Uyuz
137 görüntüleme
A
Aynur K. B.
3 Mart 2026 21:28
2 5 yaş oğlum vücudu kabardı hasteneye gittik uyuz dedi ilaç verdi kullandık bitti derken bir daha başlıyor atlatan var mı acaba neler yapılabilir halılara kadar evde her şey yıkandı ev ilaçlatıldı hala kurtulamadık
R
Rabia Ş. ..
3 Mart 2026 21:34
Uyuz tedavisinde kullanılan losyonlar bazen cildi kurutarak tahriş edebilir. Belki şu an çocuğunuz parazit kaynaklı değil tahriş olmuş cikdinden dolayı kaşınıyordur. Bol bol nemlendirerek gözlem yapın. Ayrıca gözlemlerken şunlara da dikkat edin. Yeni kızarık benek oluşumu var mı? Gece veya sıcak duş ile artan kaşıntı var mı? Evde yeni kaşıntısı başlayan birey var mı?
A
Aynur K. B.
3 Mart 2026 21:39
Vücudunda sivilceler çıkmaya başladı yine sayılabilecek kadar artmadı aynı sivilceler kaşıntı kesinlikle eskisi gibi değil ama ara ara oluyor başka kimse de yok zaten bebeğime verilen kremden tedbir amaçlı bizimde kullanmamız gerektiği söylendi
R
Rabia Ş. ..
3 Mart 2026 22:09
Doğru. Kaşıntı bulaştan birkaç hafta sonra başlıyor çünkü. Nemlendirmeyi deneyin. Zamanla azalacaktır kaşıntınız. Parazit ölse bile cilt altında kalan kalıntılar kaşıntıya sebep oluyor.
A
Aynur K. B.
3 Mart 2026 23:22
İnşallah teşekkürler ederim
R
Rabia Ş. ..
8 Mart 2026 12:35
İnşallah teşekkürler ederim
A
Aynur K. B.
4 Nisan 2026 10:36
Çok şükür bitti
Ş
Şevval T.
Premium Üye
14 Nisan 2026 10:37
Nasıl bitti ne yaptınız ? 18 aylık bebeğimle 3 aydır uğraşıyoruz geçmiyor kızımın saçlarını sıfıra vurduk kafasında var krem işlesin diye yine de teni döküntüler çıkıyor çok yoruldum
A
Aynur K. B.
14 Nisan 2026 10:46
Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir süreç bir karışım yazdı doktor eczaneden yaptırıp iki doz olacak şekilde kullanın dediler 3 doz kullandım bir ay boyunca misafir kabul etmedim misafirliğe gitmedim 3gün üst üste o karışımı sürdüm eczane anlatıyor zaten nasıl kullanmanız gerektiğini 3gün sonra banyo ev temizliği çarşaf kıyafet temizliği bir hafta bekleyip aynı şeyi tekrarladık krem vücudu kuruttğu için bol bol nemlendirdim iyileştikten sonra yaklaşık 3 4 hafta daha kaşıntısı devam etti o süreçte oyaladım kaşımasına izin vermedim vücut tahriş olmasın diye öyle kurtulduk çok şükür
A
Aynur K. B.
14 Nisan 2026 10:47
Sizde bir an önce şifanızı bulursunuz inşallah çocuklar için çok zor çünkü
E
Elif C.
14 Nisan 2026 14:59
Aynı durum bizde de oldu uyuz dediler tedaviye başladık fakat hiç etki etmedi daha sonra cildiyeye gittik sürüntü verdik ve bize Staphylococcus Bakterisi olduğunu söyledi. Cildiyeye gittiniz mi?
Yükleniyor...