Uyuyamıyor
78 görüntüleme
B
Birsen B.
Premium Üye
4 Eylül 2026 13:26
6 haftalık bir kızım var, yaklaşık 4-5 gündür gece, 2-3 gündür de gündüz uykularına dalamıyor. Tam uyudu diyorum bacaklarını kollarını kıpırdatmaya ağlamaklı sesler çıkarmaya başlıyor. Başlarda kucakta uyuyor beşiğine koyunca uyanıyordu şimdi kucakta da aynı. Gazı var desem bu kadar uzun süren bi şey olur mu bilmiyorum masaj yapıyorum dik tutuyorum her şeyi deniyorum yok. Artık uyumadığı için endişeleniyorum. Beslenme saatine 20-30 dk kala dalıyor uyandırmıyorun hadi biraz uyusun diye bu seferde iki beslenme arası aralıkları uzuyor. İlk bebeğim ben de tecrübesizim ve ne yapacağımı bilmiyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Eylül 2026 14:53
Merhaba,
Bebeğinizin uykusuyla ilgili yaşadığınız sorunlar, özellikle 6 haftalık bir bebekte yaygındır. Bu döneme refleks krizi veya irtileşiklik dönemi denir. Bebeğinizin uykuya dalmakta zorlanması ve sık uyanması, gaz sancısı, açlık veya yorgunluk gibi nedenlerle olabilir.
Şu anda denediğiniz yöntemler:
1. Masaj yapmak
2. Dik tutmak
3. Beşik yerine kucakta uyumaya alıştırmak
Diğer öneriler:
1. Gaz sancısı için: Bebeğinizin gazını çıkarmak için bisiklet sürer gibi hareketler yapabilirsiniz.
2. Uykuyu teşvik etmek için: Bebeğinizin odasını havalandırın, loş ışık kullanın ve beyaz gürültü (örneğin, fan) sağlayın.
3. Beslenme saatlerini düzenleyin: Beslenme saatlerinizi düzenli tutmaya çalışın. Eğer 20-30 dk kala uykuya dalıyorsa, belki daha sık beslenmek isteyecektir.
4. Endişe etmeyin: Bu dönem geçicidir. Bebeğiniz büyüdükçe uykusu da düzenlenecektir.
Eğer bebeğinizin uykusu ve beslenmesi konusunda endişeleriniz devam ediyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır.
Bebeğinizin uykusuyla ilgili yaşadığınız sorunlar, özellikle 6 haftalık bir bebekte yaygındır. Bu döneme refleks krizi veya irtileşiklik dönemi denir. Bebeğinizin uykuya dalmakta zorlanması ve sık uyanması, gaz sancısı, açlık veya yorgunluk gibi nedenlerle olabilir.
Şu anda denediğiniz yöntemler:
1. Masaj yapmak
2. Dik tutmak
3. Beşik yerine kucakta uyumaya alıştırmak
Diğer öneriler:
1. Gaz sancısı için: Bebeğinizin gazını çıkarmak için bisiklet sürer gibi hareketler yapabilirsiniz.
2. Uykuyu teşvik etmek için: Bebeğinizin odasını havalandırın, loş ışık kullanın ve beyaz gürültü (örneğin, fan) sağlayın.
3. Beslenme saatlerini düzenleyin: Beslenme saatlerinizi düzenli tutmaya çalışın. Eğer 20-30 dk kala uykuya dalıyorsa, belki daha sık beslenmek isteyecektir.
4. Endişe etmeyin: Bu dönem geçicidir. Bebeğiniz büyüdükçe uykusu da düzenlenecektir.
Eğer bebeğinizin uykusu ve beslenmesi konusunda endişeleriniz devam ediyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Hatice C. ..
4 Eylül 2026 15:53
Beslenme sonrası sırtina minik pat patlarla gazını tam çıkardığından emin olup evin ısısına göre kiyafetlerini değişim yapmakta bebekteki huzursuzluğu çözüyor çok sıkı olmayacak şekilde kundak yapmayı da ihmal etmeyin ♥️
N
Nur A.
4 Eylül 2026 15:54
Kundak cok ise yariyor bu surecte moro refleksi uyandiriyordu bazen kundakta emziriyordum uyusun diye. Bazi gunlerde göğsüme yatiriyordum kalbimi dinleyerek uyuyordu. Yataga koyarken once ayaklardan koymaya basliyordum kucagimda uyuyunca. Birde kaplan tutusu diye bir tutus var onda da rahatliyorlar bebekler gazini çıkartıyor. Bizede hastanede yeni dogan hemsiresj göstermişti. Benimde ilk bebegim simdj 5 aylik oldu. Her gun yeni bir seyle karsilasiyoruz. Gaz bazen cok huzursuz yapabiliyor oda uyutmuyor. Cocuk doktorunuza da danisin belki o destek falan verir gaz damlasi probiyotik vb gibi
Yükleniyor...