Uyuz mu Alerji mi?
95 görüntüleme
D
Dilan A.
21 Şubat 2026 22:37
2 hafta önce kafa derisinde başlayan kızarıklık ve kaşıntı vardı alerji ilacı verildi 2 gün sonra vücuduna yayıldı saç dibi, ense, yanak, kulak içi, kol ve göğsünde var doktorumuza az önce sorduk uyuz da olabilir dedi ama uyuz olsa bize bulaşmaz mıydı? gece uyutmayacak kadar kaşıntı veya avuç içi ayak altı gibi yerlerde yok. çok tedirgin oldum bilgisi olan var mı?
D
Dilan A.
21 Şubat 2026 22:38
saçlı deride başlamıştı 2 hafta önce
A
Asya A.
21 Şubat 2026 22:39
Bn uyuz geçirmiştim yeni lohusayken eşime ve çocuklara geçmeden atlatmiştim olabiliyor malesef çünkü öğrenir öğrenmez hemen krem kullandım onlarada bide hemen belli etmiyo uyuz başkasına geçince kuluçka süresi olduğu için
A
Asya A.
21 Şubat 2026 22:42
Bide en çok gece tutardı bende bacak arasında en çok kollarda çocuklarda farklı olabiliyor alerji ilacı işe yaramadıysa uyuzu tekrar baktırıp tedavisine başlatın çok zor çünkü hele bide çocuklar için beyaz sirke ile yıkanıyodum hep
A
Arzu.G
21 Şubat 2026 22:59
Ben birkaç sene önce uyuz geçirdim .uyuz gece uyutmaz hele ki çocuklar kasinmaktan uyuyamaz .duşta sıcak su değdiği an deli gibi kasinmasi lazım. ozellikle el bileklerinde çizgi şeklinde uyuz akarlarinin yerleri belli olur mesela .bunlar varsa uyuz için gösterin sizde. benim bebeğimin vücudunda kızarıklık ve kaşıntı vardı doktorun biri uyuz demişti hayır değil dedim ben uyuzu biliyorum cildiye ve birkaç doktora daha gösterdim atopik dermatit çıktı .demek istediğim emin olmadan tedaviye başlamayın cildiye bu konuda uzman doktorunuz da yanılmis olabilir
E
Emel
21 Şubat 2026 23:00
Hamilelik doneminde uyuz gecirmistim uyuz daha cok yol yol cizgi cizgi oluyor kızarıklığa yakından baktığınızda anlasılır ayaklar kol icleri diz icleri parmak araları koltuk altı gibi vucudun sıcak oldugu bolgeler gece extradan kasınıyordu bildirim kadarıyla sac derisinde uyuz olmaz bulasması da cok uzun surrbiliyor yumurtlama sureci vs derken degisiyor tam bitti saniyordum 2 ay sonra tekrar baslıyordu kasıntı bende hic bir ilac ise yaramadı eczaneden aldığım vazelınli bir karisim vardı o gecirdi sadece ve deli gibi her seyi yıkıyordum kaynar suyla
D
Dilan A.
21 Şubat 2026 23:07
Ben birkaç sene önce uyuz geçirdim .uyuz gece uyutmaz hele ki çocuklar kasinmaktan uyuyamaz .duşta sıcak su değdiği an deli gibi kasinmasi lazım. ozellikle el bileklerinde çizgi şeklinde uyuz akarlarinin yerleri belli olur mesela .bunlar varsa uyuz için gösterin sizde. benim bebeğimin vücudunda kızarıklık ve kaşıntı vardı doktorun biri uyuz demişti hayır değil dedim ben uyuzu biliyorum cildiye ve birkaç doktora daha gösterdim atopik dermatit çıktı .demek istediğim emin olmadan tedaviye başlamayın cildiye bu konuda uzman doktorunuz da yanılmis olabilir
D
Dilan A.
Hamilelik doneminde uyuz gecirmistim uyuz daha cok yol yol cizgi cizgi oluyor kızarıklığa yakından baktığınızda anlasılır ayaklar kol icleri diz icleri parmak araları koltuk altı gibi vucudun sıcak oldugu bolgeler gece extradan kasınıyordu bildirim kadarıyla sac derisinde uyuz olmaz bulasması da cok uzun surrbiliyor yumurtlama sureci vs derken degisiyor tam bitti saniyordum 2 ay sonra tekrar baslıyordu kasıntı bende hic bir ilac ise yaramadı eczaneden aldığım vazelınli bir karisim vardı o gecirdi sadece ve deli gibi her seyi yıkıyordum kaynar suyla
D
Dilan A.
Bide en çok gece tutardı bende bacak arasında en çok kollarda çocuklarda farklı olabiliyor alerji ilacı işe yaramadıysa uyuzu tekrar baktırıp tedavisine başlatın çok zor çünkü hele bide çocuklar için beyaz sirke ile yıkanıyodum hep
A
Arzu.G
21 Şubat 2026 23:10
arzu hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim ben de çocuğumun uyuz olmadığını düşünüyorum geceleri kesintisiz uyuyor eşimde ve bende yok bileklerinde yok elinde ayağında yok daha önce atopik dermetit demişti gözle baktığında ama şimdi fotoğraf attığımda uyuz gibi dedi emin olamadım ben de pazartesi farklı bir doktora götüreceğim mutlaka, uyuz şampuanı al hemen demişti ama şimdi alıp çocuğumun cildini tahriş etmek istemiyorum zaten doğduğundan beri atopik
A
Arzu.G
21 Şubat 2026 23:13
arzu hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim ben de çocuğumun uyuz olmadığını düşünüyorum geceleri kesintisiz uyuyor eşimde ve bende yok bileklerinde yok elinde ayağında yok daha önce atopik dermetit demişti gözle baktığında ama şimdi fotoğraf attığımda uyuz gibi dedi emin olamadım ben de pazartesi farklı bir doktora götüreceğim mutlaka, uyuz şampuanı al hemen demişti ama şimdi alıp çocuğumun cildini tahriş etmek istemiyorum zaten doğduğundan beri atopik
R
Rabia Ş. ..
22 Şubat 2026 16:17
Uyuzun temel belirtisi ısı ile artan kaşıntı ve vücutta oluşan kırmızı noktalardır. Vücudun sıcak noktaları( koltuk altı kasıklar) daha çok kaşınır. Vücut sıcaklığımız gece arttığı için gece de artar kaşıntı. Yada sıcak duşla artabilir. Bunların yanında birine bulaştığı an kaşıntı başlamaz. Kaşıntının başlaması 2-3 haftayı bulabilir. Tedavide kullanılan kremler cildi tahrişde edebildiği için tanı almadan ila kullanmamak lazım. Cildiyeye giderseniz ışık altında cilt altına bakarak kesin tanı koyabilir. Tedavi olduktan sonra tekrar bulaş olmaması için bütün eşyalar yüksek ısıya maruz kalmalı. Yıkanabilir ya da sıcak buhar uygulanabilir. Yıkanamayacak eşyalar hava almayacak şekilde paketlenerek 3 gün bekletilmeli. Ya da eczaneden akar spreylere neem ve karanfil yağı ekleterek uyuz parazitini eşyalardan temizlemek için kullanabilirsiniz.