bigaiaya geri döndüm. Onu verince gece uykuları daha uzun oluyorgaz sorunu azalıyor. Şuan 10 aylık ve hala probiyotik kullanıyorum gaz sorunu olduğu için. Bu kadar uzun süre probiyotik kullanmak sorun olur mu bilgisi olan var mı
Özge U.

Özge U.

18 Kasım 2025 21:04
Doktorumuz bigaiyayı en fazla 3 ay
Kullanabilirsiniz demişti. Siz niye 10. Aya kadar kullandınız ki aslında o damlalar yan etki olarak gaz sancısı yapabiliyor. Bence kullanmayı bırakın ve doğal yöntemlerle destekleyin.
K

Kübra G.

18 Kasım 2025 21:25
@Özge U.C 10. Aya kadar bigaia kullanmadık.
2 ve 3 aylıkken kullandık sonrabaşka markaya geçtik.şuan 2 gündür bigaia ya döndüm.doktorunuz sadece biagaiyaiçin mi dedi bunu acaba yoksaher probiyotik için mi
Özge U.

Özge U.

18 Kasım 2025 21:28
Genel olarak probiyotik kullanımı için dedi. Benim kızımda gazlı bir bebekti 4. Aya kadar kullandım. Doktorumuz kullanmanıza gerek yok bu damla gazı daha da tetikler deyince bıraktım. Doğal haline bırakınca gaz sancımız filan kalmadı. Ama sizin 10. Aya kadar kullanmanız normal değil hala gazı var ise belki bebeğinizin başka bir sorunu olabilir ya da bu damla gaz sorununu tetikliyor olabilir
K

Kübra G.

18 Kasım 2025 21:36
Buckso bağırsak hareketini arttırıyormuş kabız olmasını engelliyormuş belkide ondan kaynaklıgazlı deyip bıraktıp 10 gün falan kullanmadım hiç ama hiç fark görmedim yine sancılıydı 2 gündür bigaia verdim mis gibi uyuyor o fayda etti. Bizim doktorumuz da kullan birwz daha dedi ama bende sizin gibi düşündüğüm için biraz uzun geldi bu süre bana yani ondan bir bigisi olan varsa diye sormak istedim teşekkür yanıtınız için
Özge U.

Özge U.

18 Kasım 2025 21:47
Rica ederim. Damlayı bırakıp bir süre bebeğinizi gözlemleyin. Eğer başka sıkıntısı yok ise gaz sancılarının biteceğini düşünüyorum.
B

Betül ..

18 Kasım 2025 23:16
Biz de gaz için 2 ay nbl probiyotik drop kullandık ama son zamanlarda baktım ki gece sancıları arttı uykuları bölündü artık gaz yapmaya başladığını düşündüm ve probiyotiği kestim ve bebişim düzeldi sancıları gitti. Yani probiyotikler belli bir süre kullanılmalı bence uzun süre devam etmek bağırsak dengesini bozuyor gibime geliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir