Uzamış Sarilik

159 görüntüleme
J

Jal P.

2 Ocak 2026 09:12
Bebeğim 24 gunluk.dogum kilosu 4,250.hastaneden çıkışta 3,930 kq,bilirubin 8.bir haftalık kontrol zamanı bilirubin 19 olmuşdu.kilosu 4,60q olmuşdu.bir gün sonra 20 buçuk oldu.bi gün fototerapi aldı.hastanede 5 gün kalmamizi söyledi doktor.tum kan deyerleri normal olmasına rağmen antibiotik vurulub.neden diye sordugumda enfeksiyon kapmasin diye.8 günlük bir bebeğe gereksiz yere antibiotik vurulması beni çok sinir etdi. O yüzden hastaneden çıkış yaptim.evde beslenmesine dikkat ediyorum.beslenmesi iyi.kilo almasıda çok iyi.ama sarilik olduğunu goruyorum.bilirubin deyerinin kac olduğunu bilmiyorum
E

Esra

2 Ocak 2026 09:23
Sarılık en son gözlerden gider biraz saha giderse bir kan tahlili yaptırın benim bebeğimde 3.ay kadar devam etti doktor kan kontrolü yapıp testler normal gelince ara ara düşene kadar kontrole çağırdım kendiliğinden3.ayda düştü gözleri o zaman beyaza dönmüştü kilo alımına ve beslenmesine dikkat edin geçmezse kan tahlili yaptırın altındayatan başka bir sebeb olup olmadığını incelesinler ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim
E

Esma N. ..

2 Ocak 2026 11:13
Bizim de 2,5 ay kadar devam etti am doktor kontrolü şart ara ara yükselip düşüşler oluyordu
F

Fatma C.

14 Ocak 2026 20:31
Bizim de öyleydi ışıkta bir gece yattık sınırda düşüş yaşadı ve taburcu olduk ve iş sonraki süreçti bol bol emzirmek işin aslı aslında uyanmıyordur zorla uyandır emsin mutlaka yarım saatte bir emzir 1 aya anca gidiyor canını sıkma emziremiyorsam bile mama ver 30 cc içtiği kadar içer zaten
Gizem Ö. E.

Gizem Ö. E.

22 Ocak 2026 18:52
Mutlaka kan testi ile kontrol ettirin. Gözle sarılık twkibi veya cihazla yapılan takip kesinlikle yanlış. Beneğin günde belli bir gra alarak devam etmesi gerekiyor. Bizim da balımıza geldi hatta bebeğim sizinki kadar iyi kilolu değildi ve 37 hafta doğmuştu. 21 bilirubin gördük ama kilo ve doğum hafta tablolarımız farklı bizimkisi yüksek riskliydi. Sarılıkta bebeğin her fün gr gr artıl göstermesi ve sindirim yoluyla bilirubinşn hızla atılması. Beslenmesine özen gösterin hatta iki günde bir tartıya çıkartın. Çişli bez takibi yapın lütfen. Doğum kilonuz oldukça güzel ama bebek bu süreçte iyi kilo alamamış, muhtemelen iyi emdiğini zannettiniz benim gibi, veya tam beslenemedi. Bazen anne sütü de sarılıpın uzamasına neden oluyor bunu doktor mutlka size bahsetmeliydi. Saat aralıklarını kaçırmadan besleyin. Sarılık 7-8 günlerde pik yapar ne antibiyotiği saçmalık resmen. Sonradında düşme periyoduna girdiyse kilo takibi ve aralıklarla kan alarak takip edilir. Doğru düzgün bir çocuk doktoru öok önemli. Ankarada olsaydınız tavsiyede bukunurdum. Geçmişmolsun
J

Jal P.

22 Ocak 2026 19:05
Teşekkür ederim yorumlarıniz için.2 hafta önce kan testi yaptirdik bilirubin 10 [düşmüştu.bol](düşmüştu.bol) bol emzirdim ve açık havaya [çıkardım.cok](çıkardım.cok) şükür baktigimda [görmüyorum.gozlerinde](görmüyorum.gozlerinde) de yok gibi
Gizem Ö. E.

Gizem Ö. E.

22 Ocak 2026 19:15
Muhtemelen kandan silinmiş veya silinmek üzeredir. Zor dönemi atlatmışsınız. 10 sarılık zaten o kiloda bir bebek için problem değil bildiğim kadarıyla yine de doktor görüşü önemlidir. Uzamış sarılık açısından değerlendirilir mi emin değilim. Bizimkisi 8. Günde 21 di, 37 haftalık doğmuştu, bu yüzden yakip edildiği rabmo sizinliyle başka bizimkisi kritikti. Sizin dopum kilonuz çok güzel o bir avantaj zaten. İçinize sinmiyorsa yeniden yaptırın 2 hafta geçmiş. Kilo alımı önemli. Biz 10 dan fazla kaybettik ve 10 . Gün o kiloya dönemedik. Yani bebekler ve tablolar farklılık gösteriyor. Yenidoğan tecrübesi iyi bir doktor çok kritikmiş ben onu anladım. Şifa olsun
J

Jal P.

22 Ocak 2026 20:50
[Amin.Allah](Amin.Allah) razı olsun
K

Kamil E.

30 Ocak 2026 19:52
Bizde de vardı ilk kontrol için 7. Günde gittik 18 çıktı sonrasıda 20 oldu hemen fototerapi aldık üç gün 10a düştü sonrasında tekrardan 11.7 , 1 hafta sonra 12.2 çıktı . Doğum kilosu 3900 idi ilk ölçüm 3650. 2 ölçüm 2750 3. Ölçüm ise 4200 çıktı günde en az 12-13 çiş ve en az 6-7 kere hardal sarısı pütürlü kaka yapıyor. Doktor tahlil yaptığinda herhangi bir alt sebep yok dedi anne sütü sarılığı dedi ve 2 ayı bulur dedi geçmesi. Gündüzleri 2 saatte bir emzirme + mama geceleri en az 3 saate bir emzirme + mama yapıyoruz dokturun söylediği bu şekilde . Bacaklardan çekildi bel bölgesinde de gidiyor gibi . İnşallah atlatacağız
J

Jal P.

3 Şubat 2026 14:59
İnşaAllah Allahın izniyle tez vakitde [atlatar.acik](atlatar.acik) havaya çıkarın her gün

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir